Технологічні гіганти VS BTC: від недовіри до неможливості уявлення життя без цих компаній

Інтернет з'явився в далекому 1969 році в рамках проєкту ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network), який фінансувало Міністерство оборони США. ARPANET був першою мережею, яка використовувала протокол передачі даних TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol), який і зараз є стандартом для передачі даних в Інтернеті.

ARPANET був призначений для забезпечення комунікацій між дослідниками з наукових інститутів та військовими дослідниками, але з часом мережа розширювалася, і до неї долучалися університети та інші організації.

Для звичайного користувала інтернет став доступним тільки в 1980-х роках. А у 1990-х роках кількість користувачів інтернету почала зростати в геометрічній прогресії. З'явилися перші веб-сторінки та браузери, які дозволяли користувачам переглядати та взаємодіяти з інтернетом. Інтернет змінив життя людей раз і назавжди.

АЛЕ ЯК ПРИЙНЯЛИ ІНТЕРНЕТ?

Хтось прийняв інтернет як неймовірну нову технологію, яка зробить життя набагато легшим, а у когось виникла недовіра. Недовіра в першу чергу виникала щодо методів діяльності компаній та їхнього впливу на ринок. Також недовіра до технологічних компаній була пов'язана зі збільшенням контролю над даними користувачів та приватністю в інтернеті. Не всі розуміли, наскільки змінюються технології, і тому боялись цього нового незвіданого світу.

У 1980-1990 роках технологічні гіганти, такі як IBM, Microsoft, Apple та Intel, були на початковій стадії свого розвитку і знаходилися в центрі уваги технологічного світу. Ці компанії були розглянуті як новатори та лідери ринку.

Тоді акції Apple коштували всього кілька центів, а зараз коштують близько 160 доларів за акцію.

Ціна акцій Apple у 1980-му році складала $0.51. Саме тоді її акції стали доступними для загального розповсюдження.

Ціна акцій Apple на сьогодні (31.03.2023): $160.77.

Пройшло 43 роки. Ціна акцій зросла в більш ніж в 315 разів.

Акції Microsoft коштували близько 25 центів за акцію в 1986 році, а зараз коштують близько 280 доларів за акцію.

Ціна акцій Microsoft у 1986-му році складала $0.09.

Ціна акцій Microsoft на сьогодні (31.03.2023): $280.51.

Пройшло 37 років. Ціна акцій зросла в більш ніж в 3116 разів.

А тепер давайте порівняємо інтернет та технологічні компанії з Bitcoin та криптовалютою в цілому.

Історія криптовалют починається з 2008 року, коли хтось під псевдонімом Сатоші Накамото опублікував "White paper" з описом нової цифрової валюти, яка базувалася на технології блокчейн.

У 2009 році був створений перший блокчейн, а з ним і перша криптовалюта - Bitcoin (BTC).

На початку існування криптовалют у світі була значна недовіра до них. Багато експертів та фінансових аналітиків сприймали криптовалюти як "експериментальні та неперевірені інструменти", що не мали реальної цінності та можуть бути використані для злочинних цілей.

Проте, з плином часу криптовалюти отримали все більше прихильників та прийнялися у різних галузях, таких як фінанси, медіа, інтернет-торгівля тощо. Багато експертів зробили висновок про те, що криптовалюти мають потенціал стати ефективним засобом платежу та інвестування. Тому недовіра до криптовалют поступово зменшується, хоча все ще залишається актуальною темою в деяких країнах і серед окремих груп людей.

Пройшло 14 років. Багато це чи ні вирішуйте самі, але нагадаємо, що Apple для того, щоб здобути статус "великого гравця" та поришити свою продукцію по всьому світу знадобилось не менш ніж 20.

Серед компаній, які зараз приймають Bitcoin у якості оплати, можна відзначити такі великі компанії, як Microsoft, Dell, Expedia, Overstock, Subway. Крім того, багато інших підприємств з різних сфер використовують Bitcoin для оплати своїх послуг. В Україні все більш компаній починають приймати криптовалюту для оплати послуг: на АЗС WOG, в аптеці АНЦ, у мережі магазинів техніки Comfy можна платити завдяки Binance Pay. І це тільки початок.

Якщо б ви купили 10 акцій Microsoft через 14 років з появи компанії по 90$ (саме такою була їх ціна у 2000 році, через 14 років після початку торгів на фондовій біржі NASDAQ), зараз ви би мали 2900$, тобто в понад 3 рази більше, ніж ви вклали.

Якщо ви б купили 10 акцій Apple через 14 років з появи компанії по 2$ (саме такою була їх ціна у 1994 році, через 14 років після початку торгів на фондовій біржі NASDAQ), ви зараз ви би мали 1600$, тобто в 80 раз більше, ніж ви вклали.

Криптовалюти продовжують розвиватися та знаходять все більше застосувань в різних галузях економіки та фінансів, що дає підстави говорити про їх потенціал як нової форми глобальної валюти.

Bitcoin має значний потенціал для подальшого розповсюдження по всьому світу. За останні кілька років було зроблено кроки в бік легалізації та регулювання Bitcoin в деяких країнах, таких як США, Канада, Японія, Швейцарія та інші. Крім того, з'являються нові інновації в галузі криптовалют, які можуть зробити Bitcoin більш доступним та зручним для використання.

Можна очікувати, що Bitcoin продовжить рости в популярності та розповсюджуватися по всьому світу.

Тому коли ми кажемо, що саме зараз — ідеальний час для вивчення криптовалют, ми точно не жартуємо. За ці 14 років ціна Bitcoin піднімалась з $0,39 до $69 044,77. Тобто в моменті ціна виростала в понад 177 035 разів.

А що ж буде з ціною BTC ще через 29 років? (Саме стільки пройшло з тих пір, як ціна на акцію Apple була 2$ (через 14 років з моменту появи компанії)).

Наші посилання:

Instagram: inst:elrmcfcoach | Канал TG: @elrmcf_free

Всі посилання: https://zaap.bio/elrmcfcrypto

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ELRMCF TEAM
ELRMCF TEAM@elrmcf_team

163Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 27 квітня

Більше від автора

  • Експірація опціонів: вплив на ринок

    Що означає «експірація опціонів»? Не до кінця зрозуміле словосполучення, яке ще якось може впливати на ринок… Давайте розбиратись з початку.

    Теми цього довгочиту:

    Elrmcfteam
  • Торгова система: як скласти?

    Торгова система — це набір правил прийняття рішень, які засновані на сигналах, які використовує трейдер при аналізі ринку.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається