Ідеї для бізнесу 2023: Топ тренди майбутнього бізнесу

Зміст

Після того, як у світі пройшла пандемія коронавірусу в 2020-2021 роках, а 2022 рік був складним через військові дії проти окупантів, вибір бізнесу потребує уважного врахування нових реалій. Тепер, окрім нових технологій та популярних ідей, що успішно застосовуються в інших країнах, необхідно враховувати помітні тенденції як у світі, так і в Україні. Наш сьогоднішній матеріал присвячений ідеям для бізнесу у 2023 році.

Стратегія вибору ідеї для бізнесу 2023

Щоб знайти ідею для бізнесу, яка буде актуальною в 2023 році, рекомендуємо враховувати наступні критерії:

  1. Ринкова потреба. Дослідіть, які товари та послуги зараз є величезним попитом серед споживачів. Які нові проблеми виникають у людей в світі, що швидко змінюється? Чи може ваша ідея допомогти вирішити ці проблеми?

  2. Цифрові технології. Розгляньте, які технології можуть бути застосовані в вашому бізнесі, щоб полегшити процеси та підвищити ефективність. Наприклад, віртуальна або доповнена реальність, штучний інтелект, блокчейн та інші.

  3. Екологічна діяльність. Свідомість про збереження навколишнього середовища все більше зростає, тому ідеї, які сприяють збереженню ресурсів та зменшенню негативного впливу на довкілля, можуть бути дуже перспективними.

  4. Новітні тренди в світі бізнесу. Слідкуйте за тим, що відбувається в світі бізнесу, які нові ідеї, технології та тренди з'являються. Часто вони можуть стати вихідним матеріалом для власної ідеї.

  5. Ваші здібності та інтереси. Як вже зазначалося, важливо займатися тим, що вам подобається. Враховуйте свої здібності, навички та інтереси, щоб знайти ідею для бізнесу, яку ви будете з задоволенням розвивати.

Наприклад, можливими ідеями для бізнесу в 2023 році можуть бути:

Зарядні станції для електромобілів

Які зарядні станції для електромобілів стануть популярними?

Новинки на ринку електромобілебудування вже нікого не дивують. Але чомусь мало хто звертає увагу, що в великих містах вже можна зустріти такі пристрої на вулицях, що ринок вже діє, що він почав розвиватися і не збирається зупинятися. А ось інфраструктури ще ніякої фактично не створено.

Можна діяти на випередження, клієнтів поки буде мало, але і конкуренції ніякої немає. А в найближчому майбутньому настане момент, коли відбудеться різке зростання всієї індустрії і куш зірвуть в першу чергу ті, хто вже зайняв на цьому ринку своє місце.

Сімейна психотерапія

Сімейна психотерапія

Напевно ви бачили, як в американських фільмах позиціонуються сімейні психологи. Вони є майже в кожній сім’ї. Для України ж ця тема начебто як і не актуальна. Але насправді все не так. У нас психологічна допомога людям точно так само потрібна. Просто поки ще це не афішують і не позиціонують як щось суспільно-корисне. А між тим, психологічна допомога хорошого фахівця могла б вирішити основні проблеми мільйонів сімей.

Але поступово ситуація починає змінюватися, на що дуже сильно повпливала війна. І люди вже більш охоче звертають увагу на послуги психологів і не соромляться звертатися за допомогою. Все це буде розвиватися швидкими темпами. Тому можна розраховувати, що багато хто піде саме в цей бізнес, а фахівці-психологи стануть затребуваними на ринку.

3D-друк ембріонів

Бізнес майбутнього. Топ бізнес ідей на 2023 рік — ITstatti.in.ua

Для декого ця ідея може здатися дивною, але насправді вона по-тихому набирає обертів і вже пробралася до України.

Суть в тому, що батьки роблять знімок УЗД майбутньої дитини, на основі якого програмою створюється модель ембріона і роздруковується на 3D-принтері, де вона створюється, набуває кольору і розміщується в колбі.

Застосування цієї ідеї може бути різноманітним, тим більше що потенційна аудиторія не закінчиться ніколи. Так, наприклад, в Токіо, такі моделі використовуються в якості брелоків.

Настінний принтер

Печать на стенах принтером - 64 фото

Вам подобаються картини на стінах? А якщо їх можна не купувати, а друкувати самому, а зображення робити такими, щоб раділа душа? Ні, ми не про широкоформатний друк і фото-шпалери. Ми говоримо про застосунок зі світу 3D-принтерів, який дозволить друкувати картини прямо на стінах. Пристрій стане чудовим інструментом для будь-якого дизайнера.

До слова, принтер здатний працювати на будь-яких поверхнях – від скла до пластику і дерева.

З виїздом на об’єкт впорається навіть одна людина. Головне – правильно встановити на місці пристрій, а керувати ним можна за допомогою компактного комп’ютера.

Прилад, який навчить вас грати на гітарі

ChordBuddy Holiday Edition | ChordBuddy

Всіляких пристосувань, які створені для тих, хто не вміє грати на інструментах доволі багато. І розроблені вони не вчора. Взяти хоча б спеціальні контролери для ігрових приставок і гри, які імітують популярні пісні, гравцям залишається вчасно натискати на клавіші.

Але всі вони більше відносяться до формату розваг, а не навчання. А людей, які навіть в дорослому віці мріють навчитися грі на цьому інструменті – дуже багато. Тому спеціальне пристосування, яке спростить в рази навчання гри на гітарі доречне як ніколи.

Таким застосунком став ChordBuddy. Представляє собою набір спеціальних кнопок, які кріпляться до грифа справжньою гітари в потрібних місцях. Учень вчить акорди, натискаючи на кнопки. А потім, одна за одною вони забираються. Таким чином задіюється м’язова пам’ять, руки самі пам’ятають позиції.

Зручна цікава і недорога річ, яку підприємець може спокійно замовити і продавати в Україні, поки цим ніхто ще не зайнявся. Бажано, для швидкого росту створити ознайомлювальний лендінг і вкласти гроші в рекламу.

Смарт-плівка

Смарт-пленка с регулируемой прозрачностью цена - смарт пленка купить в СПБ

Суспільство вже звикло до приставки смарт. Смартфони, смарт-ТВ і все інше, що давно вже стало асоціюватися з технологічними нововведеннями.

Ось і смарт-плівка являє собою технологічне рішення, яке знайде незабаром застосування в безлічі сфер життя. Являє собою такий матеріал цифрову плівку-самоклейку, прозорість якої можна регулювати, а ще використовувати як екран зворотної проекції, який здатний показувати відеоматеріали.

У такого «чудо-матеріалу» безліч застосувань. Смарт-плівка дозволить створювати розумне тонування автомобільного скла – одним натисканням ви зможете міняти інтенсивність. З такою смарт-плівкою будь-яке скло, дзеркала та вікна можна буде використовувати як екран для передачі інформації. Оригінально наклеєна на вітрину магазину смарт-плівка здатна відображати рекламні відеоматеріали коли це потрібно, а коли не потрібно – просто бути ефективним захистом від пилу і світла.

Сонячні колектори

Сонячні колектори | Купити сонячний колектор для дому у Львові

Поки індустрія сонячних батарей все ще розвивається, створення і установка накопичувачів сонячної енергії ще занадто дорога для споживача, підприємці не втрачають часу дарма і встановлюють для людей сонячні колектори. Вони теж використовують енергію сонця, але на відміну від справжніх сонячних панелей, дуже прості в спорудженні.

Представляють вони собою трубки, пофарбовані в спеціальний сонцепоглинаючий колір, по яких біжить вода. Такою водою, нагрітою без використання звичної електроенергії можна обігрівати приватні будинки, душові кабіни тощо. Дуже зручно і в спекотних кліматичних поясах давно використовується.

Вертикальне землеробство

Вертикальні теплиці приносять надприбутки - НоваТеплица

Крім того, що на Землі існує проблема перенаселення, є також і проблема нестачі території під врожаї їжі. Причому ці проблеми пов’язані. Тому нові технології розвиваються в бік вирішення цих проблем.

Теж саме відбувається і в технологічному секторі сільського господарства. Зараз все більшу увагу підприємців привертають пристрої, здатні забезпечити заняття вертикальним землеробством. Суть їх у тому, що вони дозволяють вирощувати культури в обмеженому в ширину і довжину просторі. Місце ж під посадки розташовуються одне над одним.

Будувати такі вертикальні ферми вигідно з точки зору економії простору. Тому тема розвивається в просунутому фермерстві і стає все більш популярною. До речі, можна для порівняння привести приклад з вертикальними парковками, які теж цю проблему вирішили і завоювали свою частину ринку.

Лазер для очищення поверхонь

Manual and mobile laser cleaning – 4JET

Очищення різних поверхонь від таких речей, як нагар, сажа, масло, іржа, окис, фарба – проблема багатьох, особливо на виробництві. Раніше використовувалися різні хімічні миючі засоби, які не сильно полегшували процес, а іноді могли і пошкодити об’єкт.

Тепер же стала доступною технологія видалення елемента забруднення за допомогою лазера.

Такий спосіб не тільки якісно очистить деталь, але і зробить це куди швидше і без праці людини. Відповідно можна в рази підвищити обсяги очищення предметів.

Якщо у вас буде такий апарат, можна пропонувати свої послуги як мінімум на всіх станціях технічного обслуговування. А їх дуже багато. Але тільки СТО ваша потенційна аудиторія, звичайно, не обмежиться. Головне тут – зробити доступну і якісну рекламу. Замовлення будуть.

Також важливо розуміти, що для цього бізнесу багато місця не потрібно. Фактично, ви можете спокійно обладнати свій гараж і надавати послуги саме там.  Але попереджаємо відразу –  такий апарат недешевий. Тому швидко відбити вкладення не вийде.

Інтерактивна пісочниця

Інтерактивна пісочниця Briolight S – низькі ціни, кредит, оплата частинами  в інтернет-магазині ROZETKA | Купити в Україні: Києві, Харкові, Дніпрі,  Одесі, Запоріжжі, Львові

Пам’ятайте, якою популярною свого часу була новинка у вигляді малювання піском на сяючому столі? Такі шоу досі організовують в рамках розважальних заходів. Однак попит на них поступово став знижуватися. І не дивно, бо все коли-небудь набридає.

Тому, новинка в роботі з піском точно припаде до смаку публіці. Тим більше, що вона технологічно зроблена набагато краще попередника.

Це пісочниця, яка використовує сканер і програмне забезпечення, а також проектор. Суть в тому, що така пісочниця може виводити зображення на пісок в залежності від того, який ландшафт створюється. Так, якщо зробити гірку з піску, то проектор виведе на неї зображення гори, якщо зробити рів, то з’явиться річка. Режимів дуже багато і всі вони інтерактивні.

Для дітей така пісочниця – дивовижний світ, де вони зможуть розвивати свою фантазію. І насправді цікавою вона буде не тільки дітям, але і їх дорослим батькам.

Встановлювати для бізнесу такі апарати-пісочниці можна як в торгово-розважальних центрах, так і в кафе, ресторанах, ігрових кімнатах.

LED-анімація для коліс велосипедів

Bike Wheel Projects Cartoons While In Motion [Video] | Bike lights, Bike  safety, Bike wheel

Націлена на любителів велоспорту та прогулянок, реалізація цієї бізнес ідеї виглядає дуже ефектно. Суть в тому, що на колеса велосипеда встановлюється спеціальне підсвічування, яке при прокручуванні колеса дає дивовижний ефект різних картинок. Картинки можуть бути різні, а управляється все це дійство прямо з екрану смартфона, де можна вибирати, що будуть бачити оточуючі, коли ви їдете на своєму двоколісному коні.

Можна завантажувати і власні картинки за допомогою спеціального редактора в додатку. Пристрій дозволяє створювати і написи, що в теорії можна використовувати  як рекламу.

Знайти клієнтів, яким сподобається ця ідея просто. Крім власне тематичних форумів і груп у соціальних мережах, де можна купити рекламу, потрібно враховувати, що у великих містах велосипедистів стає все більше. Це тренд сьогоднішнього дня, який буде тільки розвиватися, тому бізнес ідея з підсвічуванням на колеса як ніколи актуальна.

