Дмитро Кравченко: Попит на страхування криптовалют зростає

Експерт в галузі FinTech Дмитро Кравченко

Ллойдс випустив на ринок поліс страхування криптовалют, що знаходяться в онлайн-гаманцях. В рамках цього продукту покриваються ризики крадіжки та інших зловмисних дій хакерів.

Поліс, перший свого роду, має гнучкий ліміт (мінімальна сума – 1000 фунтів). Він був створений синдикатом Atrium спільно з компанією Coincover (фінтех компанія, що надає послуги кібербезпеки для власників криптоактивів) для захисту від втрат, що виникають внаслідок викрадення криптовалют з «гарячих» гаманців (гаманець, що знаходиться в інтернеті, на відміну від записаного на флешку, наприклад, ).

Це новий тип полісу страхування відповідальності з динамічним лімітом, який збільшується чи скорочується залежно від зміни ціни крипто-активу. Це означає, що застрахований завжди матиме покриття на повну вартість активу незалежно від її коливань протягом періоду страхування.
Поліс підтримується цілою низкою страховиків Ллойда, включаючи TMK і Markel, які є членами Ллойдівського об'єднання продуктових інновацій (Lloyd's Product Innovation Facility (PIF)).

«Це об'єднання, створене для реалізації стратегії Ллойда стати найбільш клієнтоцентричною страховою цифровою платформою, дозволяє створити маркетплейс, що пропонує найбільшу споживчу цінність під різноманітні споживчі запити, що змінюються, шляхом створення найсучасніших відповідних запитів продуктів і послуг», - йдеться в заяві Ллойдс.

Це вже другий новий продукт, розроблений у рамках PIF за останні місяці. Першим був запущений у вересні поліс захисту прибутку для готелів з інноваційною умовою покриття, що залежить від події.

Андеррайтер Atrium Метью Гривз заявив: «Попит на страхове покриття для криптовалюту зростає в міру того, як вони самі користуються все більшою популярністю. Це важлива заява для Ллойдса. Він створив інноваційне рішення для управління цими новими ризиками та покриття на випадок крадіжки – як фізичної, так і скоєної онлайн – таким чином, забезпечуючи своїм клієнтам спокій щодо стану їхніх активів».

Директор з інновацій Ллойдс Тревор Майнард прокоментував: «У міру того, як все більше грошей витікає на ринок криптоактивів, зростають і втрати від хакерства. Тим не менш, криптовалютні компанії знайшли способи захищати свої цифрові активи від крадіжки, і спільно з андеррайтерами Ллойдс придумали, як страхувати активи, які проскочать крізь мережу.

Ллойдс – найкраще місце для страхових інновацій, оскільки синдикати мають унікальну здатність об'єднувати зусилля для страхування нових речей. Я щасливий, що наше Об'єднання продуктових інновацій, в якому беруть участь 27 андеррайтерів, є можливість придбання страхового покриття для складних з погляду страхування ризиків».

Схоже, що дефіцит покриття у страхуванні кіберактивів, про який говорив голова компанії Evertas (я писав про це минулого четверга), починає стрімко заповнюватися, а блакитний океан – так само швидко червоніти. Втім, на ньому ще залишилося достатньо місця для нових гравців, які можуть увійти самостійно або у складі коаліції та запропонувати свої продукти зростаючому класу власників криптоактивів.

Привертає увагу і те що, що криптострахування непросто розширює покриття новий клас ризиків, а й внутрішньо підлаштовується під особливості нового сегмента ринку. Я маю на увазі динамічне покриття, що відображає високу волатильність крипторинку. У цьому плані криптострахування схоже на страхування на вимогу, що все більше поширюється в «традиційних» сегментах, де покриття може змінюватися від нуля (страхування «вимкнено») до максимального передбаченого страховиком значення залежно від бажання клієнта (просте страхування на вимогу) або автоматичних налаштувань , що залежать від його стану, місцезнаходження та ін. (Автоматичний lifestyle-страхування). Гнучке покриття поступово стає стандартом. Зайве говорити, що технічно забезпечити можливість його надання (і динамічного розрахунку схильності до ризику) можна тільки на просунутій цифровій базі.

Ще один момент, що заслуговує на увагу. Ситуація зі страхуванням криптоактивів наочно свідчить про відставання бюрократії від ринку. Поки чиновники всіх мастей морщать лоби, обговорюючи, до якої класифікації віднести криптоактиви, і чи визнавати їх активами взагалі, ринок уже давно вирішив. Якщо для чогось з'являється страхування, значить це щось - точно актив, що володіє грошовою вартістю і має законного власника. Можна ставити крапку в обговоренні та відправляти бюрократів займатися якоюсь корисною діяльністю. Жарт.

#Дмитро Кравченко, #FinTech, #Lloyd’s,

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Служба Божа
Служба Божа@qPTJ8lRNYjunOFu

1.9KПрочитань
4Автори
3Читачі
На Друкарні з 30 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається