Що таке економіка уваги і до чого тут Notcoin, ретродропи, а також криптовалюти? Як працює економіка в реальному секторі? Розвиток web3.

В епоху цифровізації, коли інформація доступна в необмежених обсягах, наша увага стає цінним і обмеженим ресурсом. Усе логічно, адже у всіх нас, незалежно від соціального становища, лише 24 години на добу, а час, як відомо, вкрай обмежений ресурс. З іншого боку, у світі присутня величезна кількість інформації, яка може змінити наше життя як у кращий, так і в гірший бік. Це породило концепцію "економіки уваги", яка може бути застосована не тільки в реальному секторі, а й у світі криптовалют, фінансів, політиці та інших сферах впливу.

Творіння фанклубу Notcoin

Гадаю, дехто з вас чув про те, що нині вже важлива не стільки сама інформація, скільки її фільтри. І справді, з одного боку, можна цілими днями дивитись "тіктоки", з іншого, здобувати нові знання про техніку та технології, економіку та світоустрій. Але й у другому випадку існує два боки медалі. З одного боку, можна акцентувати свою увагу на політиці та процесах, які нам непідвладні, заганяючись із цього приводу і занурюючись у депресію. З іншого боку, можна не тільки здобувати нові знання, а й формувати експертизу, використовувати аналіз даних для ухвалення правильних рішення з метою поліпшення свого становища в суспільстві.

Автор: Triptonkosti.ru

Саме тому, економіка уваги розглядає увагу як цінний ресурс, який можна монетизувати. В умовах надлишку інформації, увага стає ключовим фактором, особливо в таких сферах, як фінанси, криптовалюти, реальний бізнес, політика та інших напрямках, де інформація та знання можуть значно вплинути на інвестиційні та вольові рішення.

Яскравим прикладом економіки уваги стала гра Notcoin у Telegram, яка всього за 2 тижні з початку нового року зібрала понад 10 мільйонів користувачів з усього світу. Проєкт ще не має оцінки та капіталізації, а в нього вже вірить велика кількість людей. Звісно, чималу роль зіграла й інформація про безкоштовну роздачу отриманих токенів, а також підтримка з боку блокчейна TON і месенджера Telegram. Тепер проєкт, який по суті не має інвестицій, може бути оцінений як рекламний майданчик зі своєю власною токеномікою та ігровою механікою. Багато в чому це заслуга ком'юніті, яке вірить у проект або ідею. Ба більше, такий віральний ефект дає змогу звернути увагу інвесторів на цей проєкт, залучити ліквідність і отримати реальну капіталізацію. Про гру Notcoin можна почитати в цьому пості.

Notcoin Telegram-бот

У рамках економіки уваги криптовалютні платформи і біржі, блокчейн-проекти та медіа-ресурси борються за увагу користувачів. Це сприяє розвитку нових стратегій і підходів, а також витончених методів привернення уваги.

Одним із таких витончених методів у криптовалюті є ретродроп. На відміну від ситуації з Notcoin, проєкти, які виходять у рамках ретродропів, мають реальну технологію або розв'язують проблеми в блокчейн-середовищі. Вони мають великі інвестиції від великих фондів, які обчислюються сотнями мільйонів доларів. Однак, незважаючи на це, вони не використовують рекламу для привернення уваги до своїх проєктів, а створюють її шляхом необіцяної винагороди для ранніх користувачів (ретродропа). За такого підходу користувачі взаємодіють з болкчейн середовищем даного проєкту і розраховують на винагороду у вигляді токенів проєкту. При цьому токен набуває оцінки, адже за активності користувачі платять газ, який йде майнерам за підтвердження транзакцій. Ба більше, токен оцінений інвестиціями фондів реальними грошима, і подібна синергія з "масадопшеном" дає змогу токену бути на слуху у всього криптоком'юніті.

Криптовалюти, які виходять на ринок у такий, по суті, нативний спосіб, мають не лише хорошу капіталізацію, а й більшу популярність, вдячність, а й інтерес з боку криптоспільноти. Ба більше, токени проєктів не піддаються питанням з боку регулятора, оскільки вони не виходять в обіг шляхом продажу.

Якщо говорити про економіку уваги в реальному секторі, то тут, як правило, використовують менш витончені методи, і вони дуже часто "наздоганяють" способи, які використовують у Web 2.0 і Web 3.0 децентралізованому середовищі. Так, наприклад, для піару в передвиборчих перегонах використовують величезні вливання бюджетних коштів, які йдуть на пряму, а також нативну рекламу по телевізору і в інтернеті.

Підбиваючи підсумок, можу сказати, що економіка уваги з розвитком швидкості поширення інформації є дуже цінним ресурсом, який дає змогу не тільки запускати амбітні криптовалютні та інші бізнес-стартапи, а й визначати сфери впливу як на внутрішній, так і на зовнішній світовій арені.

#notcoin #ретродроп #аірдроп #дуров #telegram #ton #криптобіржа #майнінг #web3 #криптовалюта #ton #заробіток #фінанси #блокчейн #біткоін #інформатор

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Криптобатько
Криптобатько@Cryptobatko

Чиназес🌚

109.2KПрочитань
30Автори
58Читачі
На Друкарні з 9 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається