Невелика добірка з різних тем щодо заробітку в мережі

Заробляти зараз можна на всьому підряд, особливо на різних сервісах, навіть якщо немає свого продукту, немає своїх послуг або товарів. Перші 5-7 тисяч гривень за тиждень заробити стало набагато простіше, особливо з перспективою збільшення доходу і відсутності залежності від графіка і начальників (головне тут самодисциплінуватися і не спати як ледар).

Крафтинг коротких роликів

shorts, tiktok, reels - всі вони мають багато трафіку і алгоритми з рекомендаціями, це і є те, заради чого будується вся робота.

Я не буду зараз говорити про те, що розібрали ми з тобою вже по кілька разів, про арбітраж, партнерки і простий відеомейкінг як блогер.

Важливим є те, що ти, маючи всього лише смартфон, можеш у тому ж CapCut навчитися монтувати вертикальні відео.

Як на цьому заробити?

Ринок зараз має величезний попит на тих, хто вміє монтувати цікавий контент, при чому не обов'язково "з нуля", а й з готових горизонтальних відосів або готових вихідних.

Досить написати блогерам на пошту, прикріпити портфоліо і зробити кілька відео вже для його каналу, і якщо йому "Зайде" він тобі обов'язково відповість. Не потрібно боятися, що робота не сподобається або що не дадуть відповідь з першого разу, потрібно просто робити і все.

Це ми про сам відеомонтаж і заробіток на ньому як частину команди, а якщо самому готувати відео зі своєю участю?

Є такий свіжий напрямок у контенті під бренди, типу нативних інтеграцій для різних компаній та їхніх продуктів - UGC content.

Тобто ти записуєш креативний ролик із товаром або про послугу того чи іншого товару, і розкриваєш у ньому його переваги.

Кожен ролик оплачується окремо. Зараз уже агентства відкривають за цим напрямком, і в такій моделі просування всі задоволені і всі заробляють.

Щоб навчитися знімати та/або монтувати потрібно:

  • Підвищити свою надивленість. Дивитися багато контенту, який збираєшся монтувати або знімати.

  • Далі знайти пару-трійку вчителів на YouTube і за гайдами навчитися за тиждень створювати чудові ролики, які впливають на емоції і зможуть утримувати перших глядачів.

*Ти маєш розуміти, що каналів дуже багато, які ведуть подкасти, інтерв'ю, або блоги про подорожі, їм ніколи ще й короткі робити, а ти їм можеш допомогти - і час заощадити, з готових роликів клепати, і додаткові перегляди на канал принести.

Створення сценаріїв/постів за допомогою ШІ

Як ми вже з тобою говорили - нейромережі зараз можуть чудово економити час, особливо на пошук інформації як мінімум.

За прикладом вище, ти також взаємодієш з блогерами, до того ж не тільки на ютубі, можна і в інстаграм їх знаходити. Пишеш їм і скидаєш 1 готовий сценарій для ролика під його тематику каналу, і якщо людині зайде твій відкритий підхід, а не просто нав'язування, і якість того, що надішлеш, - точки для співпраці будуть знайдені, і в тебе з'явиться +1 замовник.

*Так набагато швидше і вигідніше, ніж створювати портфоліо, свій канал як спеца качати, або чекати замовлень від фріланс бірж, які ще як мінімум з'їдять 15-25% з урахуванням комісій майданчика за виводи і збори / пожертвування.

Взяти ту ж нішу - "саморозвиток".

Багато каналів у тг і в ютубі, і багато хто шукає помічника-менеджера, який буде вести кожен день їх, генеруючи різний контент.

Ти теж не виняток. Нічого не заважає знайти собі таке заняття, тут головне бути готовим до запитання: "а що ти вмієш?". І надіслати людині приклади.

Ця робота трохи легша, ніж відеомонтаж, якщо що, хоча - кому як...

Що буде, якщо робити так, як я написав вище?

Припустимо, ти зробив своєму першому клієнту 3 ролики, за власноруч згенерованими (з редактурою) сценаріями, то вони скоріше оцінюють ентузіазм і готовність до самої роботи більше, ніж суть у твоїх роликах, і візьмуть, наприклад, із передоплатою кілька роликів (на місяць, наприклад).

Сам підхід вирішує. Зрозумів?

Своє агентство контенту як агентський бізнес

Тут твоє завдання знайти клієнтів, після того як сам ручками їх напрацював і пішов сарафан про тебе і твої скіли.

Потім шукаєш і вчиш тих, хто готовий робити для твоїх клієнтів такий контент і заробляти на такому фрілансі, за допомогою телефону і пари програм для монтажу.

На перших порах тобі потрібно писати різним бізнесам самостійно і починати з невеликих, щоб потім уже з напрацьованим портфоліо брати об'ємні замовлення і працювати, як прийнято говорити, на світ.

Продаж цифрових товарів

Шаблони для сайтів, пресети різні для програм, електронні книжки, шпалери для телефонів (попит ще є, хех).

Реалізація йде через так звану "милицю", тобто ти створюєш своє навчання, яке, до речі, можна зібрати за допомогою нейромереж, і вшити туди платні додаткові продукти, які будуть відмінно купувати, якщо показати те, що вони дають на практиці або який вигляд мають.

Якщо ти вже прокачав якусь навичку, ти можеш створити цифровий продукт, який допоможе вирішити якусь проблему в іншого користувача. Це не так важко як здається, але в будь-якому разі над собою попрацювати доведеться.

Чи то wordpress шаблони, чи notion, не важливо. Спочатку навичка + практика, потім передача знань.

Крім витрат за часом, у тебе немає ніяких інших, наприклад фінансових.

Щоб легко продавати такий продукт, потрібна своя аудиторія, яка буде лояльна і розумітиме твою "експертність" у питанні, тож тут може знадобитися більше часу (прибуток теж буде більшим), щоб спершу ділитися безоплатними корисними порадами й секретами за своєю темою, збираючи навколо себе аудиторію, а потім допомогти їй через курс.

Навіть по Exel зараз є купа контенту, який потім ведеться на сайт з курсом з базових або розширених (профі) знань володіння таблицями.

А це може бути і монтаж роликів, і нотаткова notion чи написання текстів - купа всього.

Зараз ти можеш робити взагалі все що завгодно. Навіть якщо завжди подобалося створювати сайти, та унікальні дизайни для них, з прикольними анімаціями та максимально швидкими з технічного боку - ти все ще можеш це зробити.

Все тому, що вирішує в мережі не те, що ти "20 років на ринку", а який ти креативний чи творчий. Яке в тебе "бачення" сайту під певного клієнта і його аудиторію.

Нейронки, гайди, начитаність статей в різних джерелах - допоможуть тобі опанувати будь-що і пропіарити самого себе.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

624.1KПрочитань
11Автори
464Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається