Ви новачок, що тільки ознайомлюється з Майнкрафтом? Чи старий ветеран, що вирішив повернутися у гру? Ким би ви не були, але для запуску JAVA версії Майну обов'язково потрібен лаунчер.

Лаунчери поділяються на дві категорії: ліцензійні та автономні (з режимом офлайн або крякнуті). Відповідно для гри на ліцензійному лаунчері у вас має бути придбаний Майн на своєму акаунті Microsoft. В іншому випадку - автономні.

Ліцензійні лаунчери

Як зрозуміло з назви, щоб грати з таких лаунчерів необхідно мати офіційну копію Minecraft. Вона включена у підписку Game Pass, або ви можете придбати її у Microsoft Store чи магазині Xbox

Minecraft продається у комплекті Java+Bedrock

Minecraft Launcher

Найпопулярніший варіант серед користувачів з ліцензією, бо дає можливість грати і з Bedrock версії. Встановлюється у Microsoft Store, Xbox або на сторінці minecraft.net.

Головне меню Minecraft Launcher

Також є можливість швидкої зміни скіна та вибору плащів, які можна отримати за події MINECON / Minecraft Live.

Вікно редагування “Скини”

На жаль, цей лаунчер не призначений для зручного встановлення модів. Завантажувач модів необхідно завантажувати і встановлювати вручну.

Щоб відкрити папку .minecraft треба перейти у вкладку Інсталяції, навестись на

Modrinth

лаунчер від платформи для модифікацій.

Самостійно завантажує Java 17 та 8

Є можливість імпортувати модпаки інших лаунчерів

Легка зміна версій модпаків

Curseforge

Платформа для модифікацій не лише Minecraft також має власний лаунчер. Є дві версії: Overwolf та звичайна. У звичайній є можливість встановлення модів лише для 4-х ігор (включно з майном).

Curseforge Overwolf

Хоч це і є лаунчер, але він лише відповідає за створення інсталяцій, але не за запуск, тому додатково встановиться і вищезгаданий Minecraft Laucher.

Встановлення/оновлення Minecraft Launcher

Моди та модпаки

Ця секція для лаунчерів, які не підтримують автоматичне встановлення завантажувачів модів. Завантажте та встановіть Fabric/Quilt/Forge/Neoforge

Встановлення Java

Перевірте чи встановлена у вас JRE/JDK 17. Відкрийте термінал/консоль. Для Windows — сполучення клавіш Win+R, введіть “cmd“ і натисніть ОК. Для Лінуксоїдів пояснення не треба 🐧

Далі введіть команду java -version. Вона працює всюди, але повертає лише основну версію (зазвичай першу встановлену)

Якщо ви не впевнені у тому, що у вас встановлена Java 17, тоді рекомендую завантажити, зайвим точно не буде.

Завантажити можна у адольфіумі, або там де хочете. Для Windows вибираєте файл з розширенням .msi. Для майну нема різниці між JDK/JRE, перше точно знадобиться якщо захочете кодувати на Джаві. Під час встановлення можна не міняти параметри і швидко пройтись по встановлювачу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
SpySock
SpySock@spysock

Список або шкарпетка-шпигун

28Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 10 вересня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається