Безкоштовні джерела трафіку про які ти міг не знати

Зміст

Іноді найвідоміших джерел трафіку може бути недостатньо для охоплення цільової аудиторії. Особливо якщо вирішуєш лити на якісь екзотичні ГЕО. Але навіть вибравши стани з Tier-1, не завжди виходить виграти конкуренцію на таких популярних платформах, як Facebook, Instagram або TikTok. У цій статті ми розглянемо п'ять небанальних джерел трафіку для арбітражників, які шукають нові шляхи для заробітку.

Quora

Якщо ти шукаєш якісь нові майданчики для заливу на бурж із Tier-1, то Quora може припасти тобі до душі.

Про платформу

Це сервіс, де користувачі ставлять запитання і отримують на них відповіді. Quora від самого початку свого існування (2009 р.) привернула увагу юзерів тим, що на запитання частенько відповідали відомі персони, наприклад, з IT-сфери. Тож сервіс набув слави місця, де можна знайти кваліфіковану відповідь на поставлене запитання.

Згідно зі статистикою, щомісяця платформу відвідує 300+ млн. активних користувачів. Quora досить популярна в англомовному інтернеті, а саме в таких країнах, як США, Індія, Велика Британія, Канада та Австралія. Важливо й те, що 75% людей відвідують сайт з мобільного пристрою, а 25% з ПК. 61,35% користувачів - це чоловіки, решта 38,65% - жінки. Найбільша аудиторія - це люди віком 24-34 роки (31,12%) та 18-24 роки (29,63%).

Одна з головних переваг майданчика полягає в тому, що у нього висока авторитетність у Google.

Способи просування

На Quora є можливість скористатися таргетованою рекламою. Звісно, вона підійде тільки для білих офферів, у разі інших не обійтися без клоаки. Оскільки більшість сервісів, що надають цю послугу, досить дорогі, то рекомендуємо тобі звернути увагу на HideLink.

Характерно те, що таргетована реклама відображається користувачам досить нативно. Зазвичай вона відповідає інтересам людини та виглядає як пост із запитанням або знаходиться серед відповідей.

Звісно, можна і не вдаватися до послуг платної реклами та намагатися просувати партнерські посилання у відповідях на чужі запитання. Залишати лінки на сторонні сторінки не заборонено, проте вони мають бути тісно пов'язані з відповіддю на запитання або доповнювати її.

Які офери просувати?

Оскільки аудиторія Quora здебільшого має вищу освіту і відвідує сервіс у пошуку реальних знань, то особливо актуальними тут будуть навчальні офери. Тобто різні вебінари, майстер-класи, курси або сайти, де студенти можуть замовити наукові роботи. У виборі можна орієнтуватися за найпопулярнішими темами Quora, які ти можеш знайти, перейшовши за посиланням.

LINE

Хочеш лити на Японію? Тоді ти просто не можеш пройти повз LINE.

Про платформу

Це найпопулярніший месенджер у Японії. За статистикою платформи, станом на 2020 рік кількість активних користувачів на місяць у цій країні склала 89 мільйонів, а це більше, ніж у таких гігантів, як Facebook і Twitter. Одна з причин такого зростання - безліч пропонованих послуг. Наразі для завантаження доступно 35 додатків, пов'язаних з LINE. Як наслідок, це вже набагато більше, ніж месенджер.

Сьогодні це універсальна соціальна платформа з безліччю інтегрованих функцій, які дозволяють їй виділитися на тлі конкурентів.

Наприклад:

  • LINE Pay - послуга безготівкових платежів, яка дає змогу користувачам отримувати та надсилати гроші людям з їхнього списку контактів і навіть здійснювати банківські офлайн-перекази для покупок, а також транзакції через банкомати;

  • LINE Taxi - служба виклику таксі;

  • LINE Music - музичний стримінговий сервіс;

  • застосунок для камери LINE Camera з ефектами, фільтрами та стікерами;

  • сервіс підписки на мангу LINE Manga.

Відсоток користувачів чоловічої та жіночої статі становить 52,5% і 47,5% відповідно. Щодо вікових груп, то тут спостерігається досить рівномірний розподіл за всіма категоріями, починаючи від 10 років і закінчуючи 60+. Пояснити це можна тим, що застосунок доволі сильно інтегрований у реальне життя і використовується не лише для особистих повідомлень, а й по роботі. Тому офісні працівники - це найбільша група користувачів: за останніми даними їх 46,2%, потім з 34,2% йдуть домогосподарки і домогосподарі, або люди з неповним робочим днем. Своєю чергою, студенти та інші групи становлять 8,6 % і 11 % відповідно.

Способи просування

Оскільки LINE від самого початку створювався під мобільні пристрої, то і вся реклама тут мобільна, як в Інстаграмі. Щоб почати просування, потрібно створити акаунт, на який будуть підписуватися люди. Керувати кампаніями можна за допомогою рекламного акаунта LINE Ads. Приклад того, який вигляд має реклама, можна побачити нижче. В очі впадає зовнішня схожість із таргетом в Інстаграмі.

Кампанію можна налаштувати за такими параметрами:

  • демографічні дані користувачів (вік, стать, місце розташування, інтереси, релігія, ОС тощо);

  • таргетинг на аудиторію (показ тільки для певної аудиторії, тобто для нових покупців);

  • таргетинг на схожу аудиторію (знаходить схожих користувачів на основі веб-трафіку, подій у застосунку та друзів користувачів у LINE);

  • повторне залучення.

Що важливо: можна налаштувати, в яких саме додатках від LINE відображатиметься твоя реклама. Наприклад, у стрічці новин LINE News або на головній сторінці додатка для покупок LINE Shopping. Це дуже зручно, оскільки залежно від оффера є можливість вибрати найбільш підходящу платформу.

Також не можна не згадати про просування за допомогою стікерів, які є фішкою платформи. Вони частенько виходять за межі LINE. Наприклад, деякі умільці переносять їх у Телеграм. Свої стікери можна додати в LINE Store, зазвичай ціна за набір близько 100 єн, проте є можливість роздавати їх безкоштовно в обмін на додавання твого акаунта LINE як друга. Це чудовий спосіб набрати аудиторію.

Які офери просувати?

Різноманітність вікових груп серед користувачів LINE робить можливим просування практично будь-яких вертикалей. Так, наприклад, чудовим рішенням буде реклама гемблінгу. Незважаючи на те, що азартні ігри в Японії під забороною, японці придумали непряму систему виплат. Тобто переможці отримують фішки, які потім можна обміняти на призи або гроші. Таким чином, якщо казино діє за цією схемою і є легальним, то і просувати його можна.

Reddit

Reddit - щось на кшталт форуму, який, однак, сміливо можна назвати і соцмережею.

Про платформу

Тут користувачі залишають пости на особистій сторінці або в місцевих спільнотах, іменованих сабреддітами. Заточеність під якісний контент - це характерна фішка цієї платформи. Уся справа в системі голосувань: кожен юзер може оцінити пост, поставивши йому "за" (upvote) або "проти" (downvote). Отримавши багато "за", пост піднімається в рейтингу, і таким чином може потрапити навіть на головну сторінку Реддіта.

Залежно від того, як люди оцінюють твої пости, змінюється твоя карма, яка є чимось на зразок рейтингу довіри.

Як говорить статистика, середня кількість активних користувачів Reddit на місяць становить 430 млн осіб. Актив складається здебільшого з молодих і активних людей віком від 18 до 29 років. Платформа ідеально підійде для просування офферів, орієнтованих на західні країни з Tier-1, оскільки основна аудиторія тут - це жителі США, Великої Британії, Канади та Австралії.

Способи просування

Щоб лити трафік з Реддіта, для початку доведеться знатно прокачати свою карму. Для цього необхідно вести активність у різних сабреддітах, а саме розпочинати власні цікаві дискусії або корисно відповідати на пости інших. Новачкам найкраще буде шукати невеликі, але активні спільноти і там набивати собі карму. Звісно, важливо уважно дотримуватися правил кожної окремої спільноти та правил платформи загалом.

Розміщувати прямі партнерські посилання тут не можна, тому треба перенаправляти клієнта на інший ресурс, де на нього вже й чекатиме твій лінк. Таким ресурсом може бути сайт або лендінг, також дуже часто для цієї мети використовується Телеграм. І взагалі, якщо щось і рекламувати таким чином, то це потрібно робити максимально нативно.

Що стосується таргетованої реклами на Реддіті, то вона тут теж є. У налаштуванні вона досить проста, тому всім, хто робив кампанії на Фейсбуці, буде легко розібратися.

Як і на Quora, таргет тут має вигляд постів, тож є висока ймовірність того, що на твоє оголошення клікнуть.

Раз ми згадали Фейсбук, то рекомендуємо тобі ознайомитися з корисним туторіалом із запуску акаунтів і ефективного заливу.

Які офери просувати?

Оскільки тут багато сабредетитів на найрізноманітніші теми, то лити можна практично на все. Якщо вибираєш УБТ, то тут головне - знайти відповідні під твій оффер спільноти. Рекомендуємо звернути увагу на просування адалту і дейтингу, оскільки на платформі дуже багато NSFW-сабредітів, якими, наприклад, активно користуються для пошуку аудиторії інфлюенсери з OnlyFans. Також відмінно себе показує просування гемблінгу, беттінгу, геймінгу, товарки і нутри.

Pinterest

Pinterest називає себе платформою для пошуку натхнення і глобальним каталогом ідей. Варто визнати, що це недалеко від істини.

Про платформу

Тут користувачі можуть знайти безліч фото і відеоматеріалів на всілякі теми на кшталт моди, готування, дизайну, подорожей, різних видів творчості тощо. Але ось по-справжньому цікаво, що за статистикою, 9 з 10 користувачів приходять сюди за ідеями для покупок.

38 Pinterest Stats That Matter to Marketers in 2023

Ба більше, на противагу іншим платформам, Pinterest дозволяє публікувати прямі партнерські посилання на сайт рекламодавця або на проміжний сайт вебмайстра. Звісно, перед публікацією потрібно уважно вивчити правила соцмережі, щоб знати, на які саме офери дозволені посилання.

У будь-якому разі для арбітражника, який звик постійно танцювати з бубном, щоб заховати посилання, ця інфа як мед у вуха. Щодо аудиторії соцмережі, то вона, за даними Statista, на 76,7 % складається з жінок і на 15,3 % - з чоловіків. Стать решти 8% не вказано. Якщо говорити про ГЕО, то найбільша кількість користувачів, а саме понад 86 мільйонів, - зі США, далі йдуть Бразилія (27 млн.), Мексика (17 млн), Німеччина (15 млн.), Франція (11 млн), Канада (9 млн), Велика Британія (8 млн) та інші країни Європи.

Способи просування

Для просування оффера потрібно вибрати або створити гарне крео, пов'язане з нашим товаром. Далі треба, щоб юзери клікали, лайкали і зберігали наше зображення, тим самим його просуваючи. Щоб допомогти алгоритмам, обов'язково потрібно добре попрацювати з SEO в Пінтересті. Безкоштовно створивши бізнес-акаунт, можна запустити таргетовану рекламу. У цьому випадку дієвою стратегією буде обрати для просування пін, який і без таргету став популярним серед користувачів. Таким чином, шанси отримати профіт значно зростуть.

Які офери просувати?

Відштовхуючись від аудиторії, можна дійти висновку, що найвдалішими для просування будуть офери, що тісно переплітаються з такими темами, як: мода і стиль, домашній декор, косметика і здоровий спосіб життя, дрібна електроніка і гаджети.

WhatsApp

WhatsApp - найпопулярніший месенджер у світі.

Про платформу

За даними WeAreSocial, кількість щомісяця активних користувачів додатка сягнула вже 2 мільярди.

53,5% юзерів - це чоловіки, а 46,5% - жінки. Найбільше користувачів, а саме 487,5 млн - з Індії. 97% усіх користувачів смартфонів у цій країні використовують мобільні додатки для щоденного спілкування. І 96% з них насамперед обирають WhatsApp. Тож, якщо надумаєш лити на Індію, то ця платформа чудово підійде. Більш детальну статистику по країнах можна побачити на таблиці нижче.

Способи просування

Щоб лити трафік з WhatsApp, необхідно встановити додаток WhatsApp Business, доступний як на Android, так і на IOS. Для бізнес-акаунта знадобиться окремий номер, оскільки правилами заборонено використовувати той самий номер, що і для особистого профілю. Ваше завдання - перенаправляти аудиторію з Фейсбуку на WhatsApp, де модератори соціальної мережі вже не контролюватимуть, що ми просуваємо. Це можна зробити, створивши кампанію click-to-WhatsApp у Facebook Ads або просуваючи пост із фанпейджа, де як мету просування треба поставити відправлення повідомлення на наш месенджер.

Крім того, є варіант робити масові розсилки за допомогою сторонніх сервісів на кшталт Whats Monster.

Які офери просувати?

Через велику аудиторію месенджера просувати тут можна офери будь-яких вертикалей і на найрізноманітніші ГЕО. Через бізнес-акаунт, звісно, не вдасться рекламувати гемблінг, беттінг, дейтінг або адалт, але лазівка є, якщо використовувати вищезгаданий спосіб із переспрямуванням аудиторії з Фейсбуку в приват.

Висновок

Порівняно з популярними джерелами трафіку, вищезгадані платформи - неоране поле. Тому, витративши достатньо часу на їхнє вивчення, можна відкрити для себе золоту жилу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

453.4KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Привіт. Цікава стаття, дякую. Не підкажете може існують сервіси які покупають поштучно застосунки із веб-вью?

Вам також сподобається