Як зробити наймання персоналу швидким і знаходити якісних працівників, або як знайти роботу якщо ти шукаєш?

частина команди на одному з численних фестивалей в Одесі до 24 лютого

Хочу розповісти нашу історію пошуку персоналу та як ми набираємо команду в Colorit. Це покроковий план для тих хто набирає собі персонал, тих хто шукає я поділюсь нашим досвідом - будуть цікаві фішки!

СПЕРШУ ДЛЯ ТИХ ХТО НАЙМАЄ:

Ми розділили приймання працівників на частини. Головна мета кожної частини найму - залучити до вашої команди продуктивних людей та не дати можливість тим, від кого не буде користі, потрапити в неї. 

Правильно виконуючи всі кроки найму, ви зможете знайти дійсно цінних співробітників, які внесуть корисний досвід у розвиток вашого бізнесу.

1️⃣ Етап ЗАЛУЧЕННЯ

НА  порталах Work, Rabota або OLX. НІЯКОМУ разу не треба  нічого писати - марна трата часу!

Найчастіше ми рекламуємо наші оголошення в ТЕЛЕГРАМ  і часто безплатно.
Для цього в пошуку телеграма, обираємо всі канали які місять у назві слово робота і домовляємось з адмінами. Пишемо всім, розміщуємо у всіх де домовимось. Так кандидати активніше дзвонять, і у вас з'являється достатня кількість претендентів для вибору.

2️⃣ Етап ВІДБІР

Коли кандидат зателефонував вам, за перші два речення ми робимо висновок про чистоту його мови (в загальному сенсі)  а про  українську мову думаю тут по замовченню вже все зрозуміло😉

👆 Ми шукаємо тих, у кого в загальному сенсі мова  чиста, красива. Оскільки продавець спілкується безпосередньо з клієнтами, то він є обличчям компанії, він говорить їм все те, про що ми його навчили. І якщо його мова незрозуміла або заповнена словами-паразитами, то скільки б ви не намагалися його навчити, це будуть марні спроби, кінець кінцем ви просто втомитеся і звільните такого продавця.

За першими 2-3 реченнями робимо висновок, що з мовою все гаразд.  Далі ми пропонуємо кандидатові переглянути відео з вимогами до кандидата, яке ми заздалегідь записали.

У ньому є всі ключові вимоги до роботи продавця. Продавець, переглядаючи його, може приміряти їх на себе і вирішити, чи підходить він на нашу посаду, чи ні.

Якщо кандидат вважає, що він відповідає всім вимогам, то просто ВІН передзвонює і домовляється з нами про стажування.

Це просте відео знімає з вас довгі переговори телефоном і безліч повторень однієї й тієї ж інформації кожному новому кандидату.💪

3️⃣ етап - СТАЖУВАННЯ

Ми зустрічаємося з кандидатом до стажування. Зазвичай це місце - локація, на яку відкрита вакансія. Цю зустріч може виконати ваш топ персонал, або ви. так кандидат одразу наочно бачить майбутнє місце роботи та приміряє на себе цей досвід, а ми розуміємо чи взагалі він приїде, чи приїде вчасно.

⏰ Час 15-30 хвилин.

Знайомимося й оцінюємо людину зовні, за такими параметрами, як чистота і приємний зовнішній вигляд.

💡 Відповідаємо на запитання, якщо такі виникли й пересилаємо відео навчання (яке заздалегідь сформовано  і записано у «тренінг»

Наступного дня, наприклад, кандидат приходить вже володіючи всією інформацією - вже бачив всі відео.. Він ознайомився з нею в комфортні обставини, зміг записати найцікавіші та важливі моменти, сформулювати запитання.

Стажування не оплачується і триває 2 дні.

🧐 Перші пів дня стажист дивиться, як працює досвідчений продавець, ставить питання, у другій половині дня приєднується до практики та приєднується до процесу роботи.

Під час другого дня стажування стажист працює самостійно, під наглядом досвідченого продавця.

✅У кінці ми передаємо торгову точку людині, яка вже знає й уміє все необхідне.

Таким чином ми економимо години на перемовини з людиною через телефон, також виявляємо активних людей які вміють відповідально ставитися до своїх зобов'язань.

КОРОТКІ поради для тих хто наймається на роботу будь куди👇


1️⃣⃣ Джерела пошуку - якщо робота не топ рівня, найкраще шукати в телеграм каналах, де можна за пару кліків знайти все що вам треба.

Важливість знання української мови!
Все менше і менше робіт де будуть брати без знання мови, скоріше це вакансії де ви не будете спілкуватись з клієнтом взагалі.

2️⃣⃣ ВАШЕ відео,
Коли вперше нам прислали свою відео презентацію - ми були приємно вражені й це сильно вирізняло на фоні інших цього кандидата, отже запишіть про себе щось що буде допомогти вам зайняти цю вакансію та надішліть тому хто буде приймати вас на роботу

3️⃣⃣ ВАША відповідальність
Найчастіше ми приймаємо на роботу за активну позицію, а залишаємо в команді за відповідальність.

Якщо стаття була цікава та цінна - поширюйте📌
Бажаю вам міцної команди, кращих працівників та високих результатів!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олег Піддубний
Олег Піддубний@OlegUkrOd

Підприємець

101Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається