Будемо робити застосунок для обліку фінансів

Знайома вам ситуація, коли кошти, які мали бути витрачені на велику покупку якимось чином зникали до моменту цієї самої покупки? Болісний момент, який може стати тригером, що приведе вас до кращого життя. Теоретично. Але щоб це сталося, потрібно вести історію витрат, щоб було що проаналізувати.

Так, якщо зробити пошук по AppStore чи Google Play, то можна знайти немало застосунків для обліку фінансів. Але все стає трохи сумніше, коли порозбиратися в їх функціоналі, зовнішньому вигляді чи батьківщині авторів — останнє найскладніше, бо всі вони зараз кіпріоти.

Prompt: money and healthy lifestyle
Що там робить стакан молока?

Мій ідеальний інструмент — це той, який робить процес обліку якомога простішим і приємнішим. На мою думку, це ключові елементи, на яких має будуватись весь інший функціонал, бо простота та зручність є саме тим, що не дасть вам покинути все вже за тиждень. А вам захочеться 🤫

Про “інший функціонал”, який може знадобитися на певному етапі життя (привіт, ремонт квартири) поговоримо в наступним замітках.

І що?

The Decemptuple, 10-seat bicycle, 1898
Саме такий, бо однією з функцій буде запрошення членів сім’ї та друзів

Так от, до чого це. Однією з професійних деформацій розробників є любов до велосипедної промисловості. Я не виключення, тому в цьому циклі (сподіваюсь) будемо створювати свій велосипед для ведення домашньої бухгалтерії.

В основному, планую писати про те, як я вирішив щось зробити, чому воно не запрацювало і як я з цим боровся. Зараз я на етапі прототипу, тому дизайнерам буде боляче на це дивитися, але в кожного свої смаки, заходьте, я всім радий.

Якщо вас цікавить стек, то це буде Ionic React на клієнті та Symfony на бекенді. Я не планував розповідати саме про код, але якщо комусь буде цікаво чи будуть якісь питання, то пишіть — будемо обговорювати.

Як?

А план такий:

  1. Робимо прототип, щоб було зручно. На цьому етапі у нас не буде інтеграції з бекендом, всі дані будуть лежати в якомусь об’єкті.

  2. Працюємо над API та інтеграцією між клієнтом та сервером.

  3. Повертаємось до п.1, бо впевнений, що щось піде не так. Але уже з бекендом. Будемо все видаляти, переписувати, плакати.

  4. Поспілкуємось с UX/UI дизайнерами, щоб вони сказали, яких ми помилок допустили в п. 1 та намалювали нам щось гарне.

  5. Спробуємо втілити оте гарне в життя (оце буде челлендж!)

  6. Реліз! 🎉

PS: Не перша моя спроба, але сподіваюсь, що цього разу ми з вами дійдемо до кінця списку.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Мишко
Мишко@voidless

There is only Passion

160Прочитань
11Автори
10Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Трекер фінансів. Про референси

    Чужі роботи можуть бути гарним джерелом натхнення як для дизайнерів, так і для розробників. Ми можемо побачити, як люди вирішували схожі задачі та відкрити для себе нові підходи. Сьогодні трохи про те, де шукати референси. Але й невеличкий апдейт по трекеру теж буде.

    Теми цього довгочиту:

    Натхнення
  • Трекер фінансів. Продумуємо головний екран

    Приступаємо до створення застосунку для управління фінансами. Першим кроком стане розробка головного екрану — стартової точки для користувачів, де вони зможуть оглянути основну інформацію.

    Теми цього довгочиту:

    Розробка

Вам також сподобається

Коментарі (11)

можу допомогти з беком: прототипом, архітектурою, БД, деплоєм і усім, що з цим пов’язано.

Вам також сподобається