GIMP 3.0 на підході

Наступного року, якщо ніщо не завадить, нарешті з'явиться довгоочікуваний реліз редактора графіки GIMP 3.0.

Раніше розробники сподівались випустити нову гілку, або принаймні її первинний реліз, ще в січні 2023 року. Але на жаль цього не сталося.

Та от наприкінці листопада розробник Джехан (Jehan) з командою ZeMarmot анонсували новий план, згідно з яким GIMP 3.0 має бути представлений на конференції Libre Graphics Meeting у травні 2024 року.

План був оприлюднений на Патреоні команди. Він передбачає реліз у травні 2024 року. Відповідно до нього фінальна версія GIMP 2.99.xx з'явиться у грудні, а реліз-кандидат - "кількома місяцями пізніше", після чого, як сподіваються автори, розробка GIMP 3.0 завершиться у травні.

Чому ж вихід GIMP 3.0 такий очікуваний? По-перше, про це говорять вже близько десяти років. А по-друге, цей реліз має перенести графічний інтерфейс програми на графіку GTK3 і започаткувати підтримку Wayland.

Також новій гілці заплановано одночасний вибір кількох шарів, новий API для плагінів, новий інструмент для виділення, підтримку Windows Ink з коробки, покращену підтримку жестів для тачпадів і тачскрінів, розширення підтримки форматів файлів. А також багато інших покращень та виправлень помилок, яких вже зачекались користувачі.

Сподіватимемось, що ніщо не завадить релізу GIMP 3.0.

_Джерело:_ [phoronix.com](https://www.phoronix.com/news/GIMP-3.0-May-2024-Schedule), [news.itsfoss.com](https://news.itsfoss.com/gimp-3-0-features/)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лінукс Майстер
Лінукс Майстер@prolinuxua

1.9KПрочитань
3Автори
25Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Реліз дистрибутива Ubuntu 24.04 LTS

    Відбувся випуск дистрибутива Лінукс Ubuntu 24.04. Реліз отримав ім'я "Noble Numbat" (Шляхетний Намбат) і має статус довготривалої підтримки LTS.

    Теми цього довгочиту:

    Linux
  • Реліз дистрибутива Fedora 40

    Стали доступними для завантаження нові збірки популярного дистрибутиву Fedora 40.

    Теми цього довгочиту:

    Linux
  • Командний рядок у деяких відомих програмах

    Від початку комп’ютерної ери взаємодія з програмами відбувалась через введення команд з клавіатури. Згодом всі головні програми перейшли на графічний інтерфейс, але дещо й залишилось

    Теми цього довгочиту:

    Linux

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається