Криптотиждень: нова співпраця Animoca Brands, ігри від Pixels та причини злому CoinStats

Зміст

Число випадків хакерських атак на акаунти знаменитостей продовжує зростати. За останні тижні значна кількість відомих людей стали жертвами шахраїв у соціальній мережі X. Цей тиждень не став винятком, і до цього списку приєдналася американська актриса Сідні Суїні. А поки X бореться з подібними шахрайствами, криптоіндустрія цього тижня збагатилася новими інноваціями та партнерствами.

Animoca Brands співпрацюватиме з Futureverse

Венчурна компанія Animoca Brands оголосила про угоду з розробником штучного інтелекту Futureverse. Animoca планує додати ШІ технології Futureverse до свого інвестиційного портфеля, який налічує понад 400 Web3-проєктів, включаючи метаверсію гри The Sandbox. На додаток, вони також використовуватимуть пошукову платформу The Readyverse для покращення взаємодії з мережею Mocaverse.

Співзасновник Futureverse Аарон Макдональд каже: "Animoca Brands є беззаперечним лідером на ринку видавництва веб ігор, а її досвід та можливості у розвитку цієї екосистеми не мають собі рівних. Ми раді поглибити наші стратегічні зв'язки з компанією та надати їй наші провідні світові технології в галузі штучного інтелекту, веб ігор та інтелектуальної власності, щоб допомогти розширити її портфоліо"

Платформа Futureverse містить інструменти штучного інтелекту та метавсесвіту, спрямовані на об'єднання технологій web2 та web3 для покращення користувацького досвіду. Сюди входять такі сервіси, як цифровий паспорт, створення сумісних NFT та ігрових активів, механізм, що дозволяє розробникам генерувати та накладати NFT один на одного тощо.

"Завдяки складному блокчейну Futureverse L1, Root Network та набору інструментів на основі штучного інтелекту, ми бачимо значний потенціал для прискорення зростання нашої екосистеми", - прокоментував виконавчий голова та співзасновник Animoca Brands Ят Сіу.

Творці Pixels працюють над новими іграми

Pixels - соціально-ігрова платформа Web3 в мережі Ronin, яка поєднує в собі фармінг, дослідження та побудову спільнот у відкритому всесвіті. Гра стала однією з найпопулярніших криптовалют року завдяки міграції на ігрову мережу Ethereum Ronin наприкінці 2023 року та запуску своїх токенів у лютому.

У нещодавньому інтерв'ю Decrypt засновник Люк Барвіковскі розповів, що студія наразі працює над новими іграми у всесвіті Pixels. Він також додав, що вони об'єднують зусилля зі сторонніми розробниками, щоб розглянути можливість розширення франшизи.

Барвіковскі зазначив, що його штатна команда задає напрямок для цих ігор, а потім передає їх на розробку стороннім студіям. Він також відмітив, що його команда додає елементи блокчейну та залучення користувачів перед тим, як випустити їх у світ. Серед іншого, засновник Pixels заявив про можливий запуск гри в Telegram. 

"Ми розглядаємо можливість запустити ще один у Telegram. Можливо, це буде альфа-версія, але швидше за все, це буде побічний експеримент. Telegram - досить цікава екосистема... ми могли б спробувати свої сили там". - сказав він.

Криптоіндустрія втратила $572,7 млн через шахрайства

Другий квартал 2024 року зафіксував втрату криптовалюти на загальну суму $572,7 млн через 72 інциденти, спричинені хакерськими атаками та шахрайством. Згідно з останнім звітом Web3-платформи Immunefi, показник збільшився на 70,3% порівняно з $336,3 млн, втраченими в першому кварталі, і на 112% порівняно з другим кварталом 2023 року, за який було викрадено $265,5 млн.

З початку року було втрачено понад $900 млн, що на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У звіті зазначається, що шахраї також змінили свою мету. Якщо в першому кварталі основною мішенню зловмисників були платформи DeFi, то в другому кварталі ситуація змінилася. Платформи CeFi зазнали найбільше атак у другому кварталі, на них припало 70% ($401,4 млн) збитків. Водночас на DeFi припало 30% ($171,3 млн) втрат за квартал. 

Мітчелл Амадор, засновник і генеральний директор Immunefi, підкреслив серйозність інфраструктурних порушень, заявивши: "Цей квартал підкреслює, що інфраструктурні порушення можуть бути найбільш руйнівними зломами в криптовалюті, оскільки одне з них може призвести до мільйонних збитків".

BingX виводить партнерство з ФК “Челсі” на новий рівень

Криптовалютна біржа BingX оголосила про розширення партнерства з футбольним клубом "Челсі". Починаючи з сезону Прем'єр-ліги 2024/25, біржа перейде від статусу "партнера на рукавах" до офіційного "партнера тренувального одягу" чоловічої команди "Челсі". 

Логотип BingX буде розміщений на передній частині тренувального комплекту, який гравці та тренерський штаб чоловічої команди носитимуть під час усіх тренувань, що знаменує більш тісну та видиму співпрацю між двома організаціями.

Вів'єн Лін, директор з виробництва BingX, висловила свій ентузіазм щодо розширення партнерства: "Ми раді вивести нашу співпрацю з "Челсі" на новий рівень, ставши офіційним партнером чоловічої команди з виробництва тренувального одягу. Партнерство є свідченням нашої спільної прихильності до невпинного прагнення до досконалості та інновацій. Ми з нетерпінням чекаємо можливості надати нашим користувачам і вболівальникам унікальний досвід і можливості, будуючи майбутнє, яке буде розумнішим і сміливішим".

За останні роки спорт і фінансові технології все більше переплітаються між собою, створюючи нові можливості для взаємодії. Криптовалютні біржі активно долучаються до спонсорства спортивних команд, що не тільки сприяє популяризації криптовалют, а й надає додаткові ресурси для розвитку спорту. 

Приміром, співпраця Crypto.com та Формули-1. Їх угода дозволила біржі стати невід'ємною частиною заходу "Формули-1", а бренд компанії був включений в офіційну назву і логотип всесвітньо відомих подій. 

Ще один - компанія OKX, яка з 2022 року є офіційним партнером футбольного клубу "Манчестер Сіті". Зокрема, в рамках їхньої співпраці вони нещодавно випустили лімітовану колекцію футболок, присвячену рідкісним NFT. Крім того, OKX також співпрацює з командою Формули-1 McLaren Racing, забезпечивши місце для своєї емблеми на їхніх спортивних автомобілях у сезоні Формули-1 2024 року.

Інший приклад - WhiteBIT. З 2022 року вони є офіційним партнером футбольного клубу "Барселона", а також їхнього професійного футбольного дослідницького центру Barça Innovation hub. Крім того, нещодавно в рамках кампанії до EURO 2024 мережа "АТБ", WhiteBIT та Українська асоціація футболу (УАФ) надали можливість футбольним вболівальникам колекціонувати картки з гравцями національної збірної України.

Злом CoinStats стався через "соціальну інженерію" співробітника

22 червня популярна криптоплатформа CoinStats тимчасово призупинила роботу після виявлення активної атаки на свої гаманці. Незважаючи на швидке та ефективне реагування, хакери отримали доступ до 1,3% всіх гаманців CoinStats, що призвело до втрати $2 млн.

Через кілька днів CEO Coinstats Нарек Геворкян оприлюднив результати внутрішнього розслідування, зауваживши, що "Наша інфраструктура AWS була зламана, і є вагомі докази того, що це було зроблено за допомогою одного з наших співробітників, який був підданий соціальній інженерії, щоб завантажити шкідливе програмне забезпечення на свій робочий комп'ютер".

Соціальна інженерія - досить поширена тактика, яку використовують хакери для маніпулювання, впливу або обману жертви з метою отримання контролю над комп'ютерною системою.

Хоча заява Геворкяна не містить прямої обіцянки компенсації всім постраждалим, компанія планує надати детальний план дій після ретельного аналізу ситуації.

"Я співчуваю тим, хто втратив гроші; я впевнений, що їхня ситуація не менш складна. CoinStats безумовно підтримає жертв злому, і ми обговорюємо можливі варіанти всередині компанії". - коментує він.

Що подивитись про крипту без смс та реєстрації?

Підбірка нових відео, щоб розширити свої знання про криптовалюту:

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Владислав Гринів
Владислав Гринів@hryniv_vlad

Digital-журналіст

742Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається