Етюд у рожевих тонах: зростаюча популярність рожевого кольору

Світ стає гіперрожевим напередодні прем’єри фільму #Barbie наступного тижня. У соціальних мережах спостерігається сплеск кольорів тону Hyper Pink та фотографій Марго Роббі в різноманітних костюмах Barbie.

Barbie Margot Robbie

Рожевий колір має вражаюче довгу та часом заплутану історію: від символу соціального статусу в Європі Георгіанської епохи до візуальною ознакою кількох основних соціальних рухів по всьому світі. Хоча сьогодні він вважається жіночим у більшості країн світу, приблизно до середини двадцятого століття жителі Заходу вважали цей колір або безстатевим, або чоловічим. 

Фемінізація рожевого сталася наприкінці 19-го століття, коли цей колір активно став використовуватись в масс маркеті. Масове виробництво рожевого сприяло його поширенню та популярності, але через ті самі причини колір більше не асоціювався з багатством.


Кініматограф є однією з впливових сфер, що підкреслюють наявні тенденції, тож не дивно що кількість згадок #BarbiePink у соціальних мережах зросла на 21% порівняно з минулим роком.

Однак дані #WGSN Fashion вважають, що ця тенденція вже досягла комерційного піку, а темпи продажів сповільнюються.⁠

Barbie pink social mentions peaked in 2022
Mentions of Barbie pink peaked on social media in October 2022 and spiked again in April 2023 when the Barbie trailer was released / Source: WGSN, February – April 2023 and 2022

Рожевий Бум

Тренд Hyper Pink почався ще в 2018 році на подіумах для сезонних колекцій Весна-Літо 2019. За даними WGSN Instock, у першій половині 2018 року рожевий уже становив 8% новинок одягу у Великій Британії та США.

Колір почав досягати основної частини своєї кривої трендів із колекцією Valentino Весна-Літо 2022.

Valentino Pink PP Collection

В тому ж 2022му році Coloro + WGSN відзначили тон Orchid Flower кольором року.

Coloro + WGSN: Colour of the Year 2022 | Orchid Flower

За даними WGSN Catwalk images Analytics 2022: три з п’яти найшвидше зростаючих кольорів сезону були – рожеві, причому гіперрожевий становив +201%.

Fastest-rising colours A/W 22/23

Чи утримається тренд?

Компанія WGSN вважає, що рітейл торговці повинні бачити “ширшу картину” та виходити за межі соціальних тенденцій. Для цього краще планувати використовувати більш світлі рожеві тони в догостроковій перспективі , незважаючи на те, що відтінки #HyperPink є трендовими в соціальних мережах саме зараз.

Спираючись на сповільнення трендів #HyperPink Coloro + WGSN відзначили більш пастельний тон рожевого - Fondant Pink, що може перехопити популярність.

Benny Or x Cyril Lancelin

Fondant Pink — це пігментована пастель із легкою, молодіжною привабливістю. Це сигналізує про повернення солодких м’яких відтінків рожевого, які легко поєднуються з бузковими та лавандовими відтінками.

Цей колір пов’язаний із почуттям благоговіння та захоплення, настроєм, який стане більш важливим для The Dreamers до 2024 року. Невеликі моменти благоговіння можуть діяти як протиотрута від тривоги, покращуючи благополуччя та сповільнюючи сприйняття часу.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Аліна Степанова
Аліна Степанова@aosiya

2.1KПрочитань
11Автори
28Читачі
Підтримати
На Друкарні з 30 квітня

Більше від автора

  • Responsive чи Adaptive дизайн?

    Який підхід в побудові леяуту макету треба обрати? Що краще з підходів: Responsive чи Adaptive дизайн?

    Теми цього довгочиту:

    Ui-ux
  • Як обрати сітку для UI макету?

    Вивчаємо складову сіток та розмітки сторінок. Які види сіток бувають та з яких елементів скалаються

    Теми цього довгочиту:

    Ui-ux

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається