5 цікавих фактів про фінанси та інвестиції

Якщо ви думаєте, що фінанси та інвестування - це нудні та складні теми, то ви помиляєтеся. Існує багато цікавих та незвичайних фактів, які можуть здивувати та розширити ваш кругозір. У цій статті ми розкажемо вам про п’ять таких фактів, які стосуються фінансової історії, економічних криз, найбагатших людей світу та іншого. Почнемо!

1. Найстаріша діюча компанія у світі була заснована у 578 році.

Ви коли-небудь задумувалися, яка компанія існує найдовше у світі? Виявляється, що це японська будівельна компанія Kongō Gumi, яка була заснована у 578 році і спеціалізується на будівництві храмів. Компанія пережила багато історичних подій, таких як громадянські війни, землетруси, епоху Самураїв та Другу світову війну. Компанія залишалася під управлінням сімейного клану протягом 1428 років з 578 по 2006 рік, поки не була придбана іншою будівельною компанією Takamatsu у 2006 році через фінансові труднощі. Однак, це не врятувало Kongō Gumi від банкрутства. У березні 2007 року найстаріша промислова компанія в світі припинила своє існування.

2. Стати найбагатшим у світі можна і після 50

Уоррен Баффет, якого вважають найуспішнішим інвестором у світі, заробив 99,6% своїх статків у 87,5 мільярдів доларів у віці 52 років. Цілих 72 мільярди доларів із його статків припали на 65-річчя. Він почав інвестувати в 11 років і вперше подав податкову декларацію, коли йому було 13. Чистий капітал Уоррена Баффета у віці 52 років становив лише 0,3% від його поточної вартості.

3. Яка тривалість життя паперових доларів?

Ми всі стикалися з порваною і пошматованою купюрою. Але чи знаєте ви, що паперові гроші насправді мають середній термін служби? Ось кілька цікавих фактів про гроші та їх тривалість життя:

  • 100-доларова купюра зберігається приблизно 22,9 років.

  • 50-доларова купюра зберігається 12,2 року.

  • 20 доларів вистачає на 7,8 років.

  • 10-доларова купюра зберігається 5,3 року.

  • 5 доларів вистачає на 4,7 року.

  • Купюра в 1 долар зберігається приблизно 6,6 років.

4. Найбільша купюра у світі має номінал 100 трильйонів доларів

Ви коли-небудь бачили купюру, яка має таку велику цифру? Це не фантастика, а реальність. Така купюра існувала у Зімбабве у 2008 році, коли країна переживала гіперінфляцію, яка досягла 500 мільярдів відсотків на рік. Це означає, що ціни на товари та послуги зростали кожну хвилину. Наприклад, хліб коштував 10 млн доларів Зімбабве у ранку і 100 млн доларів Зімбабве у вечері. Уряд друкував все більші та більші купюри, щоб намагатися покрити витрати. Однак, це лише погіршувало ситуацію, оскільки гроші швидко втрачали свою вартість. Найбільша купюра у 100 трильйонів доларів Зімбабве була видана у січні 2009 року і мала купівельну силу приблизно 30 американських доларів. 

5. Ведмежий і бичачий ринок

Фондовий ринок отримав назву «ведмідь і бик» через кабальєрос (іспанських лицарів) у Каліфорнії. Останні часто влаштували бої між каліфорнійськими грізлі та биками. Вони спостерігали, як ведмеді стрибають униз, а бики підхоплюються вгору, що підтверджує аналогію. Але нажаль ці розваги призвели до вимирання каліфорнійських грізлі.

Якщо ви бажаєте більше дізнатися про інвестиції в проєкт «Сімейні молочні ферми», звертайтесь до наших інвестиційних консультантів за телефонами +38 099 349-89-93 або +38 067 507-83-50

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Family Dairy Investments
Family Dairy Investments@SMF_Invest

Інвестиційний проєкт

353Прочитань
4Автори
0Читачі
На Друкарні з 16 серпня

Більше від автора

  • Краудфандинг vs Краудінвестинг

    На ринку України спостерігається цікавий тренд зростання популярності різних форм залучення фінансування, не лише від інвестиційних фондів чи приватних венчурних інвесторів, але й від звичайних людей.

    Теми цього довгочиту:

    Краудінвестинг
  • Магія інвестування. Як видатні інвестори заробляють мільярди

    Видатні інвестори популярні у світі фінансів не менше ніж рок-зірки. Познайомтесь з найбільш знаменитими інвесторами, з коротким описом принципів інвестування, які використовували кожен з них.

    Теми цього довгочиту:

    Інвестиції
  • Який ти тип інвестора?

    Інвестори бувають різними.  Пройди тест, щоб дізнатись до якого типу інвестора належиш ти.

    Теми цього довгочиту:

    Інвестор

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Гавно

Вам також сподобається