Події ПНУ

Сьогодні до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника завітав Ігор Вадимович Маслов, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Івано-Франківській області. Він провів опитування студентів, щодо обізнаності в галузі радіожурналістики на регіональному рівні.

Ігор Вадимович Маслов народився у Львові 1967 році. У 1973 році переїхав до Івано-Франківська. Наразі працює доцентом у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти й газу та є представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Івано-Франківській області. Національна рада – це єдиний в Україні конституційний орган у сфері медіа.

Пан Ігор розповідав студентам історію створення «Західного полюсу» першого радіо Івано-Франківська, заохочував вивчати іноземні мови: «Ці навички допоможуть під час вашого майбутнього працевлаштування, а також для стажування закордоном»

«Багато студентів-політологів працюють журналістами, але є різниця між працівниками медіа які мають журналістську освіту та не мають її.

Ви, студенти-журналісти відрізняєтеся тим, що вас вчать кодексу журналістської етики. Ви маєте цим користуватися, щоб працювати, «це наші правила». Не варто забувати про посвідчення журналіста та ідентифікатор медіа. «Якщо немає ідентифікатора медіа, тобто офіційної реєстрації, то у вас, як у журналіста майже нема прав. Те, що ви робитимете вважатиметься незаконним. Ідентифікатор надає престиж, права та захист»

Ігор Вадимович розповів, що загалом у місті Івано-Франківську 18 радіо включно з мережевим, а по області 60 частот з яких лише 3 не використовуються. Місцевих зареєстрованих радіо 12, студій телебачення 10, 23 сайти для новин, ще по одній сторінці на Facebook та YouTube. Івано-Франківськ, Калуш, Долина, Коломия, Верховина та Надвірна транслюють 53 телевізійні канали. Також є друковане медіа: до медійної реформи було зареєстровано 498 газет, зараз залишилося 40 газет та 46 журналів з них 43 є науковими та зареєстровані у Києві. З 40 газет друкуються не більше 12-14 видань.

Рекомендації від пана Ігоря:

·      Протягом навчання піти на роботу, спробувати себе.

·      Якщо хочеш працювати журналістом, працюй на офіційно зареєстровані медіа.

·      Потреба у журналістах чоловіках є. Не бійтеся, спробуйте, на радіо бракує чоловічих голосів.

Будь-який зареєстрований сайт має мати повну назву, адресу, телефон та електронну пошту. «Медіа це не хобі, медіа має заробляти на себе і лише тоді воно буде живим, вільним та цікавим»

                                                                                           Автор: Андрійчук Марія

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Марія Андрійчук
Марія Андрійчук@c.h.y.t.a.c.h.k.a

Читаю, творю і витворяю

882Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 6 грудня

Більше від автора

  • Моє 31 серпня

    Зустріч з авторкою книги

    Теми цього довгочиту:

    Літо
  • Перший місяць мого челенджу пройшов успішно!

    Завданням було прочитати найтовстішу книгу у своїй бібліотеці, а це у мене виявилася «Колонія» Макса Кідрука. Тож розпочався процес читання.

    Теми цього довгочиту:

    Рецензія
  • Книжковий квест

    Нещодавно я натрапила в тіктоці на одну цікаву ідею. Читацький квест. Пошукала в пінтересті у пошуках ідей і ось — готово. Серпень — останній місяць літа, але від того що він останній сумно не стає.

    Теми цього довгочиту:

    Квести

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається