Пам'ятна монета 2 євро 2005 року, Австрія🇦🇹 (Нейтралітет Австрії)

2 євро — 2005 пам'ятна монета, Австрія

2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Австрія

🤝50-річчя Австрійського державного договору

🔘У центрі монети зображено печатки та підписи Австрійського державного договору, підписаного міністрами закордонних справ союзних окупаційних сил (В’ячеслав Молотов від Радянського Союзу, Джон Фостер Даллес від Сполучених Штатів, Гарольд Макміллан від Сполучене Королівство та Антуан Піне від Франції), Верховні комісари чотирьох секторів, а також міністр закордонних справ Австрії (Леопольд Фіґль) 15 травня 1955 року.

🔘Над печатками напис 50 JAHRE STAATSVERTRAG, а під ним позначка року; на задньому плані вертикальні смуги служать геральдичним зображенням державного прапора Австрії (червоно-біло-червоний). Зовнішнє кільце містить дванадцять зірок Європейського Союзу.

Вартість пам'ятної монети 2 євро 2005 — Австрія:

💵Ebay нещодавно було продано: $4,95 — $12

💵Продаж на Ebay: $4,82

⚡️Тираж: 7 000 000

Відео 2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Австрія (українські субтитри)

📰 Контекст монети

👉Австрійський державний договір або Договір про незалежність Австрії відновив Австрію як суверенну державу. Він був підписаний 15 травня 1955 року у Відні, у замку Бельведер, між окупаційними державами Антанти (Франція, Сполучене Королівство, Сполучені Штати та Радянський Союз) та урядом Австрії. Згодом до договору приєдналася сусідня Федеративна Народна Республіка Югославія. Він офіційно набув чинності 27 липня 1955 року.

15 травня 1955 р. підписання Австрійського державного договору

👉Його повна назва – «Договір про відновлення незалежної та демократичної Австрії, підписаний у Відні 15 травня 1955 року». Крім загальних положень і визнання австрійської держави, права меншин словенської та хорватської меншин також були чітко деталізовані. Аншлюс (політичний союз Австрії з Німеччиною), як це сталося в 1938 році, було заборонено (визнання Німеччиною суверенітету та незалежності Австрії та відмова Німеччини від територіальних претензій щодо Австрії пізніше були висвітлені в загальних рисах у Договорі 1990 року про остаточне врегулювання з повагою до Німеччини про існуючі кордони, але не конкретно). Нацистські та фашистські організації були заборонені.

👉Австрійський нейтралітет насправді відсутній в оригінальному тексті договору, він був проголошений парламентом 26 жовтня 1955 року, після того, як останні війська союзників повинні були залишити Австрію згідно з договором.

Печатки та підписи Австрійського державного договору

👉У результаті договору союзники залишили територію Австрії 25 жовтня 1955 року. 26 жовтня стало відзначатися як національне свято (до 1965 року називалося Днем прапора). Іноді вважають, що він присвячений виведенню військ союзників, але насправді святкує Декларацію нейтралітету Австрії, яка була прийнята 26 жовтня 1955 року.

🔗Посилання:

📍https://linktr.ee/wom_ua

📊Пам'ятні монети 2 Євро - таблиця всіх монет

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
World of Mintage
World of Mintage@womua

Нумізматика, філателія

679Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається