Чому вам потрібен підробіток як фрілансеру

Зміст

Чому фріланс - це не просто підробіток

Люди часто думають, що фріланс - це побічний заробіток, але це просто помилка, тому що що завгодно може бути вашою основною справою, так само як і що завгодно може бути вашим побічним заробітком. Давайте розглянемо причини, чому ви, як фрілансер, повинні мати більше, ніж просто клієнтські проекти, на які ви з нетерпінням чекаєте кожен день.

Обов’язково підпишітся на наш телеграм-канал щоб не пропустити важливі оновлення та завжди першими отримувати нові ідеї для швидкого та простого заробітку!

Боротьба з монотонністю за допомогою побічних завдань

Життя фрілансера - це повторюваний цикл завдань, де кожен день схожий на попередній. Якщо ви новачок у фрілансі, вам може подобатися бути самим собі босом і сприймати кожен новий проект як пригоду. Однак, займаючись цим знову і знову протягом 5 років або більше, ви можете почати відчувати себе роботом.

Один із способів подолати такі проблеми, як залежність від соціальних мереж, вигорання та відчуття, що ваше життя - це нескінченний цикл, - це мати альтернативні виходи. Це, по суті, означає наявність побічних квестів, які можуть додати трохи смаку та різноманітності у ваше життя.

Щоразу, коли я відчуваю, що надто захоплююся соціальними мережами або намагаюся впоратися з усіма справами, я починаю писати, створювати відео для мого нового каналу на YouTube або працювати над особистими проектами, такими як мій музичний проект.

Жоден клієнт не платить мені за це, але ці побічні заняття допомагають мені відволіктися від звичайної щоденної рутини і працювати для клієнтів. Це бореться з монотонністю і творить чудеса для мене.

Управління фінансовими коливаннями

Фріланс, як відомо, непередбачуваний. Проекти, які, як ви думали, були у вас в черзі, можуть бути перенесені або повністю скасовані. Іноді ви можете відчувати себе виснаженим від гонитви за наступним клієнтом, і те, що ви заробляєте в одному місяці, може бути зовсім не тим, що ви заробляєте в наступному.

Все постійно йде вгору і вниз, коливається. Якщо ви давно працюєте на фрілансі, ви знаєте, про що я говорю. Залежність виключно від одного джерела доходу може бути ризикованою для фрілансера, і саме тут можуть допомогти побічні заробітки. Вони дозволяють вам мати кілька потоків доходу, забезпечуючи трохи більше фінансової стабільності та безпеки.

Створення різноманітних потоків доходу

Наприклад, я почав займатися фрілансом понад 6 років тому. Я зрозуміла, що мені потрібно працювати над особистим брендом і мати власні побічні проекти, що призвело до створення цієї сторінки. Зараз у мене тут понад 3900 підписників і монетизований канал з більш ніж 10 000 підписників на момент написання цієї статті, який слугує новим джерелом доходу, що продовжує зростати з кожним днем.

Також є партнерства та партнерські заробітки - нічого суттєвого, але достатньо, щоб покрити деякі невеликі витрати. Чудово те, що поки я продовжую розвивати цей побічний квест, він буде продовжувати зростати, і немає ніяких обмежень на те, скільки я зможу потенційно заробити на цих речах з часом.

Маю зазначити, що я навряд чи коли-небудь рекомендував би кілька потоків доходу в тому сенсі, в якому більшість людей думають про це - розгалуження в абсолютно різних сферах, які вимагають нових навичок. Кілька потоків доходу - це чудово, коли все зроблено правильно, використовуючи метод, відомий як конвергентна диверсифікація, але про це пізніше.

Уникнення ізоляції та пошук мети

Хоча фріланс дає вам гнучкість і дозволяє бути самим собі начальником, він також може змусити вас відчувати себе ізольованим і відірваним від почуття мети. Якщо ви ще не почали відчувати себе так, запевняю вас, на певному етапі вашої кар'єри фрілансера ви відчуєте себе крихітним гвинтиком у чиїйсь машині. Це не дуже приємне відчуття. Побічні завдання дозволяють вам переслідувати власні інтереси поза роботою з клієнтами. Нематеріальна віддача від того, що у вас є щось своє, над чим ви працюєте, надзвичайно освіжає.

Розвивайте свої навички та творчі здібності

Фрілансери постійно вдосконалюють своє ремесло, тому що це і є бізнес. Щоб покращити бізнес, ви повинні вдосконалюватись самі. Дуже важливо шукати можливості розширити свої навички та досвід. Побічні завдання пропонують середовище з низьким тиском для експериментів і зростання, забезпечуючи простір для дослідження без страху розчарувати клієнтів.

Якщо ви веб-дизайнер, створюйте веб-сайти для себе. Якщо ви розробник програмного забезпечення, розробляйте щось своє. Відмовтеся від менталітету робити щось тільки тоді, коли вам за це платять. Робити щось заради задоволення - це стимулювати творчість, адже з такими проектами ви стаєте більш сміливими.

Тут немає бюджетів, якими потрібно керувати, немає дедлайнів, яких потрібно дотримуватися, і немає правил, які не можна порушувати. Ваш розум може вільно блукати в безмежному творчому просторі. Найкраще те, що це призводить до кращих результатів, коли ви беретеся за клієнтські проекти, тому що ви практикуєтесь.

Створення сильного портфоліо

Ця перевага підробітку особливо корисна для фрілансерів-початківців, які мають більше вільного часу порівняно з більш досвідченими. Незабаром ви будете настільки зайняті, що у вас не залишиться часу ні на себе, ні на щось інше, тому зараз, коли у вас є час, ви можете працювати на себе.

Однією з найважливіших переваг підробітку є можливість створити вражаюче портфоліо, яке демонструє ваші таланти і здібності. Серед фрілансерів поширена помилкова думка про портфоліо, що воно повинно включати проекти, виконані для реальних клієнтів, які платять, але це не так.

На відміну від звичайної роботи, де ви подаєте своє резюме і потенційні роботодавці можуть перевірити вашу трудову історію, клієнтам байдуже, чи платили вам за роботу у вашому портфоліо. Вони просто хочуть побачити, що ви робили в минулому, і ніщо так не приваблює клієнтів, як демонстрація ваших робіт.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

750.2KПрочитань
11Автори
566Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається