Федеральна резервна система

Федеральна резервна система (ФРС) була заснована Конгресом Сполучених Штатів у 1913 році. Дії та політика Федерального резервного резерву мають значний вплив на вартість національної валюти, впливаючи на численні торгові операції, пов'язані з доларом США. Давайте розглянемо історію ФРС, її вплив на долар США та способи взаємодії з її грошовою політикою.

Що таке Федеральна Резервна система?

Федеральна резервна система є центральним банком Сполучених Штатів, призначеним для створення стабільної та гнучкої грошової та фінансової системи для країни. Основні обов'язки ФРС включають в себе формування монетарної політики та нагляд за ефективним функціонуванням економічних процесів, спрямованих на загальну користь суспільства.

Для виконання цих завдань ФРС здійснює п'ять основних функцій:

  1. Забезпечення максимальної зайнятості, стабільних цін та помірних процентних ставок у довгостроковій перспективі.

  2. Зменшення ризику для створення стабільної фінансової системи.

  3. Забезпечення безпеки фінансових установ.

  4. Підтримка безпеки платіжних та розрахункових систем.

  5. Захист прав споживачів через нагляд.

Для здійснення щоденних операцій ФРС поділена на 12 федеральних резервних округів, кожен з яких обслуговується відповідним Резервним банком. Ці округи та їх банки-члени функціонують незалежно під наглядом Ради керуючих Федеральної резервної системи.

Кому належить ФРС?

ФРС є гібридною установою, яка поєднує в собі елементи державного та приватного секторів. Рада керуючих є урядовим органом, а банки-учасники ФРС організовані як приватні корпорації, володіють акціями та отримують дивіденди.

Хто є головою ФРС?

На момент серпня 2019 року головою Федеральної резервної системи був Джером Пауелл, який обіймав цю посаду з 5 лютого 2018 року. Він був 16-м головою ФРС і мав чотирирічний термін призначення. До цього він працював членом Ради керуючих ФРС з 25 травня 2012 року. В даний момент він також обіймає посаду голови Федерального комітету відкритого ринку, який відповідає за монетарну політику.

Які банки входять до ФРС?

ФРС складається з 12 федеральних резервних округів, кожен з яких має свій власний Резервний банк. Ось перелік цих округів:

Бостон, Нью-Йорк, Філадельфія, Клівленд, Річмонд, Атланта, Чикаго, Сент-Луїс, Міннеаполіс, Канзас, Даллас, Сан Франциско.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається