5 грантів для малого та середнього бізнесу

Зміст

Грант до €30 000 на релокацію з постраждалих від війни територій у межах України

Грантодавець: Ініціатива ЄС EU4Business Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) за фінансування Швейцарії та США.

Короткий опис: ЄБРР відновлює набір виробничих компаній із сектору МСБ для участі в ініціативі з компенсації витрат на релокацію з постраждалих від війни територій у межах України, що була проведена після 24 лютого 2022 року або яку планується здійснити. У межах проєкту компанія може отримати грант для покриття витрат, пов’язаних з:

  • транспортуванням обладнання, сировини та готової продукції;

  • пакуванням, демонтажем, налагодженням, ремонтом, орендою та придбанням обладнання;

  • використанням приміщень, зокрема: один місяць оренди, інженерні або ремонтно-будівельні роботи у складських та виробничих приміщеннях.

Хто може взяти участь: Компанії МСБ, які відповідають наступним вимогам:

  • штат компанії за 2023 рік налічує від 10 до 500 співробітників;

  • річний обіг – до €50 млн або загальні активи – до €43 млн;

  • частка громадян України серед власників – понад 50%;

  • компанія працює не менше двох років (з можливою перервою через війну) та станом на 2024 рік відновила або продовжує діяльність;

  • має власне виробництво;

  • основну частину виробничих потужностей релоковано або планується релокувати в іншу область;

  • пов'язані витрати мають бути документально підтверджені та не компенсовані іншими організаціями.

До участі запрошуються компанії, які не подавали заявки у межах програми у 2022-2023 роках.

Дедлайн: 30 вересня 2024 року.

Фінансування: до €30 000.

Як взяти участь: заповнити аплікаційну форму за посиланням. Із додатковими питаннями можна звернутися до організаторів проєкту за електронною поштою: [email protected].

Грантове фінансування для покращення продуктивності сільського господарства в Україні

Грантодавець: Chemonics International за фінансування USAID у межах проєкту «Врожай».

Короткий опис: Програма має на меті надати можливість чоловікам і жінкам, які займаються вирощуванням зерна та олійних культур, повернути виробництво та дохід від цільових товарів принаймні до довоєнного рівня, одночасно підвищуючи ефективність виробництва та рентабельність, а також допомогти фермерам збувати їх врожай ефективніше та на більш вигідних умовах. Передбачена фінансова підтримка інноваційних підходів, які впроваджують агровиробники, для покращення продуктивності сільського господарства, підвищення продовольчої безпеки та сприяння сталим методам ведення сільського господарства в цільових регіонах України. Цільовими товарами ініціативи є ячмінь, кукурудза, соя, соняшник, пшениця.

Хто може взяти участь: офіційно зареєстровані в Україні:

  • комерційні компанії/організації;

  • фермерські кооперативи та групи виробників;

  • неурядові організації;

  • ВНЗ, науково-дослідні інститути та інші навчальні заклади.

Заявники мають здійснювати свою діяльність на підконтрольній Україні території (південні та східні регіони матимуть перевагу) та демонструвати здатність впроваджувати екологічно розумні та орієнтовані на ринок методи сільського господарства.

Дедлайн: 4 липня 2025 року.

Фінансування: Загальний фонд програми – приблизно $1,584 млрд, вона передбачає фінансування 20-50 грантів у розмірі від $3,96 млн до $198 млн. Пріоритет надаватиметься компаніям, готовим до співфінансування проєкту.

Як взяти участь: подати концепцію реалізації грантового проєкту (включаючи бюджет і супровідну документацію) українською та англійською мовами (не більше 5 сторінок) в електронному вигляді на адресу [email protected]. У темі листа потрібно вказати «APS-2024-001_[назва організації]_Concept Paper». Дедлайн подання – 4 липня 2025 року. Шаблони документів – за посиланням.

Гранти до €5000 на відновлення діяльності мікропідприємців на територіях України

Грантодавець: Ініціатива ЄС EU4Business

Короткий опис: Головна мета грантової підтримки – відновлення діяльності мікропідприємців на територіях України, що найбільше постраждали від бойових дій та були деокуповані, а також посилити стійкість мікробізнесу, який в умовах війни залучає до своєї діяльності ветеранів та осіб з обмеженими можливостями.

Хто може взяти участь: Мікропідприємці (річний дохід – не більше 2 млн грн., кількість працівників – не більше 9), які зареєстровані та провадять діяльність в найбільш постраждалих від війни областях – Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській (окрім м. Київ), Луганській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській, Харківській, Одеській та Херсонській. Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Переможці визначатимуться в автоматичному режимі на рейтинговій основі на підставі таких основних критеріїв: рівень постраждалості від війни, вид економічної діяльності, якість використання коштів гранту, розташування підприємства на деокупованій території, соціальна відповідальності бізнесу з огляду на зайнятість у його діяльності ветеранів та осіб з обмеженими можливостями

Дедлайн: Конкурс проходить з 2 по 30 вересня 2024 року.

Фінансування: Організатор планує надати 100 грантів по €5000 у гривневому еквіваленті.

Як взяти участь: Докладні критерії участі, процедура конкурсного відбору та отримання гранту – за посиланням. Форма заявки розміщена на порталі Фонду розвитку підприємництва, доступна для заповнення після реєстрації.

Гранти до 15 000 грн на професійний розвиток

Грантодавець: БФ «МХП – Громаді».

Короткий опис: Фонд «МХП – Громаді» реалізує грантовий конкурс «PROзростання», учасники якого можуть отримати фінансування на навчання та підвищення кваліфікації. Метою проєкту є розвиток людського капіталу, який є ключовим для розвитку громад.

Хто може взяти участь: Проєкт реалізовується на території двох громад:

  • Миронівської (Київська область)

  • Канівської (Черкаська область)

У конкурсі можуть взяти участь фізичні особи/ФОП, які здійснюють діяльність у соціально-гуманітарній, медичній та історико-культурній сферах, а також працівники закладів соціально-гуманітарної, медичної та історико-культурної сфер.

Дедлайн: 30 вересня 2024 року. Переможців оголосять 11 жовтня 2024 року.

Фінансування: Загальний бюджет конкурсу – 400 000 грн. На один проєкт учасники зможуть отримати від 5 000 до 15 000 грн та використати кошти на навчання, видавництво книг чи участь у конференціях, форумах для обміну досвідом.

Як взяти участь: Докладніша інформація і положення про конкурс – за посиланням. Щоб взяти участь Потрібно завантажити форму за посиланням, заповнити її та надіслати у PDF-форматі на електронну скриньку [email protected]. У темі листа обов’язково вказати: «Конкурс проєктів «PROзростання».

Державна субсидія для аграріїв, які працюють на територіях можливих бойових дій

Грантодавець: Кабінет Міністрів України на виконання постанови №938 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь». Проєкт постанови підготовлений Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Короткий опис: Фінансову допомогу можуть отримати сільгосптоваровиробники, які проводять господарську діяльність на територіях можливих бойових дій; активних бойових дій; активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Бюджетні кошти надаватимуться отримувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік.

Для визначення сум бюджетних коштів, які виплачуються отримувачу, облдержадміністрації до 10 вересня утворюють обласні комісії з прийняття рішень щодо виплати бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь. Мінагрополітики опрацює зведені відомості та з урахуванням наявних бюджетних асигнувань за відповідним напрямом до 1 грудня здійснить пропорційний розподіл бюджетних коштів в розрізі кожного отримувача, який затверджується наказом Мінагрополітики.

Дедлайн: Орієнтовний термін приймання заявок – з 10 вересня по 25 вересня 2024 року. Обласні комісії до 1 листопада забезпечують надходження до Мінагрополітики зведених відомостей в розрізі кожного отримувача із зазначенням суми для виплати.

Фінансування:

  • допомогу у розмірі 1000 гривень з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року отримають сільгосптоваровиробники, які провадять сільськогосподарську діяльність у зоні можливих бойових дій;

  • допомогу у розмірі 2000 гривень з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року отримають товаровиробники, які провадять сільськогосподарську діяльність у зоні активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Як взяти участь: подати заявку в Державному аграрному реєстрі. До заявки додати: для юридичних осіб – звіт про посівні площі сільськогосподарських культур під урожай поточного року (за формою № 4-сг (річна); для фізичних осіб-підприємців – довідку про підсумки сівби під урожай поточного року за підписом фізичної особи-підприємця; довідка з ДПС про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, на дату її оформлення.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Бізнесмен
Український Бізнесмен@ukr_businessman

2.2KПрочитань
1Автори
27Читачі
На Друкарні з 17 травня

Більше від автора

  • 20 ідей з вкладеннями до 10 000$

    Відкрити свою справу під час війни? Можна й потрібно. Не буде моменту краще, ніж зараз. А якщо говорити про насущне, саме малий бізнес – це підтримка державної економіки та робочі місця для українців.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес
  • 10 ідей для бізнесу в невеликому місті

    Якщо ви серйозно замислились про власний бізнес, пропонуємо добірку ідей для бізнесу в маленькому місті, що не вимагають великих вкладень.

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається