Американські пам'ятні квотери - серія "Видатні жінки" - Мая Енджелоу (2022)

Пам'ятна монета 25 центів 2022 — Жіночі квотери — Мая Енджелоу

Основні характеристики пам'ятної монети 25 центів 2022 — Мая Енджелоу

1️⃣Перша монета серії
Тираж: 496,103,480
Метал: мельхіор
Вага: 5,670 г
Діаметр: 24,26 мм
Товщина: 1,75 мм
Гурт: ребристий
Кількість ребер: 119

🔘На аверсі зображено портрет Джорджа Вашингтона, спочатку складений і виліплений Лаурою Гардін Фрейзер до 200-річчя Джорджа Вашингтона.

🔘На реверсі зображена Мая Анджелоу з піднятими руками. Позаду неї птах у польоті та сонце, що сходить, образи, навіяні її поезією та символізують спосіб її життя.

Реверс - 25 центів 2022 — Мая Анджелоу

📰 Контекст монет

🖌Мая Енджелоу (4 квітня 1928 — 28 травня 2014) — американська письменниця-мемуаристка, поетеса та активістка громадянських прав. Вона опублікувала сім автобіографій, три книги нарисів, кілька книг поезії, і їй приписують список п'єс, фільмів і телевізійних шоу, що охоплюють понад 50 років. Вона отримала десятки нагород і понад 50 почесних ступенів. Серія з семи автобіографій Енджелоу зосереджена на її дитинстві та ранньому дорослому досвіді. Перша, «Я знаю, чому співає птах у клітці» (1969), розповідає про її життя до 17 років і принесла їй міжнародне визнання та визнання.

Вона стала поетесою та письменницею після низки випадкових заробітків у юності. До таких заробітків відносились: кухарка, секс-працівниця, артистка нічного клубу, учасниця акторського складу Поргі та Бесс, координаторка Конференції християнського лідерства півдня та кореспондентка у Єгипті та Гані під час деколонізації Африки. Енджелоу також була актрисою, письменницею, режисером і продюсеркою вистав, фільмів і програм громадського телебачення. У 1982 році її назвали першим професором американських студій Рейнольдса в університеті Вейк-Форест у Вінстон-Сейлемі, штат Північна Кароліна. Енджелоу була активним учасником руху за громадянські права та працював з Мартіном Лютером Кінгом-молодшим і Малкольмом Іксом.

Гугл Дудл - Мая Енджелоу

Починаючи з 1990-х років, вона робила приблизно 80 виступів на рік на лекційній схемі, і продовжувала це робити навіть у свої вісімдесят. У 1993 році Енджелоу продекламувала свій вірш «On the Pulse of Morning» (1993) на першій інавгурації Білла Клінтона, зробивши її першою поеткою, яка прочитала інавгураційну декламацію після Роберта Фроста на інавгурації Джона Ф. Кеннеді в 1961 році.

З публікацією I Know Why the Caged Bird Sings Енджелоу публічно обговорювала аспекти свого особистого життя. Її поважали як представника темношкірих людей і жінок, а її роботи вважали захистом темношкірої культури. Її твори широко використовуються в школах і університетах по всьому світу, хоча були спроби заборонити її книги в деяких бібліотеках США. Найвідоміші твори Енджелоу були названі автобіографічною літературою, але багато критиків вважають їх автобіографіями. Вона зробила свідому спробу кинути виклик загальноприйнятій структурі автобіографії, критикуючи, змінюючи та розширюючи жанр. Її книги зосереджені на таких темах, як расизм, ідентичність, сім’я та подорожі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
World of Mintage
World of Mintage@womua

Нумізматика, філателія

679Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається