Пам'ятна монета 2 євро 2004 року, Італія 🇮🇹 (Всесвітня Продовольча Програма)

2 Євро 2004 року - пам'ятна монета, Італія

🌾50 років Всесвітньої продовольчої програми

🔘В центрі — земна куля. В середині кулі — нахилений праворуч напис WORLD FOOD PROGRAMME (Всесвітня продовольча програма). З-поза кулі виглядає колос пшениці, початок кукурудзи та рисовий колос — три зерна, які відповідають трьом основним джерелам харчування населення Землі. Навколо земної кулі розташовані великі літери (накладені одна на одну) RI (Repubblica Italiana), ініціали різьбяра (Uliana Pernazza) — комбінація літер UP, знак Римського монетного ДВОру — R та рік карбування. На зовнішньому кільці зображено 12 зірок Європейського Союзу. 

Скільки коштує 2 євро 2004, Італія:

💵Ebay було продано: $5,1 - $7,4

💵Ebay продають: $3,1

⚡️Наклад: 16 000 000

Відео 2 Євро 2004 року - пам'ятна монета, Італія (українські субтитри)

📰Контекст монети:

🌾Всесві́тня продово́льча програ́ма (ВПП), або Світова́ продово́льча програ́ма (СПП; англ. United Nations World Food Programme, WFP) — ланка Організації Об'єднаних Націй з питань надання харчової допомоги, найбільший підрозділ гуманітарної допомоги. СПП забезпечує харчами близько 90 мільйонів людей протягом року, 58 з яких — діти. Зі своєї штабквартири, яка розташована в Римі та зі своїх підрозділів, які містяться в понад 80 країнах світу, СПП допомагає людям, які не в змозі забезпечувати харчовими продуктами себе та власні сім'ї.

Центральний офіс ВПП в Римі

👉СПП початково в 1961 році була представлена на конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), на якій Джордж Макговерн, директор програми Продовольство заради Миру, запропонував створити міжнародну програму продовольчої допомоги. СПП фактично була створена в 1963 ФАО та Генеральною Асамблеєю ООН на трирічний випробувальний термін.

👉Керівництво СПП здійснюється Виконавчою Комісією, яка складається з 36 країн-членів. Виконавчим директором СПП є Джозеф Ширан, якого було назначено Генеральним Секретарем ООН на 5-ріний термін. СПП нараховує 10587 осіб (2006 рік) штатного складу. 

Світова продовольча програма в Україні

🇺🇦Війна із 2014 року, та повномасштабне вторгнення рФ в Україну 2022 — вплинула на 5 мільйонів людей, щонайменше 1,7 мільйона з них — діти. СПП працює в Україні з 2014 року. В першу чергу СПП надає допомогу найбільш вразливим групам серед місцевого населення, людям, що повернулися до постійних місць проживання і дітям, що знаходять під ризиком недоїдання в Донецькій і Луганській областях.

Прапори ВПП та України

👉Там, де дозволяють ринки, СПП роздає ваучери або готівку. Продуктовий ваучер, вартість якого становить близько 20 дол. США на особу на місяць, надає доступ до продовольчих товарів, наявних у місцевих супермаркетах. Там де торгові мережі недостатньо розвинуті, одна особа отримає еквівалент 20 доларам США готівкою для придбання їжі. СПП надає 140 000 людям готівку або електронні ваучери.

👉Там, де доступ до ринків обмежений, СПП роздає продуктові набори. В 2014 році такий набір містив м'ясні консерви, рибу, рис, макаронні вироби, квасолю, а також вітамінізовану рослинну олію, цукор, сіль і чай.

👉Під час війни, людям не вистачає їжі і ситуація з харчуванням погіршується. СПП продовжила свою надзвичайну операцію, щоб надати продовольчу допомогу більше ніж 575 000 людям до кінця 2015 через роздачу продовольчих наборів, готівки або ваучерів на придання продуктів. Також 20 000 дітей отримають додаткову продовольчу допомогу протягом 6 місяців. Це дозволить зупинити погіршення їх стану харчування. Станом на серпень 2015 року СПП близько 200 000 людям в Україні. 

🔗Посилання:

📍https://linktr.ee/wom_ua

📊Пам'ятні монети 2 Євро - таблиця всіх монет

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
World of Mintage
World of Mintage@womua

Нумізматика, філателія

679Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається