Машинний зір на сторожі кордону: київська компанія розробила програмне рішення для виявлення загроз на кордонах України

Як повідомляють на сайті розробників — компанії Compass Engineering, – завдяки застосуванню передових технологій машинного зору це рішення відкриває нові можливості для ефективного контролю та забезпечення безпеки на кордоні.

Повне впровадження системи дозволить аналізувати відеодані в реальному часі, розпізнавати різноманітні об'єкти, включаючи транспортні засоби та людей, які можуть бути потенційною загрозою, а також позиційно та геолокаційно фіксувати їх на великих дистанціях. Зараз з Держприкордонслужбою ведеться активна робота по її розгортанню для формування оперативної обізнаності.

Завдяки підтримці GIS-мап можливе відображення у real-time даних про місцезнаходження та позиціювання кожної прив'язаної камери, а також проведення поточного моніторингу ситуації та централізованого збору даних для комплексного аналізу.

“Ця система відкриває нові можливості для роботи та виконання визначених завдань, забезпечуючи важливими даними та аналітикою, які допомагають у кращому розумінні оперативної ситуації на кордоні та вчасному реагуванні на потенційні загрози”, - зазначає Начальник управління зв’язку та інформаційних систем Адміністрації Держприкордонслужби Микола Лущик. 

Основні функції та переваги такого рішення:

1. Автоматичне виявлення порушень та проведення аналізу — машинний зір дозволяє системі виявляти, наприклад, активність на певному відрізку кордону, що може свідчити про намагання проникнення чи інші порушення.

2. Інтеграція з іншими системами — передбачена сумісність з продуктами світових лідерів у напрямках безпеки та моніторингу, що забезпечує комплексний підхід до захисту  кордону.

3. Зменшення людського фактора — автоматизований процес аналізу даних допомагає зменшити вплив людського фактора та підвищити ефективність реагування на потенційні загрози.

Також слід зазначити, що у системі застосовані найсучасніші практики розробки, що постійно вдосконалюються, тому наразі це одна з найбільш перспективних українських розробок у цьому напрямку. 

 «Наша мета — створити продукт, який не лише виявляє потенційні загрози, але й передбачає їх розвиток, надаючи нашим прикордонникам необхідний інструментарій для ефективного реагування. Разом з цим, розуміючи різноманітність засобів ведення війни, ми постійно модернізуємо систему та впроваджуємо нові інтелектуальні алгоритми, які б дозволили зменшити людський фактор та спростити роботу прикордонників», - додає директор Compass Engineering Віталій Роздобутько.

Раніше розробники розповіли про впроваджені для Державної прикордонної служби рішення у вигляді інноваційних комплексів тепловізійного спостереження, а також мобільних систем моніторингу державного кордону.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Miltech
Miltech@ave_sk

Miltech сьогодення 🦾

122Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 14 грудня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається