Продаж Корн-Догів. Бізнес-план з розрахунками

Перспективним напрямком на сучасних ринках із жорсткою конкуренцією для малого бізнесу чи новачка залишається сегмент швидкого харчування. Варіантів для заробітку тут багато. Один із цікавих, маловитратних та швидкоокупних варіантів – це продаж корн-догів.

Корн-дог - модна альтернатива традиційному хот-догу, що представляє собою сосиску на поличці, запечену в тістовій вафельці з кукурудзяного борошна. Розглянемо корн-дог як концепцію для малого бізнесу з невеликими вкладеннями та короткими термінами окупності.

Бізнес-план для початку продажу корн-догів у місті

На реалізацію бізнес-ідеї з прийнятним щомісячним доходом потрібно буде вкласти близько 2500-3500 $. На такі гроші реально відкрити точку продажу корн-догів у форматі острівця у ТРЦ. У 120-150 $ обійдеться оренда місця (4-5 кв. м.), десь 750 у.о. доведеться витратити на бюджетну конструкцію прилавка.

Торговий центр – відмінний варіант для розміщення, а якщо він є сусідом з офісними та бізнес-центрами, навчальними закладами – взагалі чудово, адже основні покупці корн-догів – це офісні працівники, молодь, зацікавлена у недорогому та швидкому способі перекусити.

Щоб відкрити свій бізнес на корн-догах, знадобиться спеціальне обладнання:

  1. Насамперед, сам апарат для корн-догів. Найдоступніші за ціною варіанти виробництва Китаю. Розкид – від 300 до 800 доларів. Для новачка можна обійтися найбюджетнішим. При покупці варто звернути увагу на продуктивність оптимальні показники 30-50 виробів за годину.

  2. Професійний тістоміс (вартість від 380 до 900 $).

  3. Контейнер із нержавіючої сталі.

  4. Ємності для соусів.

  5. Дрібний кухонний інвентар.

  6. Холодильне обладнання (контейнер або міні-холодильник від 120 $).

  7. Шафа-вітрина, якщо у планах продавати напої.

Не варто забувати також про касовий апарат (150 $). Разом витрати на обладнання точки з продажу корн-догів - обійдеться близько 1500 $.

Рецепт приготування корн-догу

Ще одна стаття витрат бізнесу на корн-догах – це продукти: сосиски та тісто. Щоб приготувати корн-дог, потрібен простий рецепт. Для приготування тіста потрібно:

  • яйця;

  • борошно кукурудзяне;

  • кефір;

  • вода;

  • спеції.

Сосиски можна купувати різних видів: курячі, яловичі, та інші.

Подають корн-доги із соусами, упакованими в одноразову тару. При виборі постачальника слід обов'язково перевіряти наявність сертифікатів на продукцію. Смакові якості поряд з вдалим розташуванням - ключові секрети успішності бізнесу на корн-догах, як, втім, будь-якої діяльності в сегменті фастфуд.

Для обслуговування острівця з корн-догами знадобиться два продавця, які змінюють один одного. Наявність медкнижки у них є обов'язковою. Але на перших етапах можна розглядати варіант самозайнятості. Бізнес на корн-догах найвигідніше зареєструвати як ФОП. Якщо у планах розширення до мережі закладів, то підійде ТОВ. Після оформлення договору оренди, отримання всіх сертифікатів на обладнання та сировину, формування техкарт можна звертатися до СЕС. Цей вид діяльності ліцензуванню не підлягає.

Рентабільність

Собівартість корн-догів більшою мірою залежить від ціни їхнього основного інгредієнта – сосисок. У середньому, цей показник – 15 грн. Продають корн-доги від 50 до 100 гривень за штуку. На місяць реально збути 800-1200 корн-догів, таким чином, дохід складе від 60 000 до 70 000 гривень, чистий прибуток за вирахуванням оренди, витрат на купівлю продуктів, зарплати, податків, амортизації - 27000-35000 грн.

Переваги бізнесу на корн-догах не тільки термін окупності в 2-3 міс., але й можливість розширення, масштабуючи його, відкриваючи нові точки продажу. А також проста технологія, з якою впорається будь-хто, невелика інвестиція для старту. Ринок стрітфуду активно розвивається, показуючи щорічний приріст.

Пошук шляхів просування і конкурентної переваги бізнесу

Що стосується просування бізнесу на корн-догах, то яскраве оформлення прилавка приверне увагу покупців. Поруч зі стійкою можна встановити 2-3 барні стільці, щоб клієнти могли насолодитися процесом приготування, який, до речі, займає не більше 3 хвилин. Звичайно ж, заявити про себе можна і через сучасні канали комунікації: соцмережі, форуми, сайт-візитку та навіть мобільний додаток.

Ще одним грамотним маркетинговим ходом, який дозволить виділитись серед конкурентів – буде розробка особливої ​​рецептури тіста та оновлення меню. Наприклад, традиційні корн-доги можна розбавити найсмачнішим тістом із кубиками картоплі. Сосиска плюс картопля в тісті гармонійно зливається у неповторний смак, який можна ще приправити, зеленню, спеціями, кетчупом та гірчицею.

Також замість сосисок можна робити інші начинки, наприклад:

  • твердий сир;

  • філе риби із білим м'ясом;

  • куряче філе.

Як варіант начинки можуть бути варені овочі для вегетаріанців.

Або зробити його десертними варіантами з солодким тістом, де як начинку використовувати банан або шоколад, а як прикрасу - топінги і сиропи. Також, докупивши обладнання, можна розширити асортименти вафлями з кукурудзяного борошна.

Висновок

Таким чином, щоб досягти точки окупності бізнесу з продажу корн-догів, достатньо попрацювати трохи більше 1 місяця. Наступні гроші підуть безпосередньо до вашої кишені. Заробіток більш ніж відчутний. Висновок напрошується сам собою. Корн-доги – це не лише смачно, а й вигідно із підприємницької точки зору. Так що, гайда до роботи!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

624.1KПрочитань
11Автори
464Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається