Hamster Kombat - звичайна гра, чи загроза національній безпеці?

Що таке Hamster Kombat?

З вчорашнього дня досить завірусилася інформація про те, що розробниками та власниками цієї гри є росіяни. Відразу почалися розмови про те, що всі наші дані напряму зливаються росіянам. А чи справді це так?

Ось прямий текст: "Сучасний світ криптовалют пропонує безліч інноваційних ігор та застосунків, які обіцяють швидкий прибуток за мінімальних зусиль. Одним із таких нових трендів стала гра **Hamster Kombat**. На перший погляд, це звичайна гра, де за натискання на екран користувачі отримують криптовалюту. Однак, за цим трендом приховані небезпечні аспекти, які повинні знати українці. Виявилося, що ця гра належить російським розробникам та знаходиться на російському IP, що створює потенційні загрози для українських користувачів. Російські компанії зобов’язані зберігати дані користувачів на території Росії і надавати їх державним органам на запит. Це означає, що особисті дані українських користувачів можуть бути використані для невідомих цілей.

Також, використовуючи такі додатки, користувачі можуть непрямо підтримувати російську економіку та ІТ-сектор, що в умовах війни є неприйнятним для українців."

По логіці автора цієї статті, бот загрожує інформаційній безпеці кожного, хто його використовує, але сам Telegram є досить безпечним? Досить цікава та неоднозначна думка. Той факт, що гра стала досить вірусною, теж не слід відкидати. Адже за короткий термін гра перейшла рубіж у 40 мільйонів користувачів. І підводячи підсумки, на мою думку, ця стаття є просто моментом хайпу на відомій грі та не наводить ніяких конкретних доказів до слів автора. Це як можливість підняти актив на своєму блозі чи щось типу того. Тому я вважаю, що кожен повинен думати своєю головою та сам приймати рішення.

Додаткова інформація

Hamster Kombat дійсно може викликати занепокоєння щодо безпеки даних, якщо гра розроблена російськими компаніями та зберігає дані на російських серверах. Згідно з російським законодавством, всі компанії, які працюють з особистими даними, зобов'язані надавати доступ до цих даних державним органам на запит. Це може створювати ризик для користувачів, особливо в умовах війни між росією та Україною.

Telegram, як платформа, дійсно має високий рівень безпеки, але це не обов'язково означає, що всі боти та додатки в ньому також безпечні. Користувачам слід бути обережними і ретельно перевіряти джерела додатків, якими вони користуються, особливо якщо ці додатки запитують доступ до особистих даних або фінансової інформації.

Отже, важливо підходити до використання будь-яких додатків, особливо тих, які можуть мати потенційні ризики для безпеки даних, з певною мірою обережності та критичним мисленням.

З Вами був ваш «crypto chef». До зустрічі;)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
crypto chef
crypto chef@cryptocheeef

12.1KПрочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 28 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається