Пам'ятна монета 2 євро 2005 року, Бельгія🇧🇪 (Бельгійсько-Люксембурзький економічний союз)

2 євро — пам'ятна монета 2005 року, Бельгія

2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Бельгія

💸Бельгійсько-Люксембурзький економічний союз

🔘У центрі монети зображені профілі Великого Герцога Люксембургу Анрі та Короля Бельгії Альберта II, які дивляться ліворуч. У нижньому правому куті — ініціали гравера (ЛЛ), а під зображеннями — рік.

🔘На зовнішньому колі зображено дванадцять зірок Європейського Союзу разом із знаком монетного двору внизу, монограмою Великого герцога Анрі ліворуч і монограмою короля Альберта II праворуч.

Вартість пам'ятної монети 2 євро 2005 — Бельгія:

💵Нещодавно було продано на Ebay: $10,21

💵Продаж на Ebay: $9,95

⚡️Тираж: 6 000 000

Відео 2 Євро 2005 року - пам'ятна монета, Бельгія(українські субтитри)

📰 Контекст монет

👉Бельгійсько-Люксембурзький економічний союз (гол. Belgisch-Luxemburgse Economische Unie, фр. Union économique belgo-luxembourgeoise, нім. Belgisch-Luxemburgische Wirtschaftsunion, люксемб. Belsch-Lëtzebuerger Wirtschaftsunioun), скорочено BLEU або UEBL, є економічним союзом між Бельгією та Люксембургом, дві країни також в Союзі БеНіЛюкс.

👉BLEU було створено договором, підписаним 25 липня 1921 року, незважаючи на референдум проти такої пропозиції, між Бельгією та Люксембургом, і набрав чинності після ратифікації Палатою депутатів Люксембургу 22 грудня 1922 року.

Бельгійсько-Люксембурзький економічний союз — 1935 рік

👉Згідно з умовами договору, економічний кордон було скасовано, а бельгійський франк і люксембурзький франк були встановлені на фіксованому паритеті (хоча і переглянуті в 1935 і 1944 роках), встановивши систему фіксованого обмінного курсу, яка існувала до введення євро. Початковий договір діяв протягом п'ятдесяти років і закінчувався в 1972 році; це було продовжено на десять років у 1982 році та знову у 1992 році. 18 грудня 2002 року дві країни та три регіони Бельгії підписали нову конвенцію.

👉Він розглядається як попередник Союзу БеНіЛюксу, який було створено як Митний союз БеНіЛюксу в 1944 році Лондонською митною конвенцією та також включає Нідерланди. Незважаючи на те, що багато цілей BLEU були включені до складу Союзу Бенілюксу, а пізніше Європейського Союзу, він все ще має певну актуальність, оскільки може ухвалювати більш точні заходи, ніж ці організації. Статистика міжнародної торгівлі була доступна для BLEU лише як об’єднаної організації до 1999 року, коли правила Європейського Співтовариства вимагали розділення інформації.

🔗Посилання:

📍https://linktr.ee/wom_ua

📊Пам'ятні монети 2 Євро - таблиця всіх монет

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
World of Mintage
World of Mintage@womua

Нумізматика, філателія

679Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається