Розуміння оборонних запасів

Захисні акції, також відомі як "нециклічні акції" або "акції-притулки", складаються з компаній, прибутки та дивідендні виплати яких не зазнають значних коливань незалежно від стану економіки в цілому. Таким чином, захисні акції забезпечують стабільні дивіденди та стабільні прибутки за будь-яких ринкових умов. Загалом, це пояснюється тим, що оборонні компанії виробляють товари чи послуги, які вважаються життєво необхідними, а це означає, що попит на ці товари/послуги залишається досить стабільним.

Важливо зазначити, що володіння захисними акціями не гарантує від'ємного доходу, проте історично захисні акції краще переживали економічні рецесії, ніж циклічні акції, які, як правило, відстежують динаміку розвитку економіки в короткостроковій перспективі.

Які акції є найбільш захищеними?

Приклади захисних акцій можна знайти в секторах комунальних послуг, охорони здоров'я та споживчих товарів першої необхідності, і вони, як правило, мають такі характеристики:

Сильні баланси - компанії, які підтримують низьке співвідношення боргу до власного капіталу, краще підготовлені до погашення своїх боргів у складних ринкових умовах.

Низький бета-коефіцієнт - бета-коефіцієнт акцій вимірює співвідношення акцій до ширшого ринку. Бета, близька до 1, означає, що акція поводить себе так само, як і ширший фондовий ринок, а низька бета (близька до 0) має менший зв'язок з ширшим ринком. Оборонні акції мають значення бета, які або близькі до 0, або мають від'ємне значення бета.

Коефіцієнт P/E - Співвідношення ціни до прибутку або коефіцієнт P/E - це відома формула, яка використовується для оцінки вартості акцій. Коефіцієнт P/E також може допомогти визначити захисні акції, оскільки вони, як правило, мають низьке співвідношення ціна/прибуток. Акції з нижчим коефіцієнтом Р/Е часто вказують на захисні акції, оскільки інвестори не змушені платити премію за володіння акцією з величезним потенціалом зростання прибутку. Натомість, коефіцієнт є низьким, тому що зростання прибутку є стабільним або близьким до нуля, що виправдовує нижчу ціну відносно прибутку.

Інші захисні активи

На щастя, захисні активи не обмежуються ринком акцій, а поширюються на інші ринки, такі як валютний ринок, товарний ринок та ринок облігацій.

Валюти-притулки:

Долар США, євро, японська єна та швейцарський франк часто розглядаються як валюти-притулки, оскільки вони мають тенденцію до негативної кореляції з акціями під час ринкових крахів. Загалом, ці захисні валюти мають позитивне сальдо поточного рахунку платіжного балансу, сильну фінансову систему, відносно низьке відношення державного боргу до ВВП, стабільне економічне зростання та достатню ліквідність серед інших бажаних характеристик. Важливо зазначити, що валюти-притулки не обов'язково матимуть усі ці характеристики, але, безумовно, отримають вигоду від більшості з них.

Захисні товари: Золото є загальновизнаним металом-притулком, оскільки на нього завжди буде попит (наприклад, у ювелірній справі та деяких галузях промисловості), а його пропозиція, природно, обмежена кількістю золота, яку можна видобути в усій Землі. Це відрізняється від валют, оскільки центральні банки можуть збільшувати пропозицію грошей за допомогою монетарної політики, яка ризикує знизити вартість валюти через інфляцію. Звичайно, не потрібно багато говорити про особливе місце золота в монетарних справах протягом всієї економічної історії людства.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається