Ajax System: історія успіху компанії з побудови систем безпеки

📡Ajax System сьогодні це міжнародна технологічна компанія, що спеціалізується на бездротових системах безпеки.

📍Олександр Конотопський заснував компанію у 2011. Однак компанія має ще цікаву передісторію, що почалася в 2008 році, коли шкільний друг засновника Ajax Systems звернувся по допомогу з вибору охоронної системи для дому.

🧐З цього розпочався етап глибокого занурення в тему, ретельного вивчення вітчизняного та закордонного ринків, а ще – етап наростання невдоволення дешевим і неякісним або ж якщо якісним, то надто дорогим для українського споживача імпортним продуктом.

🌟Зародилася ідея технологічно випередити всі наявні досі надбання у сфері систем безпеки й зробити по-справжньому якісний і доступний вітчизняний продукт із серйозним запитом на світове лідерство.

💁Протягом першого року перші датчики були готові. Продукт виявився цілком успішним на локальному ринку, але коли команда представила його на міжнародній виставці, ніхто ним не зацікавився. Імпортозамісним рішенням нікого було дивувати — потрібно було щось нове та унікальне.

💡Тоді Олександр і команда вирішили створювати охоронну систему з чистого аркуша: зі своїм протоколом звʼязку, централлю, датчиками, хмарним сервером і мобільним застосунком. Цьому сприяли мільйонні інвестиції від венчурного фонду інвестицій в IT-стартапи: інвестиції фінансово уможливили початок успішних робіт над розробкою нових датчиків безпеки й унікального протоколу радіозв’язку Jeweller.

📈2016 року здійснено другу й цього разу абсолютно успішну спробу вийти на світовий ринок. Ajax отримала повне визнання продукції в Європі й за її межами. Цього ж року було випущено централь Ajax Hub, до якої можна під’єднувати різні датчики Ajax з метою створити повноцінну охоронну систему відповідно до запитів користувача. 

🏆За розробку інноваційної централі Ajax Hub 2017 року компанія здобула «Золото» на міжнародній виставці, після чого цього ж року було презентовано нову OS Malevich для функціональної роботи централі Ajax Hub. Наступного року вдалося завоювати «Срібло» на виставці Expoprotection Awards-2018. А ще за рік, у 2019-му, випущено новий датчик руху MotionCam з фотокамерою й поліпшено версію централі випуском удосконаленої Ajax Hub 2.

📊Про стрімкість зростання компанії говорить також і те, що коли 2018-го року штат Ajax Systems складав 400 осіб з обсягом виробництва в 100 000 пристроїв на місяць, то вже 2019 року штат працівників подвоївся й склав приблизно 800 осіб у команді. Обсяги виробництва теж подвоїлися, як і прибутки компанії. 2019-го Ajax успішно продавала свою продукцію 93 країнам з усього світу, а на вітчизняному ринку обсяги продажів займали понад 50% ринку.

💸Виняткові результати компанії та успіх на локальному й міжнародному ринках допомогли залучити $10 млн інвестицій від міжнародного фонду Horizon Capital. Довгострокова мета партнерства — вивести Ajax Systems на IPO.

1️⃣У 2021 році Ajax Systems стала найбільшим виробником охоронних систем у Європі. Кількість країн присутності збільшилось до 130, а кількість користувачів системи досягло позначки у 1 250 000.

🔎Скільки може коштувати Ajax? На початку 2022 року Forbes оцінював компанію у $500 млн. Конотопський стверджує, що не так давно була пропозиція щодо купівлі частки з огляду на оцінку в $700 млн, її відхилили всі акціонери. «Чому відмовилися? Тому, що коштує більше», – говорить Тофан.

Залишайте свої реакції, якщо ви бажаєте дізнаватись більше про історії успіху і інших компаній!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається