Теорія Лобачевского і неевклідової геометрії

Ну я не математик, я лікар і я не дуже глибоко вникав в п'яту аксіому Лобачевского. Але як на мене, цього вистачило. Суть в тому що Лобачевський і послідовники допустили філософську помилку, а саме сфера (для простоти уявимо сферу, хоча можна будь-яку вигнуту поверхню) в апріорі не може бути площиною, навіть поверхня сфери це тривімерний об'єкт, а не двухмерний. При дотику 3Д об'єкту сфери до 2Д об'єкту площини, сфера буде проектуватись наплощину тільки як точка і ніяк інакше (а в разі вигнутої поверхні таких точок може бути більше ніж одна або точок їх перетину). А в такому випадку працює Евклідова геометрія і його 5й постулат.

Я уявляю площину як сукупність прямих, що розташовані таким чином що половина з них ніколи не перетинаються, а половина завжди перетинає першу половину під прямим кутом, але між собою ніколи не перетинаються.

З цього логічно виходить що будь-яка поверхня яка не відповідає цим критеріям не є площиною а є об'ємною фігурою так як при додаванні бісектрис точок перетину цих прямих не всіх підряд, а пропускаючи n кількість прямих перетинів вони утворять об'єм.

Лобачевський порушив в своїх роздумах один закон логіки, а саме: А чи не А, вірно. Третього не дано.

Цей аргумент рівно приміняєм і до сферичної геометрії і до геометрії Рімана.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Denis Sukhachov
Denis Sukhachov@Ratibor_Neperemozhnuy

Письменник, дослідник, лікар

298Прочитань
1Автори
3Читачі
На Друкарні з 12 жовтня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Лобачевський запропонував інший постулат(аксіому). І одержав іншу геометрію. Я не читав його статей, але, здається, чув, що він не обмовив, що змінює постулат, а зразу почав свої викладки. До речі, серед неевклідових геометрій є й так звані Проективні. Я дізнався, що ці геометрії “відкрили“ італійські художники, коли хотіли малювати пейзаж вузьких вулиць. Будинки по різні боки вулиці не перетинаються, але здалеку здавалося, що так. Те саме про рейки, а ще - зменшення великих предметів на відстані. Тобто “паралельні прямі перетинаються“, проте правильно казати - не існує паралельних прямих. В цьому і суть проективних геометрій. Сферична - одна з них. Але для цього потрібно знати що таке “пряма” на сфері.

Вам також сподобається