Модель хорошої токеноміки проекту

За останній час, бачив сотні різних токен економік в свіжих, нещодавно вийшовших у паблік криптопроєктів. 🤔

Дам вам одну цікаву модель, як має виглядати хороша токеноміка проєкту, на даній фазі ринку.

1) До 15% токенів в обороті, за перші пів року після лістингу. «Достатньо, щоб показати спроможність проєкту, тримати ціну в певних рамках»📊

2) Розблокування токенів фондів та команди, на Q4 цього року, або пізніше. «Фактор стримування тиску на стакан»⚖️

3) Розблокування токенів на маркетинг, лінійне на 1-2 роки, одразу під час лістингу. «Це паливо для росту»📈

4) Фонди мають до х5 від поточної ціни для придбання. «Цей фактор вказує, що в проєкту ще є простір для маневрів, перед розблокування токенів фондів»👁️

5) Розблокування токенів по усім пунктам - лінійне, без різких вливань токенів в циркуляцію.🫰

6) Дроп одразу під час лістингу проєкту, на комюніті. «Хайп-впізнаваність-авторитет-хороша репутація»🫡

Ну і якщо в додаток, у роудмапі проєкту на Q3-Q4 є якісь класні апдейти, які можна обгорнути маркетингом в соц мережах - це взагалі ідеальна історія.

А також, по своєму досвіду можу сказати, яким би іменитим проєкт не був, скільки б не занесли в нього фонди, і навіть якщо в нього дуже великі та активні соцмережі - не раджу інвестувати одразу на лістингу. Потрібно простежити декілька місяців, як буде вести себе ціна. І чи не зманіпулюють ціною вниз, щоб вибити paper hands, які купували одразу на лістингу. Не поспішайте якщо коротко - хороший криптопроєкт, це як дороге вино, дайте йому вистоятись, перед тим як пити «бо молоде вино може бути дуже кислим»😁

Про що я написав в останньому абзаці. Це стандартна форма маніпуляції, яка дає паливо проєкту для подальшого пампу. Зараз я її вам опишу.

Виходить на біржу, умовний проєкт Х, який коштує 1$. По токеноміці, була роздача токенів на комюніті «за тестнет наприклад». Ці токени одразу будуть литись по стакану, бо фермери зазвичай зливають свої токени в такі моменти, щоб забрати вкладене, ну і отримати прибуток який вони очікували, умовно 1 рік «це ще в кращому випадку😁».

Звісно під час лістингу, включається маркетингова компанія, щоб забезпечити баланс покупок, на продажі які команда очікує з роздачі токенів на своє комюніті.

Також задача проєкту, підзлити і частку своїх токенів, щоб отримати ресурс в виді стейблкоінів. «Цей пункт не обовʼязковий, якщо в проєкт занесли інвестори багато коштів».

Далі ціну через тиждень-місяць «в залежності від домовленості з біржею» відпускають, і йде зниження. Зазвичай це 60-75% від хаю. І тут проєкт починає викупати токени, в paper hends «яким продали його за 1$», вже за 0,25-0,4$. Рано чи пізно Sell pressure себе вичерпає, і продавати вже буде нікому. Практично всі токени які є в циркуляції, знаходяться в руках самого проєкту.

І тут вже навіть невеликі покупки людьми по ринку, будуть позитивно впливати на ціну активу. Саме в цей момент і починається розворот ціни проєкту, і вона робить х2-х6 від «локального дна, яке для себе проєкт обрав сам». Вуоля, проєкт вже заробив на вас ікси, а токени Фондів ще навіть не заблоковані.

І тепер рітейли залітають в ракету яка летить, вже по 2-5$. Хоча по 0,4$ були панік сейли.

Не знаю як ще простіше пояснити цю модель. Вона може виглядати в різних варіаціях, трішки інакше - але саму суть я думаю ви зловите👌

Якщо вам цікаві проекти без вкладень з постійним заробітком - приєднуйтесь до нашої телеграм групи в шапці профілю!

Якщо вам цікаві проекти без вкладень з постійним заробітком - приєднуйтесь до нашої телеграм групи в шапці профілю!
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Finance Investments
Finance Investments@Fin_invest

Просування інвестпроектів

3.3KПрочитань
0Автори
12Читачі
На Друкарні з 26 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Цікаві проекти без вкладень у нашій телеграм групі: https://t.me/pmi_investments

Вам також сподобається