Дитячий 3D-принтер

Top 5 Best 3D Printers For Kids - YouTube

Ми вже писали про те, як швидко ці пристрої розвиваються і займають все нові і нові ніші, стають зручнішими, компактнішими та доступнішими.

Індустрія дитячих розваг і іграшок також здалася під натиском сучасних технологій. Пристрій Toybox 3D дозволяє друкувати іграшки дитині. У компанії є свій власний каталог того, що дозволяє зробити ця цікава штука, де вже можна знайти більше 1 000 варіантів. Більш того, він стабільно продовжує поповнюватися.

Відмінним фактором служить також те, що дитина не просто буде грати з ним. Toybox 3D дозволить розвивати фантазію і познайомить дитину з новітніми технологіями в ігровій формі.

Солодка вата, яка світиться

Disneyland здійснив дитячу мрію та створив солодку вату, яка світиться у  темряві - Люкс FM

Солодка вата завжди була прибутковим сезонним бізнесом і, наприклад, новачкові, що бажає на цьому заробити було практично нереально знайти вільне місце там, де ходить багато народу – парки, набережні, ярмарки. Все було забито під зав’язку тими, хто не хотів упускати прибутковий бізнес з неймовірно високою рентабельністю.

Тоді хитрі новачки стали вигадувати те, що допоможе їм привернути до себе увагу. Так стали з’являтися нові види солодкої вати. Мало того, що вона стали різнокольоровою –  я’явилася солодка вата різних форм.

Конкуренція народжує прогрес. І на формах винахідливі підприємці теж не стали зупинятися. Так що незабаром у численних парках нашої країни ми побачимо солодку вату, яка світиться.

Загалом, в такій ваті світиться не сама вата, а палички зі світлодіодами. В будь-якому випадку – це відмінний трюк, який виконує свою функцію – привертає увагу потенційних покупців. Більш того, покупців очікує ще й сюрприз – ці палички можна використовувати в якості іграшки («чарівної палички») після того, як основні ласощі буде з’їдено.

Принтер для друку стін

How to Build a 3-D-Printed House in the Developing World | WIRED

Пам’ятайте, ще зовсім недавно 3D-принтери були чимось абсолютно новим і за ціновим діапазоном доступними лише корпораціям? А подивіться, що твориться зараз. За допомогою технології 3D-друку створюється все – від їжі до автомобілів, а найпростіші варіанти машин в грошовому еквіваленті цілком доступні. Потенціал у цього напрямку величезний. Ми впевнені, що ще не раз залишимося під враженням від новин в розробках 3D-пристроїв, здатних будувати наше життя. Але зараз нас цікавить, як же можна застосувати пристрої в звичайному бізнесі і що може стати популярним найближчим часом.

На цю роль цілком можуть претендувати 3D-принтери, який вміють друкувати стіни!

Суть пристрою проста. Апарат підключається до спеціального маніпулятора, який видавлює за допомогою армованого волокна спеціальний пластик. У підсумку, на виході у нас виходить каркас, що володіє підвищеною міцністю. Все, що залишиться зробити для готовності – залити окремі порожнечі будівельною піною, а потім зайнятися зовнішньою обробкою.

Така технологія відкриває нове поле реалізації дизайнерських рішень. Адже стіни фактично можна буде створювати за індивідуальним дизайном, вибирати не тільки зовнішню обробку, але навіть і форму стін.

Впевнені, що це далеко не останнє рішення і технологія буде розвиватися й надалі. Тому будемо стежити за новинами. А ідею можна розглянути вже зараз і взяти на озброєння.

Висновок

Багато кому ці ідеї для бізнесу 2023 можуть здатися занадто ранніми. Але насправді це не так. Єдина складність полягає в тому, що ви будете одним з першопрохідців на цьому ринку, а значить, що формувати потенційну аудиторію теж доведеться саме вам. Якщо вам сподобалася стаття, але ви не знайшли в ній корисних для себе ідей, рекомендуємо ознайомитися з іншими нашими матеріалами, які описують бізнес-ідеї, актуальні вже на сьогоднішній день!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

452.9KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається