Торгова система — це набір правил прийняття рішень, які засновані на сигналах, які використовує трейдер при аналізі ринку.

Торгова система має відповідати на запитання:

- Що зараз відбувається на ринку?

- Що може статися у той відрізок часу, який цікавить трейдера?

- Що робити трейдеру у кожний конкретний момент?

Якість та детальність опрацювання торгової системи відрізняє професіонала від любителя. Перший завжди готовий до того, що може зробити ринок сьогодні, а другий торгує спонтанно, покладаючись на випадок.

Це означає, що без правильно складеної торгової системи, торгувати в плюс на дистанції практично неможливо.

Для того, щоб створити свою власну торгову систему, потрібно відповісти на наступні питання. Відповідати потрібно максимально чесно, адже торгова система — важлива складова успіху в трейдингу.

Скільки часу ви можете приділяти торгівлі?

Коли ви відповісте на це питання, ви дізнаєтесь, який стиль торгівлі вам підходить: дейтрейдинг, свінг-трейдинг чи інвестування.

Розберемо кожен зі стилей конкретніше.

Інвестування. Забирає небагато часу, але потребує великого капиталу. Також для успішного інвестування потрібні знання фундаментального аналізу і особливе терпіння.

Свінг-трейдинг. Цей вид трейдингу знаходиться по середині між інвестуванням та дейтрейдингом, адже свінг-трейдери можуть тримати свої позиції навіть тиждень. Вважається, що свінг-трейдинг важче за дейтрейдинг, адже ви переносите свою позицію через ніч, а це підвищує ризик закрити угоду в мінус через можливий ціновий розрив (це стосується позицій на валютних парах та фондових біржах).

Дейтрейдинг (внутрішньоденний трейдинг). Такий вид трейдингу підходить тим, хто готовий кожен день знаходитись біля терміналу та слідкувати за графіками. Дейтрейдер повинен постійно знаходитесь у полі актуальної інформації стосовно тих чи інших економічних подій. Також потрібно сформувати актуальну стратегію, вміти контролювати емоції і дотримуватись ризик-менеджменту.

«Якщо ви обираєте для себе дейтрейдинг, ви повинні прописати собі, що плануєте торгувати у певний проміжок часу, наприклад, певну торгову сесію», — Віталік (Свій), ментор Elrmcf Team.

Який ціновий діапазон є доступним для вас? 

Вам потрібно визначити, яким відсотком від депозиту ви можете торгувати. Якщо ви підготували собі 10к$ для роботи, вам потрібно визначити який відсоток від цієї суми ви віддаєте на інвестування, а який — на трейдинг.

Зробити це ви можете за допомогою правил ризик-менеджменту.

Які ситуації на графіках вам легше торгувати? 

Якщо ви зрозуміли, що є якісь сетапи, які ви розумієте та торгуєте кращі, ніж інші, потрібно на них і робити акцент. Зберіть максимальну кількість подібних сетапів і зробіть собі скріншоти та записи, а після — проаналізуйте цю інформацію. Після того, як ви проаналізуєте велику кількість таких сетапів на графіках, ви зможете впевненіше відчувати себе під час торгової сесії, а також сформуєте чіткий план дій в таких ситуаціях.

Які втрати є для вас допустимими?

І знов суміжна тема з ризик-менеджментом. Потрібно визначити який розмір збитків ви готові отримати за торгову сесію, тиждень і місяць. Завдяки цьому ви зможете встановити оптимальний та безпечний рівень втрат, які не дуже повпливають на ваш депозит та можливість подальшої торгівлі в цілому.

Дуже важливим є визначити ще до відкриття угоди, коли варто закрити позицію, щоб зафіксувати максимальний для себе прибуток чи, навпаки, не втратити більше, ніж ви можете собі дозволити. Завжди памʼятайте про стоп-лос — він допоможе вам захистити себе від непередбачених збитків, якщо ваша торгова система дасть збій.

«Якщо ви торгуєте і фʼючерсну, і спотову торгівлю, то на фʼючерсній у вас може бути ризик 1/3, то на спотовій ви можете на 2-3% завищити», — Віталік (Свій), ментор Elrmcf Team.

Після того, як ви відповіли на всі ці питання та розробили торгову систему, необхідно подумати, як вона буде вести себе у різних ситуаціях і проробити найгірші варіанти розвитку подій.

Що буде з вашою торгової систему, якщо у наступні декілька днів ринок буде непередбачуваним?

Як ви вчините, якщо станеться щось дуже погане? Наприклад, заскамиться якась крупна біржа.

Що робити, якщо вийшла якась непередбачувана, але дуже впливова новина?

Завдяки цим відповідям, у вас завжди буде план дій у найбільш непередбачуваних ситуаціях. Так ви зможете заздалегідь спланувати свою реакцію на подібні ситуації.


Наші посилання:

Instagram: inst:elrmcfcoach | Канал TG: @elrmcf_free

Всі посилання: https://zaap.bio/elrmcfcrypto

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ELRMCF TEAM
ELRMCF TEAM@elrmcf_team

163Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 27 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається