Сам процес вивчення мови - це вже круті емоції

Сьогодні вкотре помітила, як я радію, коли можу щось вирішити чеською мовою, навіть зробивши помилки. Бо мене зрозуміли! А це головне.

Радію, коли краще відміняю слова під час розмови і не плачу через нові великі правила, ну котрі дууууже лякали та виснажували на початку вивчення чеської.

Чи коли тільки рік тому я нічого не могла сказати, а сьогодні вже вільно жартую!

А як мої емоції ллються, коли, подорожуючи, можу розмовляти з незнайомцем англійською та поглинати його досвід. Скільки проблем оминаю завдяки своїм знанням.

І взагалі, ця насолода від розуміння чогось, що ще ніби вчора було далеким та страшним - неперевершена.

Я так собі вдячна, що вивчала англійську по декілька годин на день, що користувалась всіма можливими ресурсами. Тоді здавалося, що я марно витрачаю час, бо мова мені ніяк не допомагала. Але тепер це моє спасіння, моє життя.

Так само і з чеською. Я не хотіла бути в тій країні і мова мене бентежила. Звичайне розуміння того, що це можливість прокачати дисципліну, почуватися більш вільно, розвивати навичку вивчення мов, зрозуміти біль студентів привели до систематичного навчання (історію мене та чеської надішлю наступним довгочитом).

Зараз я також собі вдячна, бо в мене нема мовного барʼєру і відчуття ізоляції, більший перелік життєвих доріг, і незалежно від майбутнього, зі мною завжди залишиться цей досвід.

Тому вивчайте мови, читайте книжки, проходьте курси! І одного разу будете собі дуже вдячні.

Дякую за увагу 🌻

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Анастасія
Анастасія@Engnux

Вчителька англійської мови 🧡

1.5KПрочитань
3Автори
35Читачі
На Друкарні з 14 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (4)

розумію вас, після 24.02.2022 мільйонам українців раптом знадобилося знання іноземних мов. пишіть ще!

Вам також сподобається