Скільки можна заробити на створенні інтернет-магазинів без досвіду програмування

Зміст

Сьогодні практично будь-який товар або послугу можна замовити через інтернет. Саме тому багато підприємців бачать у створенні інтернет-магазинів перспективний бізнес, здатний приносити стабільний дохід. Для досягнення успіху в цій галузі потрібно створити сайт із привабливим дизайном, який буде адаптований для роботи на різних пристроях і зручний у навігації. Багато підприємців вважають за краще довірити цю роботу професіоналам.

Загалом, створення інтернет-магазинів залишається перспективною сферою бізнесу, і попит на цю послугу тільки зростатиме в найближчому майбутньому. У статті розглянемо, скільки і як можна заробляти в цій сфері навіть без досвіду програмування.

Кому варто задуматися про створення інтернет-магазинів на замовлення

Починати з нуля будь-який новий вид діяльності непросто. Давайте розглянемо, що може підвищити ваші шанси, щоб у короткі строки почати заробляти на створенні інтернет-магазинів: у вас є потенційні клієнти, які вам довіряють, і яким було б цікаво відкриття інтернет-магазину. Наприклад, ви таргетолог або майстер з ремонту ноутбуків.

  1. У вас є досвід у бізнесі. Ви знаєте, як вести роздрібну торгівлю, які нюанси можуть бути в роботі з постачальниками, банками, службами доставок.

  2. Вас цікавить усе, що пов'язано з інтернет-магазинами, і хотілося б розвивати свою професійну діяльність у цьому напрямку.

  3. У вас є навички у веб-дизайні, ви знаєте графічні редактори (Figma, Photoshop) і вмієте обробляти зображення.

Це лише деякі приклади професіоналів, які можуть почати заробляти на створенні інтернет-магазинів на замовлення. Головне, щоб вам було цікаво працювати і розвиватися в цій сфері. А навички зі створення інтернет-магазинів можна отримати швидко.

Створювати сайти магазинів можна двома способами:

  • На CMS (системах управління контентом). У цьому випадку потрібні глибокі знання CSS і HTML-верстки. Плюс підтримка роботи сайту повністю лягає на вас.

  • На конструкторах сайтів. На конструкторах створювати і налаштовувати сайти простіше - знання коду не потрібні. Як правило, конструктор дає готові шаблони сайтів, які ви можете підлаштовувати під своїх клієнтів. Технічну підтримку сайту забезпечує вендор - компанія-розробник конструктора. Тому починати бізнес у створенні інтернет-магазинів доцільніше саме на конструкторах.

Скільки можна заробити під час створення інтернет-магазинів

Перш ніж шукати клієнтів, потрібно оцінити перспективи - на чому ви можете заробити:

Налаштування конструктора

~ від 5 до 100 тисяч гривень

Ви можете оцінити вартість ваших послуг у будь-яку суму. Зазвичай вартість складається від обсягу робіт - від того, як багато налаштувань необхідно зробити, чи потрібно допомагати зі створенням банерів і карток товарів.

Всьому цьому можна навчиться за інструкціями, відеороликами або за допомогою консультацій фахівців технічної підтримки конструктора.

Реферальні виплати від вендора

~ від 2 до 20 тисяч гривень на місяць

Не у всіх конструкторах є. Різні вендори пропонують різні умови, дивіться не тільки на відсоток, а й на термін виплат. Наприклад, платформа Weblium не платить за залучення клієнтів, а дарує 2 безкоштовні місяці користовання, що ви також можете монетизувати.

Так, ви можете заробляти:

  • На налаштуванні магазинів + виплати від вендора, якщо клієнт прийшов за вашим посиланням.

  • На пошуку клієнтів для конструктора без налаштувань інтернет-магазинів.

У другому випадку ви шукаєте клієнтів і пропонуєте їм самостійно створити інтернет-магазин, перейшовши за вашим реферальним посиланням. Якщо клієнт створює магазин, оплачує тариф, модулі та оновлення всередині платформи - ви отримуєте з нього дохід весь час, поки його сайт працює на конструкторі.

Обидва ці способи можна поєднувати: одним клієнтам налаштовувати сайти за договірну оплату + отримувати виплати від вендора, а іншим - рекомендувати конструктор і отримувати до 300% від суми.

Налаштування реклами

~ від 3 до 30 тисяч гривень на місяць

Клієнт отримав від вас готовий інтернет-магазин, тепер потрібно залучити в нього відвідувачів. Ви можете відразу запропонувати клієнту свою послугу з налаштування реклами. Так йому не доведеться шукати окремого фахівця, а вам це принесе стабільний щомісячний дохід. Щоб пропонувати такі послуги, вивчіть можливості Google ADS та рекламний кабінет Facebook.

Вартість налаштування реклами варіюватиметься залежно від цілей клієнта. Зазвичай вартість визначається від обсягу роботи, складності рекламних кампаній і очікуваних результатів. Попередньо обговоріть з кожним клієнтом його цілі та вимоги, щоб запропонувати індивідуальні умови і визначити точну вартість налаштування реклами для його інтернет-магазину.

Отже, якщо ви займатиметеся налаштуванням інтернет-магазинів, то можна розраховувати на мінімальний загальний дохід на місяць - від 20 000 гривень. Якщо створення сайтів буде вашою основною діяльністю, то в середньому дохід у цій сфері від 100 000 гривень на місяць.

Де шукати клієнтів

Отже, ви вирішили почати заробляти у сфері онлайн-торгівлі, розібралися як працює конструктор і готові створювати інтернет-магазини на замовлення. Тепер потрібно знайти перших клієнтів. Для цього необхідно зрозуміти кого шукати, тобто визначити цільову аудиторію.

Ваша цільова аудиторія - це:

  • Підприємці-початківці, які хочуть відкрити свій перший інтернет-магазин, але не знають де і як це зробити.

  • Підприємці, які хочуть перейти з офлайну в онлайн або відкрити онлайн-напрямок на додачу до фізичної точки продажів.

  • Підприємці з досвідом онлайн-продажів, які хочуть знайти найкраще рішення для свого інтернет-магазину.

  • Маркетологи великих компаній, які шукають підрядника зі створення сайту.

Де можна їх шукати:

  • Сарафанне радіо. Обговорюйте тему створення інтернет-магазинів зі своїми друзями, знайомими, бізнес-партнерами. Люди часто сприймають цю тему, як щось складне і дороге. Тому ідея відкрити інтернет-магазин самостійно за кілька днів, може здатися цікавою.

  • Можливо, ваші знайомі самі відкриють інтернет-магазин або порекомендують тих, кому це може бути необхідно. Зараз багатьох людей захоплюють нові тренди заробітку через інтернет. Ваші знання з цієї теми будуть цікавою темою для розмови, яка надалі може принести вам прибуток.

  • Біржі фрілансу. Ці майданчики надають можливість фрілансерам заробити на віддаленій роботі. Вони виступають як посередник між замовниками та виконавцями. Важливо пам'ятати, що пошук клієнтів через фріланс-платформи може зайняти час і вимагає терпіння. Але якщо ви будете наполегливі і покажете себе як професіонал, то зможете успішно знайти клієнтів на створення інтернет-магазинів.

  • Тематичні спільноти. Останнім часом найактивніші дискусії ведуться в Телеграм-чатах. Знайти спільноти, де спілкуються на тему бізнесу та стартапів можна в каталогах каналів, наприклад https://uk.tgstat.com/business. Беріть участь у дискусіях, діліться своїм досвідом і знаннями, і пропонуйте свої послуги в потрібних випадках. Це може допомогти вам залучити клієнтів із зацікавленої аудиторії.

  • Контекстна реклама та реклама в соцмережах. Якщо ви вже впевнені у своїх навичках і готові пропонувати повний спектр послуг, ви можете рекламувати свої послуги через контекстну рекламу, наприклад, на Google ADS або рекламні кампанії в соціальних мережах. Цей спосіб вимагає грошових вкладень, але вони можуть з лишком окупитися навіть на одному клієнті.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

609.1KПрочитань
11Автори
458Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається