AIRDROP криптовалюти - що це, та чи можна на цьому заробляти? Продовження.

В першій частині статті ми розібрали базові поняття про airdrop, кому це потрібно та навіщо.

Якщо ви пропустили першу частину - рекомендую перейти за цим посиланням: Перша частина - та оновити, чи поповнити свої знання свіжою інформацією.

Також ви можете прочитати статтю в нашому Telegram: Посилання

Тож, виходячи з поняття, що airdrop - це роздача токенів проєкту безкоштовно, чи за виконання завдань ми дійшли до того, що токени, можливо вже в нас на балансах: ботів, сайтів, різного типу додатків, але чи є наразі це саме нашими токенами ми дізнаємось далі в цій статті.

Ми не будемо стрибати інформацією, а підемо фундаментально від початку та до хрускіту свіжих купюр в гаманці.

Кожен долучився до світу криптовалют індивідуально, зараз я пишу для тих, хто зовсім нуб(новачок) і не має ніякого поняття що з цим робити далі.

Основні кроки для участі в airdrop'і:

1. Створити криптогаманець. Найкраще використовувати мультивалютні мобільні гаманці, такі як Trustee, Tonkeeper які дозволяють збирати всю криптовалюту в одному додатку. Найчастіше роздають токени ERC-20 (Ethereum) та BEP-20 (Binance Smart Chain), TON (The Open Network).

2. Прив'язати гаманець для отримання монет. Цей пункт ситуативний, багато проєктів можуть спочатку роздавати токени десь у себе на платформі, а перед лістингом на біржах запросити прив'язати гаманець. Тут дуже важливо перевіряти команду проєкту, щоб не вийшло так, що збирали-збирали, а перед лістингом бац, і все пропало, ба більше - ще й ваші грошики вивели.

3. Завести аккаунт у Telegram. Цей пунктик прям мастхев з декількох причин: кращий мессенджер, 900 млн. щомісячної активної аудиторії, платоспроможні клієнти.

4. Створити спеціальні сторінки у соцмережах. Чим більше друзів, тим краще. Облікові записи повинні бути активними: їх потрібно розвивати та просувати, щоб вони приносили кращі результати при роздачах. Краще створити окремі сторінки від особистих, щоб приховати діяльність та не засмічувати особистий акаунт.

5. Зареєструватися на проєкті. Зазвичай потрібно заповнити форму з ім'ям, електронною поштою, адресою гаманця та обліковим записом у соцмережі, або долучитись до проєкту через Web-app за допомогою Telegram аккаунта, що зараз більш ніж актуально.

6. Виконати завдання airdrop'у. Необхідно дотримуватися вказівок команди роздачі. Часто умови включають підписку на спільноти у соцмережах (Twitter, Telegram) та активну участь – публікації, репости, спілкування у чаті. Умови треба виконати у визначений часовий проміжок.

7. Чекати на отримання монет. Іноді токени з'являються одразу після виконання завдань, іноді потрібно почекати до двох тижнів або довше. Термін оголошують одразу або після закінчення роздачі. Після завершення airdrop'у можуть бути додаткові умови для отримання токенів.

Якщо монети не з'явилися одразу, не варто хвилюватися. Вони обов'язково з'являться у гаманці, якщо:

- проект не виявився скамом (обманом);

- учасник встиг на airdrop;

- учасник виконав усі умови.

Ефективність дропу та як не попастись на скам:

1. Перевірте репутацію проекту. Перед тим, як брати участь в airdrop'і, перевірте репутацію проекту. Знайдіть інформацію про команду, ідею та історію проекту. Також перевірте, чи є відгуки про цей проект в інтернеті. DYOR є невід'ємною частиною до обов'язкового виконання учасником дропу.

2. Читайте умови airdrop'у. Перед тим, як виконувати завдання, перегляньте умови airdrop'у. Вони можуть містити важливі деталі, такі як мінімальний обсяг токенів, які можна отримати, або обмеження на участь, або необхідність вкладати свої кошти, створювати торгові об'єми та інше.

3. Захищайте свою особисту інформацію. Не відправляйте свою особисту інформацію, таку як паролі від гаманця або дані кредитної картки, під час участі в airdrop'ах. Проекти не повинні просити таку інформацію.

4. Використовуйте окремі гаманці для airdrop'ів. Для безпеки рекомендується використовувати окремі гаманці для участі в airdrop'ах. Це допоможе уникнути можливих проблем з безпекою, якщо проект виявиться шахрайським.

5. Слідкуйте за новинами про airdrop'и. Щоб не пропустити цікаві airdrop'и, слідкуйте за новинами про них у соціальних мережах, блогах та спеціалізованих сайтах. Зазвичай учасник, який долучився до адекватного проєкту з початку і активно приймає участь у його розвитку - гідно винагороджується.

6. Не перевищуйте обмеження на участь. Деякі airdrop'и мають обмеження на кількість токенів, які можна отримати від одного учасника. Перегляньте умови airdrop'у, щоб уникнути можливих проблем.

7. Не використовуйте ботів та фейкові аккаунти. Багато проєктів на початку буває нехтують цим правилом та дають можливість реєструватись з одного ip-шніка котам, собакам та навіть сусідам, але чомусь з одним прив'язаним гаманцем. Коли питання стане про роздачу реальних коштів - не дивуйтесь чому жадність дійшла і до адмінів і винагородила вас банхаммером замість токенів.

8. Слідкуйте за своїм гаманцем. Після завершення airdrop'у слідкуйте за своїм гаманцем, щоб переконатися, що токени були успішно зараховані. Якщо токени не з'явилися, зв'яжіться з командою проекту для вирішення проблеми. Іноді так буває, що токени десь зависли і якщо за вами немає "косяка" - це питання легко вирішується через підтримку - не чікайте - дійте.

Отже, участь в airdrop'ах може бути цікавим та прибутковим заняттям, але необхідно бути обережним та дотримуватися правил безпеки, проводити обов'язковий DYOR та бути влитим у двіжуху, якщо проєкт подобається.

В наступних частинах я розповім про цінність токенів, як визначити чи є проєкт потенційним гемом і розпочну велику історію про криптовалюту і усе, що стоїть за цією кухнею, а стоїть там немало.

Долучайтеся до моїх сторінок, та слідкуйте за оновленнями.

Телеграм • Інстаграм • Х(Твіттер)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Anna Leman
Anna Leman@leman.crypto

Крипто-киця.

61Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 3 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається