Публікація містить рекламні матеріали.

Кращі перфоратори (ТОП-8) - Рейтинг 2024 року

Лучшие перфораторы 2023 года

Перфоратори універсальніші, адже можуть виконувати завдання як дриля, так і відбійного молотка, тому в ремонті та будівництві дані інструменти користуються ширшою сферою застосування та популярністю. Зовсім не дивно, що на цей сегмент техніки завжди спостерігається попит, а водночас з’являються нові бренди, товари та питання, пов’язані з покупкою такої продукції. Пропонуємо розглянути рейтинг найкращих перфораторів 2024 року, який ми склали з урахуванням основних завдань, що постають перед рядовими покупцями. Спочатку розглянемо класифікацію таких пристроїв вагою:

  1. Легкі – важать до 3,5 кілограмів, але їх максимальний рівень потужності не перевищує 800 Вт. Таку техніку купують для вирішення побутових питань (для роботи із сантехнікою, сколу плитки, монтажу розеток тощо);

  2. Середні – мають потужність до 1000 Вт за вагою до 7,5 кілограмів. Їх експлуатують уже майстри, що спеціалізуються на встановленні комунікаційних мереж, а також електромонтажних роботах. Для пробивання наскрізних отворів, включаючи електропроводку потужності, вистачить, але не для будівництва;

  3. Тяжкі – мають максимальну потужність для свердління отворів більше 10 см, але й важать близько 8 кг, і більше. Габаритні інструменти відрізняються наявністю демпфера для зниження вібрації при бурінні каменю, бетону та інших щільних матеріалів.

Рейтинг кращих перфораторів 2024 року

Як ви вже здогадалися, у нашому рейтингу будуть представлені переважно легкі та середні перфоратори, які можуть відрізнятися ще й зовнішнім, і внутрішнім пристроєм:

  1. Перфоратори з вертикальною конструкцією – компактніші інструменти, які простіше використовуватися у відповідних обстановках (де мало місця). Плюс такої конструкції також у кращому охолодженні силової установки та зносостійкості;

  2. Перфоратори з горизонтальною конструкцією мають менш високу потужність, але краще підходять для точкових ремонтних операцій, включаючи сколювання плитки тощо. До переваг такої конструкції слід віднести хороший баланс та міцний корпус.

Бюджетні перфоратори

Не варто помилятися, вважаючи, що в категорії початкового рівня лише ненадійні та слабкі моделі. Ні! Цілком вистачає безпечних та довговічних інструментів із тривалим експлуатаційним терміном.

Zenit ZPP-1200/2 Profi

Магазин

Ціна: від 3150 грн

ЦИФРА

Переглянути на сайті

Відкриває список бюджетних перфораторів модель Zenit ZPP-1200, яка підходить для буріння, штроблення пазів під проводи або трубопровід, для демонтажу, ущільнення та обробки різноманітних матеріалів. Широку сферу застосування даного інструменту забезпечує досить потужний колекторний двигун, продуктивність якого сягає 1200 Вт. Реалізовано три режими роботи, включаючи свердління, комбіноване свердління з ударом та довбання. Частота обертів при цьому може регулюватися в діапазоні до 1300 обертів за хвилину. Важливо, що сучасні системи кріплення, включаючи стандарт SDS-Plus. Необхідно відзначити підтримку реверсу, гарний асортимент змінних насадок та довгий кабель.

Плюси:

  • кілька режимів роботи;

  • підтримка SDS-Plus;

  • непогана потужність;

  • якісне виконання.

Мінуси:

  • не найвідоміший бренд.

Intertool Storm WT-0170

Магазин

Ціна: від 2164 грн

ЦИФРА

Переглянути на сайті

Ще один надійний перфоратор із гарними експлуатаційними характеристиками. Лінійка Intertool Storm WT-0170 відмінно підходить для будівельних робіт та ремонтних операцій. Зазначимо наявність недешевих матеріалів (у частині систем), включаючи пилозахищені підшипники класу RS, є статор та відмінний ротор. Фактичної потужності вистачає для ударів з продуктивністю до 5100 ударів за хвилину при силі 3,2 Джоулів. Універсальність та широку сферу експлуатації цього інструменту можна пояснити підтримкою трьох режимів роботи. За відгуками ясно, що апарат відрізняється зручністю у використанні, що підтверджується довгим кабелем до 4 метрів та зручним форм-фактором.

Плюси:

  • оптимальна потужність;

  • довгий кабель;

  • якість збирання;

  • дорогі деталі;

  • добрий виробник.

Мінуси:

  • не знайдено.

Bosch PBH 2100 RE 06033A9320

Магазин

Ціна: від 3099 грн

ЦИФРА

Переглянути на сайті

МТА

Переглянути на сайті

Найкращим недорогим перфоратором у 2023 році, на нашу суб’єктивну думку, є лінійка Bosch PBH 2100 RE серії 06033A9320. Так, у сегменті інструментів з виходом нових поколінь товарів, старі особливо не просідають у ціні, але все ж таки цей прилад став доступнішим. При цьому має високий рівень безпеки та надійності, що аргументовано назвою бренду як мінімум. Тут реалізовано три режими роботи, є реверс. Потужності цілком вистачає для акуратного свердління металу, не кажучи про бетон та деревину. Зазначені матеріали можна розбивати, відчуваючи не надто високий рівень віддачі, адже у компанії чудові антивібраційні системи. Є сучасний патрон SDS-plus, можливість керування частотою, реалізована система Vario-Lock. Зображення зрозуміло, що реалізовано дві рукоятки з гарним покриттям.

Плюси:

  • дві рукоятки;

  • добрий реверс;

  • оптимальна потужність;

  • репутація виробника;

  • лояльна вартість.

Мінуси:

  • немає за цю вартість.

Електричні перфоратори

Якщо на об’єкті, де плануєте використовувати інструмент, є доступ до розетки, очевидним вибором є вибір мережного перфоратора. Не треба переживати, що одного разу розрядиться акумулятор, і запасу потужності явно більше. У цій добірці ми представили оптимальні рішення для дому з погляду співвідношення ціни та якості. Також є напівпрофесійні рішення, що залучають ширшу сферу застосування. Їх експлуатує багато домашніх умільців при виконанні ремонту у великих житлових приміщеннях.

Bosch GBH 2-26 DFR Professional 0611254768

Магазин

Ціна: від 8640 грн

МОЙО

Переглянути на сайті

ЦИФРА

Переглянути на сайті

Список хороших перфораторів для будинку відкриває бюджетна мережева модель Bosch GBH 2-26 DFR Professional 0611254768, що приваблює грамотною ергономікою і непоганою силою удару в районі 2,7 Дж. Дана серія не включає свердл в комплекті, на відміну від . Що ж до технічних характеристик, вони фактично не відрізняються. Продукт німецької компанії чудово підходить для роботи з твердими матеріалами типу металу та високоміцних полімерних пластмас, що можна пояснити силовою установкою, потужність якої складає 800 Вт. Двигун має надійний захист від пилу. Простоту в обслуговуванні гарантує швидкозатискний патрон класу SDS Plus, але це не завадило інженерам компанії вмістити пристрій у компактний корпус із сумарною вагою близько 2,9 кілограмів. У металі можна робити отвори 13 міліметрів, а в дереві, аж до 3 сантиметрів.

Плюси:

  • легко вирубувати пази в бетонах;

  • патрон типу SDS Plus;

  • відмінне складання;

  • невелика вага;

  • надійний бренд.

Мінуси:

  • кнопка фіксації курка.

DeWALT D25133K

Магазин

Ціна: від 6989 грн

ЦИФРА

Переглянути на сайті

TOUCH

Переглянути на сайті

Поповнює Топ перфораторів для дому надійна модель класу DeWALT D25133K, до складу комплектації якої входить додаткова ручка, сумка та обмежувач глибини. Незважаючи на демократичний цінник, цей пристрій отримав патрон серії SDS Plus. Легкий перфоратор (до 3 кілограмів) оснащується продуманою конструкцією з якісною прогумованою рукояткою. Основний режим роботи – це ударне свердління, за допомогою якого можна виконувати отвори як у бетоні, так і залізобетоні. В рамках свердління продуктивність може досягати 1500 оборотів за хвилину, чого в рамках побутових робіт цілком вистачає. Потужність електричного двигуна становить 800 Вт, чого у зв’язці зі сталевим редуктором вистачає для заявлених завдань. Варто відзначити гарне ковзання компонентів при заклинюванні, що запобігає жорсткій віддачі приладу.

Плюси:

  • енергія удару 2,6 Дж;

  • добре ковзання;

  • невелика вага;

  • якість збирання;

  • надійний виробник.

Мінуси:

  • сильно гріється.

Intertool Storm WT-0171

Магазин

Ціна: від 2219 грн

ЦИФРА

Переглянути на сайті

Настав час поговорити про потужні мережеві перфоратори вищого класу, і відкриває їх перелік надійна модель серії Intertool Storm WT-0171, параметрів якої вистачає не тільки для здійснення побутового ремонту, а й професійної експлуатації. Просунутий інструмент спокійно витримує буріння бетону до 6,8 сантиметрів при експлуатації коронок. Якщо віддаєте перевагу бурам, то максимальний діаметр отвору в зазначеному матеріалі може досягати 2.6 сантиметрів. Хотілося б відзначити високу якість швидкознімного патрона та хорошу продуктивність силової установки, потужність якої досягає 1000 Вт, а за фактом ми говоримо про частоту ударів у розмірі 5100 за хвилину. За заявленими параметрами зрозуміло, що прилад має широку сферу експлуатації: від свердління цегли та кахлю (за допомогою корончастих звірил) до штроблення, а також демонтажу.

Плюси:

  • кілька модифікація;

  • невелика вага;

  • щітковий реверс;

  • система безпеки.

Мінуси:

  • не виявлено.

Акумуляторні перфоратори

У плані продуктивності багато моделей вже не особливо і поступаються електричним аналогам, що працюють від мережі, але коштують дорожче. Втім, якщо доступу до розетки немає на об’єкті, де експлуатується обладнання, то без переплат не вдасться обійтися. На щастя, це питання вирішується. Якщо переживаєте, що акумулятор швидко розрядиться, звертайте увагу на інструменти з додатковим акумулятором у комплекті. Такі товари представлені і в нашій добірці, яку склали з урахуванням актуальних трендів та відгуків експертів.

Sturm RH2520CLB

Магазин

Ціна: від 3688 грн

ЦИФРА

Переглянути на сайті

Серед усього різноманіття побутових акумуляторних перфораторів нам дуже подобається відносно недорога, але хороша модель серії Sturm RH2520CLB з патроном SDS Plus. Популярний інструмент може створити до 30 отворів у бетоні з глибиною до 6 сантиметрів без заряджання акумулятора. Це можна пояснити використанням гарної батареї, ємність якої сягає 2 А/год. Це гідний параметр для інструменту, заявленої ціною категорії. Також слід зазначити непогану силу удару у розмірі 2,2 Дж. Швидкість обертання становить приблизно 1450 оборотів за хвилину. Довгий термін експлуатації можна пояснити використанням довговічного безколекторного двигуна.

Плюси:

  • добре бурить бетон;

  • добрий захист;

  • відмінний двигун;

  • зручний кейс у комплекті;

  • доступна вартість.

Мінуси:

  • зрідка підводить патрон.

Makita DHR182ZWJ

Магазин

Ціна: від 17143 грн

АЛЛО

Переглянути на сайті

Кращим акумуляторним перфоратором у 2024 році, на наш суб’єктивний погляд, є модель Makita DHR182ZWJ із патроном SDS-PLUS. Пристрій підтримує ефективне довбання та буріння навіть бетону. Реалізовано 3 режими роботи. На окрему увагу заслуговує якість антивібраційної технології, яка суттєво зменшує навантаження на руки. Наявність безщіткового двигуна вказує на тривалий період роботи техніки та ефективний розподіл енергії. Ще одним бонусом є конструкція, яка передбачає відмінний захист від води та пилу. Реалізація системи AWS™ передбачає синхронізацію Bluetooth® із пристроєм для видалення пилу. Реалізовано якісну муфту та автоматичну зупинку роботи приладу.

Плюси:

  • сучасний прилад з безліччю опцій;

  • система видалення пилу DX05;

  • висока потужність;

  • хороша батарея;

  • 3 режими роботи.

Мінуси:

  • не виявлено.

Як вибрати хороший перфоратор?

Спочатку поговоримо про основні параметри, які необхідно враховувати при виборі перфоратора, після чого розглянемо популярні питання:

  1. Потужність – оптимально від 400 до 2000 Вт залежно від призначення та класу техніки. Для будинку цілком вистачає легких перфораторів потужністю до 1000 Вт.

  2. Частота ударів – кількість рухів за хвилину, що виконуються бойком. Цей показник зазвичай знаходиться в діапазоні від 0 до 5000 ударів. Частота нижче, ніж у простого дриля у будь-якому випадку, оскільки багато залежить від сили удару, врахуйте це.

  3. Частота обертання шпинделя – від цього показника залежить швидкість роботи оснастки. При частій експлуатації варто орієнтуватися на високі значення в районі 1500-2000 оборотів за хвилину.

  4. Кількість режимів – для домашнього користування вистачає двох (свердління та свердління/удар), а для професійних робіт також потрібен окремий тип роботи (удар).

  5. Діаметр свердління – можуть вказувати різні цифри, оскільки багато залежить від оснастки та типу матеріалу. Наприклад, зазвичай порівнюються показники буріння бетону. Тут при використанні коронки показник може змінюватись в діапазоні від 1,2 см до 16 см, а у випадку з буром від 1 до 8 см.

  6. Вага перфоратора – необхідно враховувати класифікацію, представлену на початку рейтингу, оскільки багато залежить від поставлених завдань. Для побуту цілком вистачає середнього за вагою пристрій (до 4 кілограмів), але для будівництва та 8 кілограмів може бути нормою, якщо ви збираєтеся штроблити канали, бурити отвір та інше.

Поради щодо вибору перфоратора

Наприкінці нашої публікації ми хочемо відповісти на запитання читачів та навести рекомендації експертів щодо вибору перфоратора:

Чим відрізняється електронний реверс від щіткового, який краще? Важливо розуміти, що реверс використовується для зміни напряму бури, що відповідає за простоту його вилучення з того чи іншого матеріалу. Електронний варіант передбачає втрату потужності і самі щітки швидше втрачають свої властивості. Такий реверс найчастіше зустрічається у бюджетних побутових моделях. У дорожчих пристроях реверс перемикається за допомогою щіток і потужність не падає. Але для реалізації цієї технології необхідно більше зусиль та фінансів, відповідно, собівартість перфоратора буде вищою.

Наскільки важлива запобіжна муфта? Для пересічних користувачів це необхідний елемент, а чи не рекомендація. По-перше, ця система спрацьовує, якщо відбулося заклинювання обладнання в арматурі чи балці. Муфта спрацює, що не дозволить вам пройти оснасткою далі. Ще один плюс цього компонента у захисті оператора від непередбачених травм.

Навіщо потрібна антивібраційна захист? У недорогих перфораторах ця система трапляється рідко. В іншому випадку, ми можемо побачити примітивні вставки та гуми, користі від яких вкрай мало. Активний захист застосовується у професійних рішеннях, і є міцною противагою, здатною поглинати вібрації. Це дуже важливо, якщо ви плануєте використовувати важкий перфоратор протягом декількох годин, інакше руки будуть втомлюватися швидко, і виникає ймовірність захворювання на так званий тунельний синдром (руки починають трястись без бажання людини).

Які елементи комплектації слід розглядати? При виборі першого перфоратора краще вибирати максимальний набір, який можна отримати за бюджет, що є на купівлю товару. До складу стандартної комплектації зазвичай входите ще одна рукоятка, а також обмежувач. Рідше зустрічається перехідник для свердлильного патрона, кейс та запасні щітки. Вам також знадобиться ключ і бури основних розмірів. Переплачувати за елементи, які не вказані в цьому блоці, навряд чи має сенс.

Який тип патрона кращий? Необхідно відштовхуватися від оснастки, яку збираєтесь використовувати. SDS-plus патрони використовується в побутових рішеннях з невеликими габаритами та хвостовиком в районі 1 см. Патрони SDS-max встановлюються в перфоратори напівпрофесійного та професійного призначення (середні та важкі інструменти), які відрізняються модернізованою фіксацією насадок. Точно не варто орієнтуватися на SDS-top, оскільки цей патрон зустрічається в перфораторах “старої школи”, які дуже застаріли.

Висновки про перфоратори

Ми постаралися дати відповіді на популярні питання, розглянули тонкі нюанси та основні параметри, на які необхідно орієнтуватись, якщо не знаєте, який вибрати перфоратор для дому чи серйозних будівельних робіт. Почніть огляд або знайомство з такою технікою з наступних інструментів.

  1. Хороший бюджетний акумуляторний перфоратор – Інтерскол ПА-24;

  2. Недорога, але хороша мережева модель – Makita HR 2470;

  3. Кращий перфоратор із функцією шуруповерта – Makita DHR202Z;

  4. Топовий акумуляторний інструмент – Makita DHR182ZWJ;

  5. Кращий мережевий перфоратор – Bosch GBH 12-52 D.

Тих читачів, які вже мають досвід експлуатації перфораторів (особливо тих, що наведені в рейтингу), просимо ділитися своєю особистою думкою для інших читачів, які ще не визначилися з покупкою та ризикують своїми фінансами. Спасибі друзі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

7.6KПрочитань
1Автори
7Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Кращі 3D-ручки 2024 року з гарячим друком (ТОП-7) - Рейтинг 2024 року

    3D-ручки повільно, але чітко стають популярнішими. З їхньою допомогою вже багато рядових користувачів навчилися створювати цікаві об’ємні вироби не тільки для саморозвитку, а й під продаж.

    Теми цього довгочиту:

    Друк
  • Топ-7 кращих графічних планшетів - Рейтинг 2024 року

    Щорічно технології для творчих людей активно розвиваються та ускладнюються. Безумовно, яскравим підтвердженням цього є графічні планшети, що дозволяють проявити себе, ступаючи в ногу з часом.

    Теми цього довгочиту:

    Графічні Планшети
  • Топ-3 кращих бренда термобілизни - Рейтинг 2024 року

    Термобілизна є незамінною частиною гардеробу для багатьох, особливо в холодний період. Вибір найкращого бренду може бути складним завданням, адже кожен має свої унікальні вимоги та переваги.

    Теми цього довгочиту:

    Термобілизна

Вам також сподобається

  • Топ-10 кращих смартфонів Samsung до 10000 грн - Рейтинг 2024 року

    Смартфони Samsung середньо-початкового класу – це вже відправна точка у контексті конкуренції з китайськими рішеннями. Бюджетніші телефони корейців, на нашу думку, сьогодні вже складно навіть порівнювати з більш доступними і просунутими аналогами.

    Теми цього довгочиту:

    Смартфон
  • Топ 10 пральних машин по надійності 2024 року

    Топ-10 найнадійніших пральних машин на 2024 рік: дізнайтеся про найкращі моделі, які забезпечують високу якість прання, тривалий термін служби та мінімальні витрати на ремонт.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинг
  • Топ-8 навушників до 2000 гривень - Рейтинг 2024 року

    Гарнітура цього класу вже виділяється підтримкою гідного рівня шумоподавлення та динамічних випромінювачів. Причому це стосується не лише окремих китайських навушників, а досить великої кількості девайсів, що ускладнює процес вибору відповідних гаджетів.

    Теми цього довгочиту:

    Навушники

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Топ-10 кращих смартфонів Samsung до 10000 грн - Рейтинг 2024 року

    Смартфони Samsung середньо-початкового класу – це вже відправна точка у контексті конкуренції з китайськими рішеннями. Бюджетніші телефони корейців, на нашу думку, сьогодні вже складно навіть порівнювати з більш доступними і просунутими аналогами.

    Теми цього довгочиту:

    Смартфон
  • Топ 10 пральних машин по надійності 2024 року

    Топ-10 найнадійніших пральних машин на 2024 рік: дізнайтеся про найкращі моделі, які забезпечують високу якість прання, тривалий термін служби та мінімальні витрати на ремонт.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинг
  • Топ-8 навушників до 2000 гривень - Рейтинг 2024 року

    Гарнітура цього класу вже виділяється підтримкою гідного рівня шумоподавлення та динамічних випромінювачів. Причому це стосується не лише окремих китайських навушників, а досить великої кількості девайсів, що ускладнює процес вибору відповідних гаджетів.

    Теми цього довгочиту:

    Навушники