Дитячий басейн як бізнес

Зміст

Перед ухваленням остаточного рішення про запуск бізнесу, визначте його загальну спрямованість. Вам потрібно точно розуміти, як розвиватися далі і які робити кроки. Питання, які потрібно продумати на етапі планування:

  1. Басейн буде оздоровчий чи розважальний? В оздоровчому з дітьми займаються, навчають їх навичок плавання. Розважальний басейн - це гірки, ігри у воді, вільне плавання.

  2. Самостійний басейн чи прибудова до наявного спортивно-оздоровчого комплексу?

Басейн може бути окремим особисто вашим проєктом або доповненням до наявного комплексу, з яким потрібно буде укладати співпрацю. Обидва варіанти мають свої плюси і мінуси.

Якщо ви самостійна фігура, вам немає потреби з кимось узгоджувати свої дії та про щось домовлятися. Однак доведеться збільшити бюджет на рекламу, щоб розкрутити «нове місце». Також не забудемо про складну систему отримання дозвільної документації.

У разі співпраці з наявним комплексом ви будете тією чи іншою мірою залежні від думки «партнера». Зате з великою ймовірністю одразу піде клієнтура. Можливо, батьки, які є відвідувачами соляріїв, спортзалів і різних секцій комплексу-партнера, із задоволенням приведуть дітей у ваш басейн. Крім того, буде легше відкритися, тому що ваш «партнер» може поділитися корисним особистим досвідом.

Покроковий план відкриття дитячого басейну

Будь-який успішний бізнес спочатку реалізується на папері, а потім втілюється в життя. Саме тому варто приділити пильну увагу складанню покрокового списку дій. Підійдіть до цього етапу розвитку свого проєкту особливо серйозно.

  • Вибір приміщення під влаштування басейну.

  • Обладнання для облаштування.

  • Встановлення обладнання, проведення ремонтних робіт.

  • Підбір кваліфікованого персоналу.

  • Отримання дозвільних документів.

  • Реклама.

Як бачите, роботи має бути багато. Опрацюйте кожен пункт плану, тоді показники бізнесу приємно вас здивують.

Розберемо кожен пункт окремо, щоб скласти повноцінний аналіз.

Який прибуток приноситиме дитячий басейн?

На запитання, скільки зароблятиме підприємець, який вирішив відкрити свій дитячий басейн, універсальної відповіді не існує. Його прибуток залежить від величезної кількості об'єктивних чинників і вміння організувати рентабельний бізнес.

Для відповіді на запитання про потенційні доходи організатора цього напряму комерційної діяльності візьмемо такі показники:

  • Щомісячна відвідуваність басейну - 500-700 дітей.

  • Вартість абонемента на місяць - 2500 грн.

  • Вартість одного заняття - 300 грн.

  • 70% клієнтів купують абонементи, 30% - відвідують басейн не систематично.

  • Крім дитячого басейну, на його матеріальній базі надаються додаткові послуги (масаж, сауна, манікюр, солярій тощо).

На підставі вищевказаних показників не складно порахувати основні економічні результати цього бізнесу. Маленькі відвідувачі з місячним абонементом приноситимуть близько 1 млн гривень. Діти, які відвідують басейн від випадку до випадку, залишать у касі близько 300 тисяч. Додаткові джерела отримання прибутку - це ще плюс 800 тис. до основної виручки. Загальні валові доходи вашого комплексу складуть - 2 200 тис. гривень. Сума всіх витрат, включно з обов'язковими платежами до бюджету країни - 1,7-1,9 млн, тобто ваш чистий прибуток - це 300-500 тис. грн. на місяць.

Вибір приміщення

Узяти в оренду

З одного боку, цей варіант виглядає найпривабливішим. Однак він не є далекоглядним. Басейн - це вкладення на кілька десятків (а то й більше!) років, вам необхідно пам'ятати про це.

Оренда зручна з фінансового погляду тільки на стадії відкриття та розвитку бізнесу. Потім орендна плата буде «працювати проти вас», коли ви вийдете на стабільний рівень заробітку і напрацюєте клієнтуру.

Відносини з орендодавцями не завжди складаються гладко. Часом власник приміщення, бачачи, що ваші справи йдуть у гору, може вчинити нечесно і вимагати підвищення ставки за оренду. Зрозуміло, певною мірою ви будете захищені умовами орендного договору, однак ніхто не застрахує вас від щорічного підвищення ставки (зазвичай прописується в договорі) або інших неприємних хитрощів з боку орендодавця.

Пам'ятайте, що басейн не є мобільним бізнесом! Там, де він буде відкритий, вам доведеться затриматися надовго.

Суборенда приміщення

Суборенда є своєрідним різновидом оренди. Ми не будемо зупинятися на цьому варіанті довго, тому що приділили достатньо уваги цій схемі співпраці в попередньому пункті.

Варто лише зазначити, що суборенда - це оренда частини власності через третіх осіб. Найімовірніше, договір суборенди буде укладено, якщо ви вирішите відкрити басейн на базі наявного спортивного комплексу, який сам орендує площі. У такому разі ви будете орендувати площу в «комплексу», який, у свою чергу, орендує приміщення у власника.

Побудувати приміщення для басейну самостійно

У довгостроковій перспективі варіант з будівництвом приміщення - найвигідніший. Однак будівництво може затягнутися на довгі місяці й навіть роки. На щастя, багато компаній-забудовників пропонують готові проєкти зі зведення спортивно-оздоровчих комплексів, що істотно прискорює процес будівництва.

Головний мінус - серйозні фінансові витрати. У цьому разі вам доведеться витратити на будівництво не менше 2-3 мільйонів (за скромними підрахунками). Зате жодної орендної ставки!

Нові можливості - лізинг

Багато підприємців з якоїсь причини навіть не розглядають цей варіант, а даремно.

Лізинг - це нові можливості для бізнесу. Певною мірою лізинг є альтернативою оренди. Різниця полягає в тому, що після виплати певної суми компанії, що надає нерухомість у лізинг, ви можете оформити нерухомість у власність. Ідеальний варіант для довгострокового проєкту!

Яке обладнання вибрати?

Основна стаття витрат для басейну - це обладнання. Що буде потрібно:

  • Чаша басейну (найбільш витратна покупка. Середня вартість чаші 25х8х15 метрів обійдеться покупцеві в 2 мільйони гривень).

  • Система гідроізоляції.

  • Система підігріву води.

  • Система фільтрації води (віддайте перевагу озонуванню, а не хлоруванню).

  • Спортивний інвентар.

  • Обладнання для душових.

  • Обладнання для гардероба.

  • Додаткові аксесуари для басейну (доріжки, обмежувачі тощо).

Проведення ремонтних робіт

Продумайте дизайн «від і до». Незважаючи на те, що діти зазвичай не вимогливі до оформлення приміщення, необхідно тонко підійти до цього питання. Зовнішній вигляд комплексу зовні та всередині часто є основним показником його «статусу».

Також не варто забувати про те, що дітей на заняття часто приводять їхні батьки, які і є «непрямими» споживачами вашої послуги (адже саме вони оплачують заняття дитини в басейні). Ваше завдання з першого разу підкорити аудиторію затишною і доброзичливою атмосферою. А як ви це будете робити - краще обміркувати спільно з дизайнерами.

Підбір співробітників для роботи

Якщо рішення відкрити дитячий басейн стало першою вашою бізнес-ідеєю і досвіду ведення подібних проектів немає, то без кваліфікованого досвідченого персоналу просто не обійтися. Наймайте на роботу людей, які вже працювали в басейні або в оздоровчому комплексі: напевно вони знають усю структуру зсередини і зможуть поділитися корисними знаннями і напрацюваннями.

Другий варіант: басейн - черговий ваш бізнес. Тоді можна запросити персонал, який не має належного досвіду, але має бажання розвиватися.

Хоча в будь-якому разі відбір має проводитися ретельно і з особливою пристрастю. Ви ж пам'ятаєте, що робота має бути з дітьми! А діти - це особливий контингент.

Для успішного функціонування роботи басейну необхідно найняти на роботу:

  • Адміністратор (1-2 людини).

  • Прибиральниці (4-6 осіб. Залежить від графіка роботи і площі приміщень).

  • Тренери (2-4 людини).

  • Гардеробниці (2 людини).

  • Директор.

  • Бухгалтер.

  • Медсестра.

  • Технічний фахівець.

Реклама

Питання про просування власного бізнесу за допомогою реклами - це дуже серйозна тема для окремої статті. Тому ми не будемо на ній зациклюватися, а лише дамо загальні рекомендації:

  • Проаналізуйте конкурентів, які є на даний момент у зоні досяжності ваших потенційних споживачів.

  • Продумайте максимально вигідні пропозиції за ціною і якістю, які задовольнять попит цільової аудиторії.

  • Проводьте більше акцій і розіграшів для залучення максимальної уваги до нової послуги.

Оскільки дитячий басейн - це витратний за часом бізнес, тому не варто розпорошуватися. Надайте можливість займатися рекламою фахівцям з рекламної агенції, а самі зосередьте сили на загальному розвитку проекту.

Скільки грошей потрібно для старту?

Звертаємо вашу увагу на те, що розрахунок наведено умовно і не може бути остаточним. Крім того, ми не враховуватимемо статтю витрат на оренду або будівництво приміщення для басейну, оскільки в різних регіонах інтервал цін може дуже сильно відрізнятися.

  • Закупівля обладнання -2-3 мільйони гривень.

  • Дизайн і ремонт у приміщенні - від 500 тисяч гривень.

  • Підведення комунікацій - 150 тисяч гривень.

  • Зарплатний фонд - 280-400 тисяч гривень.

  • Реклама і додаткові витрати - від 200 тисяч гривень.

Басейн для дітей вимагає вкласти близько 3-4 мільйонів гривень.

Як ви бачите, вхідний поріг досить високий. Крім того, ця сфера бізнесу вимагає витрат часу і високої кваліфікації та знань засновника. Однак «запуск» дитячого басейну з імовірністю в 90% окупить себе вже в перші 2-3 роки за умови належного опрацювання бізнес-плану, а також грамотного управління і розвитку.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

634.5KПрочитань
11Автори
468Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Стрижка газонів як бізнес-ідея

    "Зелений" бізнес - чудовий варіант для тих, хто любить природу і воліє працювати на свіжому повітрі. І одним із найприбутковіших його різновидів є бізнес на стрижці газонів

    Теми цього довгочиту:

    Бізнес-ідея
  • Як почати заробляти $10 000 на місяць за 90 днів

    Очікуйте, що вам доведеться копати глибоко і працювати наступні 90 днів Я знаю, що більшість людей шукають швидкого рішення. Чарівну кулю, яка дозволить заробляти $10 000 на місяць, майже не працюючи.

    Теми цього довгочиту:

    Онлайн Заробіток
  • 30 грантів для бізнесу від ЄС, USAID, Mercy Corps та українського уряду

    У цій статті ми розглянемо 30 грантів від Європейського Союзу (ЄС), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), організації Mercy Corps та українського уряду, які пропонують фінансування від 2000 до 2,5 млн.

    Теми цього довгочиту:

    Гранти На Бізнес

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається