Бомби з кажанами - експериментальна зброя, розроблена Сполученими Штатами.

Бомба містить 26 лотків, кожен з яких містить 40 зимуючих кажанів, кожен з яких має невеликий запальний пристрій із таймером.

Скинуті з бомбардувальника на світанку бомби розпадаються на окремі лотки, при розкритті парашута кажани штучно гріються і прокидаються від зимової сплячки, вилітають і шукають, де б сховатися розслітаючись у радіусі 20–40 миль (32–64 км).

Запальники, налаштовані на таймери, потім спалахували й викликали вогонь у важкодоступних місцях у здебільшого дерев’яних і паперових будівлях японських міст, які були ціллю зброї. Після цього пристрій детонує і починає пожежу.

Якщо скинути 1000 бомб (по 100 кожним із 10 бомбардувальників), це призведе до близько мільйона пожеж - набагато більше, ніж звичайна запалювальна бомба (насправді кожна бомба спричинить меншу кількість пожеж, через хаотичність місць приземлення кажанів).

Бомба з летючою мишею була задумана Лайтлом С. Адамсом (1881–1970), хірургом-стоматологом з Ірвіна, штат Пенсільванія, який був знайомим першої леді Елеонори Рузвельт.

Розроблено - січень 1942 року.

Бомба “летюча миша” була розроблена США для використання проти Японії під час Другої світової війни, але проект був скасований, оскільки проект “Манхеттен” наближався до завершення.

Джерела:

en.m.wikipedia.org

quora.com

Канал залізна душа: https://t.me/+VFLow6OVTvM5ZGIy

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Залізна Душа
Залізна Душа@ZaliznaDuha

Пишемо обережно про небезпечне

914Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 24 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається