Криптоподії тижня: рекордне виведення Біткоїна, Telegram платитиме Toncoin, WhiteBIT брокер TradingView

Ще декілька років тому здавалось, що криптовалюту та соціальні мережі неможливо пов’язати між собою ніяк, окрім новин. Проте тільки за останній рік відбулось чимало інтеграцій блокчейну та онлайн-платформ. Сьогодні ми поговоримо про новини пов’язані з криптою та соцмережами, що відбулись за останній тиждень.

Telegram ділитиметься доходами з користувачами?

Починаючи з березня, власники Telegram-каналів у понад 100 країнах світу зможуть отримувати фінансову винагороду за свою роботу. Про це розповів засновник додатка Павло Дуров на своєму офіційному каналі.  

“Канали в Telegram отримують 1 трильйон переглядів щомісяця. Наразі лише 10% цих переглядів монетизуються за допомогою Telegram Ads - інструменту просування, розробленого з урахуванням конфіденційності.

У березні Telegram Ad Platform офіційно відкриється для всіх рекламодавців у майже сотні нових країн. Власники каналів у цих країнах почнуть отримувати 50% від будь-якого доходу, який Telegram отримує від показу реклами в їхніх каналах.” - пише у пості Дуров.

Усі платежі та виведення коштів здійснюватимуться на блокчейні The Open Network (TON). Це мережа попередньо розроблена тією ж компанією, що і Telegram. Вони продаватимуть рекламу власникам каналів і ділитимуться доходами у Toncoin. 

“Це створить замкнене коло, в якому творці контенту зможуть або перевести в готівку свої Toncoin, або повторно інвестувати їх у просування та модернізацію своїх каналів.” - пояснює засновник. 

Біржі спостерігають масове виведення Біткоїна щодня

Виведення першої криптовалюти світу з бірж відбувається в темпах, яких не бачила крипто індустрія вже роками. Це пов’язано з тим, що ціна Біткоїна наразі балансує на межі перевищення історичного максимуму. Крипто аналітик Джеймс Ван Стратен звернув увагу на це явище та величезні обсяги Біткоїна, виведених з бірж 3 березня у своєму X. 

Дані платформи для аналізу ринку Glassnode показали, що в перший день березня було виведено Біткоїнів на суму понад $2 мільярди. Ван Стратен прокоментував цю ситуацію наступним чином: “Я не думаю, що бачив щось подібне раніше”. Загальна сума виведених коштів тієї п'ятниці злетіла до понад $2,3 мільярда, що стало одним з найбільших відтоків за довгий час. 

Ці виведення коштів порівнюють з відтоком, який спостерігався у червні 2021 року, коли також спостерігалось рекордне виведення грошей.

Source: jvs_btc/X

Статистика Glassnode показує, що станом на 2 березня загальний обсяг активів Біткоїна, доступних на біржах, знизився до 2 286 347 BTC ($142,5 мільярда). Ця найнижча сума з березня 2018 року, коли вартість криптовалюти становила близько $8 000.

WhiteBIT стала офіційним брокером TradingView

Криптобіржу з українським корінням WhiteBIT офіційно додано до списку брокерів на платформі для криптовалютного трейдингу TradingView. Про цю новину повідомила біржа у своєму блозі. Відтепер користувачі матимуть змогу торгувати на платформі, підв’язавши свій криптогаманець та використовуючи баланс на біржі.

На додаток, користувачі отримали можливість аналізувати ринок та використовувати інші інструменти TradingView, щоб урізноманітнити спотову торгівлю.

Юзери WhiteBIT відтепер можуть використовувати понад 15 графіків, порівнювати інструменти, аналізувати декілька часових інтервалів, отримувати сповіщення про зміну цін активів та інше.

Завдяки інтеграції стало можливим використання Limit, Stop-Limit, Stop-Market і Market ордери та інструменти TradingView для спотової торгівлі.

ChatGPT “заговорив”

У понеділок компанія OpenAI у соціальній мережі X оголосили нову функцію ChatGPT. Відтепер чатбот може озвучувати відповіді для користувачів.

Чатбот розмовляє 37 мовами (включаючи українську) та автоматично визначає їх за мовою запиту. 

У вересні 2023 року ChatGPT запустив функцію голосового чату, де користувачі можуть безпосередньо запитувати підказки чат-бота, не набираючи текст. Але нова функція дозволить людям читати письмові відповіді вголос у ChatGPT. Наразі можна обрати одну з п’яти варіацій голосу та налаштувати ChatGPT, щоб він завжди відповідав усно. 

У мобільних додатках користувачі можуть натиснути й утримувати текст, щоб відкрити плеєр "Read Aloud", де вони можуть відтворювати, ставити на паузу або перемотувати читання. У вебверсії під текстом з'являється іконка динаміка.

Бутерін привітав Reddit щодо IPO, але повідомив, що його це засмутило

Розробник блокчейну Ethereum Віталік Бутерін у понеділок похвалив платформу Reddit за їх рішення прийняти права власності учасників у майбутньому первинному публічному розміщенні акцій (IPO). Але експерт також висловив своє розчарування щодо обмежень, накладеними правилами США на учасників платформи  

Компанія Reddit поділились деталями IPO та запросили певних користувачів взяти участь у їх IPO. В листі наголошувалось, що брати участь можуть лише жителі США. Крім того, платформа додала, що юзери можуть стати власниками Reddit за тією ж ціною, що й інвестори. Пояснивши, що це знак вдячності їм за допомогу зробити мережу тією, яка вона є сьогодні. 

Відзначивши зусилля Reddit щодо “власності користувачів”, Бутерін вказав на схожість залучення спільноти та розширення прав і можливостей користувачів зі світом криптовалют. Втім засновник Ethereum обговорюючи критерії резидентства США, каже: “Це повністю провина регулювання, а не самого Reddit. Але мене це засмутило”. 

На кінець додавши: “Ось чому ми криптуємо; це глобальна економіка.”

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

395Прочитань
1Автори
3Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається