Кращі роботи-пилососи 2024 року (ТОП-10)

Зміст
Лучшие роботы-пылесосы 2024 года

Якщо ще кілька років тому до покупки такої техніки багато покупців підходили з певною настороженістю, то сучасні моделі навіть із підтримкою вологого прибирання дуже ефективно вирішують поставлені завдання. Це сприяє зростанню популярності таких товарів, а водночас виникненню конкуренції на ринку. Звичайно ж, у продажу з’являється багато невідомих брендів, які не планують довго боротися за вдячність покупців. Тому варто поставитись відповідально до вибору того чи іншого продукту. Хочеться вірити, що наш рейтинг найкращих роботів-пилососів 2024 року для сухого та вологого прибирання допоможе виконати це непросте завдання. Ми постаралися підібрати гідні рішення для різних користувачів з огляду на фінансові можливості більшості покупців. Умовно такі моделі можна розділити на кілька типів:

  1. Для сухого прибирання;

  2. Для сухого/вологого збирання;

  3. Для вологого прибирання.

Кращі недорогі роботи-пилососи

Основною проблемою бюджетного сегменту техніки є погана навігація, що обумовлено невеликою кількістю датчиків. Разом з тим, маловідомі виробники можуть заманювати цільову аудиторію різноманітними функціями та незрозумілими технологіями, які нічого не говорять про себе лише однією назвою. Якщо збираєтеся купити недорогу модель з функцією вологого прибирання, то готуйтеся до того, що вона буде елозити ганчірку по підлозі, але впоратися з забрудненнями, що в’їлися, не зможе. Як правило, миття підлоги передбачає лише можливість освіжити паркет або лінолеум, і не більше того.

Scarlett SC-VC80R12

Лучшие роботы-пылесосы

Відкриває список хороших бюджетних роботів-пилососів модель SC-VC80R12 від компанії Scarlett з часом автономної роботи 90 хвилин. На заряджання літій-іонної батареї потрібно 5 годин. На відміну від більшості недорогих аналогів цей апарат має багато датчиків, чого вистачає для побудови більш-менш точної карти маршруту. До того ж, апарат має преміальний дизайн і більш продуману конструкцію. Доступно кілька режимів контролю оптимальної продуктивності. Варто сказати, що цей пилосос відрізняється компактними розмірами. Доступно дві хороші бічні щітки. Користувачі позитивно відгукуються щодо якості щіток. Судячи з коментарів, модель ефективно видаляє сміття у важкодоступних місцях.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • час роботи;

  • якість щіток;

  • багато датчиків;

  • стильний дизайн.

Мінуси:

  • довго шукає базу.

iRobot Roomba 960

Лучшие роботы-пылесосы

Найкращий бюджетний робот пилосос 2024 року – це модель серії iRobot Roomba 960, що має величезну кількість датчиків та просунуту систему навігації. Досвід виробника проявляється в режимах роботи (є прибирання за розкладом), а також у зручності експлуатації техніка або зі смартфона або планшета. На жаль, немає ручного режиму керування. Характеристики набагато вищі, ніж ціна на користь покупця. Місткість пилозбірника становить 600 мілілітрів, є індикація. Усередині знаходиться НЕРА-фільтр. Уздовж стін пилосос забирається якісне. Передбачено лазерний датчик для обмеження збирання та проходження перешкод. Передбачено захист від падінь, можливість складання картки за рахунок камери.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • відмінна якість;

  • досвід виробника;

  • обслуговування до 150 квадратів;

  • є лазер та камера;

  • велика ємність.

Мінуси:

  • немає ручного прибирання.

Найкращі роботи-пилососи для сухого прибирання

У цій категорії зібрані флагманські роботи-пилососи. Що примітно, то це той факт, що преміум-моделі без підтримки вологого прибирання коштують дорожче. Чому? Тому що їх справді можна довести до пуття, до максимальної ефективності. У даному сегменті представлені найпросунутіші моделі з регульованими камерами, просунутими системами навігаціями та дорогими комплектуючими деталями. Вони здатні не лише прибирати, а й очищати повітря, створюючи максимально сприятливий клімат у будинку. Такі рішення не завжди доцільно купувати для житлових приміщень. В силу високої потужності та розмірів, вони скоріше підходять для промислових об’єктів.

Electrolux ER 61 UW 1 DG

Electrolux ER 61 UW 1 DG

Список хороших роботів-пилососів для сухого прибирання поповнює лінійка Electrolux ER 61 UW 1 DG, що має оптимальне співвідношення ціни та якості. При цьому апарат отримав непоганий двигун, що забезпечує продуктивність на рівні 2600 Па. Місткість пилозбірника становить 400 мілілітрів. Зазначимо наявність двох якісних бічних щіток та гарної турбо-щітки. Батарея має ємність 2600 мАч, чого має вистачити на 2 години автономної роботи. На зарядку цього робота потрібно близько 1,5 годин. Що стосується ПЗ, то реалізовано багато корисних опцій та режимів, включаючи роботу з розкладу та регулювання подачі води. Пристрій може долати пороги з висотою до 15 мм.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • хороша автономність;

  • якість щіток;

  • непогана потужність;

  • корисні режими.

Мінуси:

  • мало відгуків.

Roborock S7 MaxV

Кращі роботи-пилососи 2024 року

Одним із найкращих роботів-пилососів цього року є модель Roborock S7 MaxV, якій було присвячено величезну кількість оглядів і тестів. Це не дешевий продукт, але точно один з найефективніших для сухого та вологого збирання на ринку. Зокрема, це можна пояснити просунутою навігацією, а також вібраційною системою протирання різних покриття для підлоги. Коли пилосос заїжджає на килим, автоматично піднімається мікрофібра. До складу конструкції входить дорогий циклонний фільтр, який відповідає за збір дійсно дрібного сміття. Потужності вистачає навіть для всмоктування важких елементів типу піску. На окрему увагу заслуговують щітки Roborock, аналогів яким, на наш погляд, ще ніхто не навчився створювати.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • швидка зарядка;

  • фільтрація;

  • автоматичне прибирання;

  • висока потужність;

  • якість щіток;

  • багато датчиків.

Мінуси:

  • високий цінник.

Karcher RC 3

Лучшие роботы-пылесосы

Враховуючи можливості даної моделі, не завадить сказати, що з урахуванням ціни та якості це один із топових роботів-пилососів, який здатний прибрати дрібне сміття навіть на великому килимі. Час автономної роботи вистачає на 90-120 хвилин експлуатації без заповнення заряду батареї. При цьому апарат гарантує ретельне прибирання навіть за наявності домашніх вихованців. Позиціонується як надійний інструмент для роботи з великими територіями, аж до 160 квадратних метрів. Доступно 3 режими роботи, включаючи автоматичний, точковий та секторний. Усередині знаходиться відразу три НЕРА-фільтри. В комплект входить викрутка, щітка для очищення від сміття, дві бічні щітки, інструкція та док-станція.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • режими роботи;

  • система навігації;

  • хороший двигун;

  • комплектація.

Мінуси:

  • не виявлено.

Samsung Jet Bot+ VR-30T85513W

Лучшие роботы-пылесосы

Якщо цікавить дійсно ефективний робот пилосос для сухого прибирання в житлових приміщеннях, слід звернути увагу на ще один південнокорейський брендовий продукт серії Samsung Jet Bot+ VR-30T85513W. Цей апарат компанія оснастили великим мішком на 2,5 літрів, якого вистачає обслуговування великих площ. Реалізовано дуже добрий сенсор перешкод під назвою Anti-Cliff. Цей гаджет може розпізнавати об’єкти на карті Select & Go. Усередині є хороша система фільтрації, включаючи НЕРА. Використовуються якісні як бічні, і основна турбо-щітка. Батареї на компонентах Li-Ion цілком вистачає на 90 хвилин автономної роботи. Реалізовано можливість управління з допомогою помічників. З недоліків можна відзначити винятково довгу зарядку на рівні 4 годин.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • розпізнавання об’єктів на карті;

  • хороша система навігації;

  • зручна модель;

  • дорогі технології;

  • великий контейнер для пилу.

Мінуси:

  • не знайдено.

Dreame L20 Ultra Complete

Dreame L20 Ultra Complete

Йдеться про ефективний преміальний робот для сухого прибирання, який виділяється на тлі багатьох конкурентів розширеною комплектацією. Доступно відразу 3 бічні щітки, 14 протирочних подушок, миючий засіб, 5 мішків для пилу, 4 фільтри та відразу 2 основні щітки. Потужність силової установки при цьому досягає 7000 Па. Це найвищий показник продуктивності. Не дивно, що доступно багато режимів і програм. Зокрема, є функція визначення килимів, перешкод та іншого. Сенсори працюють чудово. У програмі легко налаштувати прибирання за часом, контролювати навігацію та інші аспекти. Батарея дозволяє пилососу працювати протягом 260 хвилин без заряджання. Щоправда, на зарядку акумулятора з ємністю 6,4А потрібно 3,5 години.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • підтримка помічника;

  • багато програм;

  • відмінна навігація;

  • висока потужність;

  • час автономної роботи.

Мінуси:

  • довго заряджається.

Найкращі роботи-пилососи для вологого прибирання

По сьогоднішній день жодному з виробників не вдалося створити ідеальний робот-пилосос із підтримкою сухого та вологого прибирання. І варто розуміти, що ніяка техніка не здатна замінити відомий спосіб видалення бруду з підлоги – за допомогою ганчірки та хімічних засобів. Тому навіть від преміум-сегмента чекати 100% віддачі не варто. Важливо, купуючи таку модель, приділити увагу ємності контейнера для води, якості турбо-щітки, режимів роботи та точності побудови карти. Нерідко впоратися з видаленням бруду заважає нездатність апарату орієнтуватися під стільцями та заплутування у дротах.

Xiaomi Roborock S7

Лучшие роботы пылесосы для сухой и влажной уборки 2022 года

Наш топ гібридних пилососів поповнює модель Roborock S7 від Xiaomi, яка позиціонується як рішення преміум-класу. Це практично ідеальне рішення для комбінованих покриттів. Якщо у вас в квартирі або будинку є і підлоги, і килими, то рекомендуємо орієнтуватися спочатку на рішення з правильною конструкцією, до яких, власне, і належить ця модель. Крім того, тут використовуються датчики Лідар, які формують просунуту навігацію LDS. Конструкція включає два компактні контейнери: один для сміття на 470 мл і один для води на 300 мл. У комплектацію входить швабра, яка підтримує регулювання інтенсивності подачі води та передбачає керування вібрацією. Таким шляхом досягається ефективніше очищення складних плям – рішення справді грамотне. Втім, як і додаток “Mi Home”, який постійно удосконалює розробниками.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • потужність 2500 Па;

  • додаток Mi Home;

  • батарея на 5200 мАг;

  • два контейнери для сміття;

  • відмінна навігація;

  • для комбінованих покриттів.

Мінуси:

  • не низька ціна.

Samsung VR-05R5050W

Samsung VR-05R5050W

Рейтинг роботів-пилососів із функцією вологого прибирання поповнює модель середнього цінового рівня від Samsung – VR-05R5050W. Головною особливістю цього апарата є режим автоматичного перемикання на потрібний режим. Пилосос може самостійно визначати, що потрібно робити залежно від того, встановлена подушечка для вологого прибирання чи ні. При цьому апарат автоматично регулює кількість води, що споживається. Тривалий час роботи обумовлений наявністю ємного акумулятора на 3400 мАг. Цього вистачить на 90 хвилин експлуатації без заряджання. Завдяки тонкому корпусу (8,5 сантиметрів) робот-пилосос від південнокорейського виробника легко забирається у важкодоступні місця. Управління можна здійснювати за допомогою смартфона Wi-Fi. Ще однією перевагою є контейнер легкої очистки під назвою EZClean, який можна очистити від сміття, не вимазуючи рук. Сенсорна система реалізована грамотно. Технологія Smart Sensing System включає гіроскоп, датчик Anti-Collision та індикатор Anti-drop для запобігання падінням.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • 4 режими збирання;

  • кількість датчиків;

  • автоматичний режим;

  • компактний корпус;

  • час роботи.

Мінуси:

  • просте фірмове ПЗ.

iRobot Roomba Combo R113840

Лучшие роботы пылесосы

Найкращий гібридний робот-пилосос 2024 року у співвідношенні ціна/якість – це модель iRobot Roomba Combo R113840, що приваблює вкрай демократичним цінником на тлі аналогів. Вкотре всесвітньо визнаний виробник порадував аудиторію вкрай технологічним рішенням, здешевивши вартість за рахунок власних технологій. Використовується навігаційна система середньо-початкового рівня Gyro та базовий набір насадок. Місткість батареї середнього рівня, чого цілком вистачає для обслуговування навіть великих площ, до 150 квадратних метрів. Слід зазначити наявність якісного двигуна, хорошої фільтрації та великого пилозбірника на 450 мілілітрів. На зарядку батареї йде близько 240 хвилин.

Переглянути ціни в різних магазинах

Плюси:

  • низька ціна;

  • добрий двигун;

  • відмінний бренд;

  • фільтрація;

  • непогана картка.

Мінуси:

  • не виявлено.

Як вибрати хороший робот-пилосос?

Як показує практика, щоб не помилитися з покупкою робота-пилососа, недостатньо орієнтуватися виключно на назву бренду, і треба враховувати низку характеристик. На щастя, сьогодні не важко знайти огляд хорошого апарату в мережі, і побачити в реальності, як той чи інший прилад справляється з побудовою карти, і наскільки ефективно прибирає різне сміття. Крім цього, необхідно враховувати можливості сучасних роботів-пилососів, відштовхуючись від оптимальних характеристик:

Якість очищувача

Визначившись з навігацією, варто приділити належну увагу блоку, що чистить. Не ігноруйте цей параметр, якщо не знаєте, як вибрати робот-пилосос, адже не тільки про датчики та камери залежить ефективність прибирання. Центральний блок може бути виконаний у вигляді:

  1. Турбо-щітки;

  2. Всмоктуючий отвор;

  3. Комбінований.

Як показує практика, найбільшу ефективність під час сухого прибирання мають моделі роботів-пилососів з гарною турбо-щіткою. Це особливо важливо, якщо в будинку багато килимів.

У мережі існують дискусії щодо того, що моделі з блоком, що чистить, без турбо-щітки зручніше для гладких покриттів, і краще видаляють шерсть з волоссям, адже не треба чистити щітку. Це не правда. Такі моделі є менш ефективними.

Види турбо-щіток

Щоб вибрати хороший робот-пилосос для прибирання килимів, необхідно розуміти, які є турбо-щітки, і хто виготовляє найякісніші.

Переважна кількість виробників використовують пелюсткові турбо-щітки, які теж ефективно усувають вовну та волосся, адже мають багато щетинок, але сміття видаляти набагато складніше. Між собою такі щітки можуть відрізнятися якістю та кількістю ворсу.

Рідше, але зустрічаються суто силіконові щітки, які зазвичай поступаються щетинним аналогам у плані ефективності збирання волосся.

На нашу суб’єктивну думку, найкращі турбо-щітки у вигляді валиків-скребків виробляє компанія iRobot. Запатентована технологія має на увазі наявність крутих елементів із силікону з протекторами, які обертаються в різні боки.

Яскравим представником гарної турбо-щітки є модель iRobot Roomba i7 із запатентованою турбо-щіткою. Відповідно інші виробники її використовувати не можуть.

Бічні щітки

Відразу варто сказати, що це додатковий компонент, який грає допоміжну, а чи не основну роль. Багато хто звикли думати, що саме від бічних щіток залежить ефективність прибирання в кутах кімнати. Це не зовсім так.
Більшою мірою ефективність збирання біля плінтусів залежить від якості навігації, а не кількості/якість бічних щіток.

У продажу вистачає моделей всього з однією бічною щіткою, але гарною навігацією, які прибирають набагато краще у важкодоступних місцях, ніж аналоги з двома аксесуарами.

Що ще важливо, так це якість реалізації бічних щіток. Багато брендів використовують насадки з довгим ворсом, що швидко деформуються, такі щіточки ламаються. Не варто гнатися за розміром у цьому випадку, краще зверніть увагу на якість. Компанія Roborock, наприклад, почала використовувати силіконові щітки, які не деформуються з часом. Яскравим прикладом довговічних бічних щіток є робот-пилосос S7 MaxV. Можливо, такий варіант виконання має на увазі меншу ефективність на килимах, зате не потрібно переживати за знос. При цьому основна турбо-щітка даного робота-пилососа цілком справляється.

Що треба знати про контейнери?

При виборі робота-пилососа також необхідно враховувати обсяг пилозбірників. Місткості можуть вміщати від 50 до 1000 мілілітрів сміття. Середнім показником вважається 400-500 мл, і краще не відходити від «золотої середини».

Щодо конструктивних особливостей, тут немає сенсу чимось загострювати увагу. Важливо лише, щоб сміття не висипалося з контейнера під час його вилучення, про що можна зрозуміти за відгуками того чи іншого робота-пилососа. Як правило, про такий дефект одразу ж говорять покупці.

Ще можна відзначити, що у продажу зустрічаються роботи-пилососи для сухого та вологого прибирання, що мають відсік тільки для пилозбірника або тільки для контейнера з водою. Це незручне рішення!

Краще, щоб був суміщений контейнер або два відсіки. На щастя, як показує практика, сучасні виробники перестали використовувати вищезгадані конструкції.

Якими бувають резервуари для води?

А от якщо Ви не знаєте, як вибрати робот-пилосос для вологого прибирання, то тут вже є сенс приділити увагу конструкції контейнера для води. Вони бувають різними:

  1. Насадка для вологого прибирання;

  2. Повноцінний бак для води;

  3. Бак для води, поєднаний з пилозбірником.

Крім того, резервуари для води можуть вміщувати від 100 до 600 мілілітрів (в середньому). Як правило, 200-300 мілілітрів цілком вистачає для обслуговування від 40 до 60 квадратних метрів навіть при солідній витраті рідини. Втім, багато залежить від якості реалізації насоса для подачі води на серветку.

Важливо! Якщо хочете придбати зручний робот-пилосос для вологого прибирання, зверніть увагу на можливість регулювання ступеня подачі води.

Корисні функції роботів-пилососів

Функцій дуже багато. Фактично кожен виробник має свої запатентовані технології та опції, багато з яких не мають жодного сенсу. Тут варто виходити з тих функцій, без яких не обійтись. Наприклад, без НЕРА-фільтру, який затримує найдрібніші частинки пилу. Це необхідний компонент, як фірмовий софт. Власне, із цим теж усе зрозуміло. Разом з тим ми вирішили виділити кілька опцій, які, на наш погляд, є корисними.

  1. Визначення забруднених зон. Це корисна функція, якою оснащуються сучасні моделі пилососів від iRobot серії Roomba. Суть у використанні спеціальних алгоритмів та датчиків, які дозволяють техніки краще орієнтуватися у простори, регулюючи потужність. При виявленні забруднених зон моделі iRobot Roomba J7+ можуть повторно повертатися на місце, і проходити їх по кілька разів.

  2. Датчики Cliff Sensors. Якщо не знаєте, як вибрати робот-пилосос для багатоповерхового будинку, обов’язково зверніть увагу на наявність датчиків для сходів. Ними оснащуються сучасні порохотяги від 400-500 доларів, які можуть обслуговувати від 100 квадратних метрів. Суть цих аксесуарів у тому, що вони можуть бачити перепади висоти перед собою. За їх виявлення спрацьовує захист. Це дозволяє захистити досить дорогу техніку від передчасного зношування. Подібними датчиками оснащується багато сучасних пилососів, тому виділяти конкретні моделі не будемо.

  3. Самоочищення контейнера. Безумовно, корисною функцією сучасних роботів є самостійне очищення пилозбірників від забруднень. Переплачувати за цю опцію нема рації, якщо у вас невелика квартира. Якщо великий будинок, ви ставите прибирання за розкладом, то не завадить звернути увагу на преміальні лінійки. У багатьох роботів-пилососів є просунуті станції, всередині яких знаходяться одноразові контейнери. Їх, як правило, вистачає на 20-30 циклів збирання. Відповідно, доведеться рідше контактувати із забрудненнями. Серед флагманських рішень таким роботом-пилососом є Roomba S9+.

Для чого потрібна програма?

Переоцінювати значущість софту явно не варто, як і ігнорувати факт того, що багато сучасних брендів ПЗ занадто «сире». Важливо розуміти, навіщо потрібні програми для смартфонів:

  1. Встановлення обмежень, куди не повинен потрапляти робот;

  2. Керувати рухом, контролювати маршрут;

  3. Створення прибирань за розкладом;

  4. Контроль елементів живлення, заряджання.

Є багато цікавих фірмових опцій, включаючи режими та незвичайні рухи, але навряд чи вони виправдовують очікування. Софт не повинен компенсувати конструктивних недоліків. Це важливо враховувати.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ЦінаЯкість
ЦінаЯкість@Cina

Рейтинги товарів

6.3KПрочитань
1Автори
11Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Кращі петличні мікрофони (ТОП-7) - Рейтинг 2024 року

    Петличні мікрофони – вироби, які поступово витісняють навіть професійні конденсаторні моделі серед професійних блогерів та стримерів. Вони дозволяють розвантажити руки, гарантуючи при цьому звук різної якості.

    Теми цього довгочиту:

    Мікрофони
  • Кращі мультитули (ТОП-9). Який мультиінструмент краще обрати у 2024 році?

    На відміну від кишенькових швейцарських ножів, сучасні мультитули базуються на пасатижах, а не кусачках (як правило), і мають більше додаткових інструментів в оснащенні.

    Теми цього довгочиту:

    Мультитули
  • Кращі кухонні ваги - Рейтинг 2024 року (ТОП-7)

    Достаток кухонних ваг сьогодні передбачає використання різноманітних опцій. Електронні рішення відрізняються на тлі застарілих механічних аналогів підтримкою високої точності, функціоналом та справедливою вартістю.

    Теми цього довгочиту:

    Ваги

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається