Публікація містить рекламні матеріали.

Топ-10 кращих WI-FI роутерів - Рейтинг 2024 року

Зміст
Топ-12 лучших Wi-Fi роутеров в Украине – Рейтинг 2023 года

До цього дня в мережі активно обговорюються різні стандарти та особливості частот роутерів, хоча вже давно існує IEEE 802.11ac та дводіапазонні моделі. У той же час багато покупців забувають про те, що Wi-Fi – це ціла система приймачів і передавачів, а не тільки роутер. Отже, кожна ланка ланцюжка повинна мати хорошу радіочастину. Простіше кажучи, купуючи дорогий маршрутизатор, Ви не збільшите швидкість передачі даних, якщо ваш смартфон або ноутбук оснащується застарілим приймачем. Не варто забувати про те, що кожен виробник намагатиметься розповісти про свій продукт максимально багато, але краще орієнтуватися не на продажні публікації, а на думку свого провайдера. Чому? Вони використовують різні сполуки. Перед оглядом нашого рейтингу найкращих Wi-Fi роутерів 2024 пропонуємо трохи обговорити актуальні аспекти:

  1. IPoE/PPPoE до 100 Мб/с – це з’єднання відмінно підходить для маршрутизаторів початкової цінової категорії без роз’ємів USB.

  2. IPoE/PPPoE від 100 Мб/с – у цьому випадку потрібна хороша апаратна основа, чим можуть похвалитися такі бренди як Asus, Zyxel та Keenetic.

  3. PPTP/L2TP від 150 Мб/с – для роботи з цим з’єднанням необхідно орієнтуватися на флагманські рішення, орієнтуючись у сторони преміальних рішень нового покоління.

  4. Підтримка IPTV або VoIP – якщо провайдер пропонує абонентам відеоконтент, варто орієнтуватися у бік моделі з реалізацією IGMP Proxy. Зверніть увагу, що для підключення IPTV-приставок потрібен міст (віртуальна мережа) з підтримкою стандарту 802.1Q.

Ми розуміємо, що для більшості наших читачів це просто термінологія, яка не несе смислового навантаження, тому далі по тексту постараємося розповісти простими словами, яка модель краща в тому чи іншому випадку. Звичайно, на нашу думку, яка має суб’єктивний характер. Докладніше про рекомендації щодо вибору маршрутизатора наприкінці рейтингу.

Кращі недорогі WI-FI роутери для квартири

Вибираючи маршрутизатор для квартири сьогодні, бажано одразу орієнтуватися на дводіапазонні моделі. Чому? Справа в тому, що в багатоповерхових будинках найчастіше використовується частота 2,4 ГГц (для розумних чайників, будильників, терезів тощо). Деколи мережа настільки завантажена, що просто неможливо зайти в Інтернет, не кажучи вже про витрату суттєвого обсягу трафіку. Якщо модель підтримує частоту в 5 ГГц, ця проблема автоматично виключається. Ця частота стабільніша, гарантує кращий сигнал, тому краще підходить для смартфонів, ноутбуків та інших гаджетів, що витрачають більше трафіку. Проблема лише в тому, що моделі з останньою частотою мають менше охоплення покриття, тому для дому вони менш рентабельні.

Лучшие роутеры 2024 года

Навряд чи ця компанія потребує представлення, адже у бюджетному сегменті давно займає лідерські позиції. При цьому цього року поповнює наш Топ Wi-Fi роутерів досить відома модель серії TP-Link Archer C54. Цей маршрутизатор має акуратний, класичний дизайн та 4 зовнішні антени. Передбачено підтримку двох частотних діапазонів, користувачі відзначають досить широку зону покриття, враховуючи бюджетну вартість девайсу. Якщо вірити заявленим даним, швидкість передачі становить 300 Мбіт/с та 867 Мбіт/с. Серед інших особливостей слід виділити підтримку функції шифрування даних, що є добрим доповненням до бюджетної вартості приладу. Конструкцією передбачено 4 порти типу Ethernet.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 1099 грн

MOYO

Купити за 1099 грн

Плюси:

  • коректна обробка VPN-трафіку;

  • непогана швидкість обробки;

  • підтримка Firewall;

  • підтримка функції NAT.

Мінуси:

  • є версія потужніша.

Netis N3D

Netis N3D

Ще один хороший роутер для квартири, який підтримує 802.11AC і одразу два діапазони. За 2,4 ГГц швидкість до 300 Мбіт/с, за 5 ГГц до 867 Мбіт/с. Лінійка Netis N3D підтримує відразу 3 LAN-порти та 1 порт WAN. Важливо, що виробник реалізований технологію MU-MIMO, а конструкція отримала одразу 4 зовнішні антени з коефіцієнтом посилення. Це свідчить про хорошу чутливість і зону покриття. Роутер підтримує Easy Mesh, тому можна поєднати відразу кілька недорогих маршрутизаторів в одну мережу. Зазначимо, що модель отримала досить продуктивний процесор.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 849 грн

MOYO

Купити за 849 грн

ЦИФРА

Купити за 849 грн

Плюси:

  • низька вартість;

  • хороша чутливість;

  • якість конструкції.

Мінуси:

  • трохи відгуків.

Лучшие роутеры 2024 года

Далеко не всі користувачі можуть швидко вирішити, який вибрати бюджетний роутер для своєї квартири чи будинку, і ми це чудово розуміємо. Хочеться, щоб девайс був і функціональним, і працював стабільно, і не сильно “бив по гаманцю”. Нерідко на допомогу в цій ситуації надходить певний маршрутизатор від TP-Link. Хотілося б звернути увагу на відносно нову модель Archer C6 з підтримкою двох діапазонів. Гаджет має 4 зовнішні та 1 вбудовану антени. Тішить відмінна сумісність з Microsoft Windows, UNIX і навіть Linux.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 1599 грн

ЦИФРА

Купити за 1599 грн

Плюси:

  • сумісність із різними браузерами;

  • хороша швидкість роботи;

  • просте налаштування;

  • блок живлення в комплекті.

Мінуси:

  • не знайдено.

Xiaomi Mi WiFi Router 4A Gigabit Edition

Xiaomi Mi WiFi Router 4A Gigabit Edition

Кращий недорогий Wi-Fi роутер 2024 року для квартири, на думку нашого ресурсу, це Mi WiFi Router 4A Gigabit Edition від компанії Xiaomi з підтримкою повношвидкісного дводіапазонного модуля. Це безперечно один з найдоступніших роутерів з портами гігабітного типу, що гарантує високу швидкість передачі даних. До переваг даного винаходу також необхідно віднести стабільну роботу, що можна пояснити наявністю чіпа від компанії MediaTek (один із лідерів ринку мобільних процесорів) серії MT7621, який відмінно працює з частотою 880 МГц. За тестами можна зрозуміти, що швидкість підключення може досягати 300 Мбіт/с, а також Мбіт/с для різних стандартів відповідно. Загалом цього вистачає навіть для перегляду UltraHD-контенту без затримок, не кажучи про геймінг.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 799 грн

ЦИФРА

Купити за 799 грн

Плюси:

  • непогана потужність;

  • радіус дії;

  • обсяг пам’яті;

  • двохдіапазонний роутер.

Мінуси:

  • не виявлено.

Кращі WI-FI роутери для дому

У цьому розділі представлені більш просунуті моделі середньої та вищої категорії. Девайси можуть функціонувати відразу у двох діапазонах, включаючи 2,4 ГГц та 5 ГГц. У силу збільшеної кількості антен та покращеної технічної складової, такі гаджети мають ширший радіус дії, сильні технології захисту та багато інших додаткових опцій.

Keenetic Carrier KN-1713

Лучшие роутеры 2024 года

Йдеться про надійний і стабільний роутер серії Keenetic Carrier KN-1713, який працює на фірмовій оболонці KeeneticOS з чудовим модульним інтерфейсом. Відразу наголосимо на повноцінній підтримці роботи з MESH-мережами. Технічні характеристики не найвищі. Це добрий варіант для тарифів до 100 Мбіт/с. Грубо кажучи, це чудовий маршрутизатор для невеликих квартир чи приміщень. Що ж до функціонала, то лінійка Carrier фактично нічим не відрізняється від своїх старших версій. Звичайно, є підтримка Wi-Fi 4 і Wi-Fi 5. Швидкість може досягати 1200 Мбіт/с.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 1921 грн

ЦИФРА

Купити за 1921 грн

Плюси:

  • стабільне підключення;

  • хороша чутливість;

  • оптимальна ціна;

  • досвід виробника.

Мінуси:

  • є лінійки популярнішими у цього бренду.

Huawei AX3 Dual Core

Лучшие роутеры 2024 года

Поповнює рейтинг Wi-Fi роутерів модель серії Huawei AX3 Dual Core, що підтримує технологію MU-MIMO для поєднання кількох пристроїв без особливої втрати швидкості. Пропускна здатність цього гаджета при цьому досягає практично 3000 Мбіт на секунду, що є чудовим показником. Усередині знаходиться 2-ядерний чіп з частотою 1,2 ГГц (це не ідеальний показник), але є і більш просунута конфігурація під назвою AX3 Quad Core з 4-ядерним чіпом (стабільніша робота). Тим не менш, гаджет справляється з поставленими завданнями, і радує не тільки швидкістю, але і функціоналом. Передбачено підтримку MESH-мереж.

Магазини

Посилання та ціни

TOUCH

Купити за 2489 грн

Плюси:

  • відмінне покриття;

  • підтримка MESH-мереж.

  • добрий захист;

  • швидкість роботи.

Мінуси:

  • 2-ядерний процесор.

Кращі роутери Wi-Fi 6

У цій категорії представлені роутери зі стандартом роботи Wi-Fi 6, які відрізняються від Wi-Fi 5 підтримкою ширшого діапазону частот, аж до 7 ГГц. При цьому девайс може самостійно вибирати оптимальну смугу з огляду на завантаженість інших. Природно, передбачено підтримку як 2,4 ГГц, і 5 ГГц. У цій добірці зібрані як стандартні, так і преміальні роутери, в тому числі для ігор.

Xiaomi Router AX3200

Лучшие роутеры 2024 года

Список хороших роутерів із технологією Wi-Fi 6 поповнює модель середньо-преміального рівня Xiaomi Router AX3200. Продуктивності та апаратної основи вистачає для стабільного сигналу у будь-якій точці будинку чи офісу. Реалізовано 6 зовнішніх антен, кожна з яких виділяється підвищеним коефіцієнтом посилення. Відповідно покриття роутера передбачає його експлуатацію на великих площах. З особливостей виділимо технологію OFDMA. Крім того, лінійка Router AX3200 стала майже вдвічі швидшою, ніж попередник серії AC1200. Щодо стабільності, це багато в чому обумовлено підтримкою чіпа нового покоління MediaTek Filogic 800. За відгуками покупців зрозуміло, що цього роутера цілком вистачає для одночасного відвідування кількох сайтів з однієї точки та стрімінгової трансляції.

Магазини

Посилання та ціни

TOUCH

Купити за 2319 грн

FOXTROT

Купити за 2499 грн

Плюси:

  • простість налаштування;

  • потужний процесор;

  • якість антен;

  • технологія OFDMA.

Мінуси:

  • мало відгуків про модель.

Acer Connect Vero W6M

Лучшие роутеры 2024 года

Однією з основних переваг роутера Acer Connect Vero W6M є висока зона покриття, аж до 465 квадратних метрів. Модель відповідає провідним стандартам безпеки Директивою Європейської Комісії. Завдяки гібридній технології Hybrid Quality of Service досягається максимальна швидкість мережевого трафіку. Ще однією приємною перевагою є економія електричної енергії, що здійснюється за рахунок оптимізації роботи підключених пристроїв. Це реалізовано у вигляді економічного режиму. Високу вартість можна пояснити тим, що маршрутизатор преміального класу створений із переробленого пластику.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 7999 грн

ЦИФРА

Купити за 7999 грн

Плюси:

  • швидкість передачі;

  • якість збірки;

  • матеріали для виробництва;

  • досвід виробника.

Мінуси:

  • завищена вартість.

Asus ROG Rapture GT-AX6000

Лучшие роутеры 2024 года

Це вже преміальний ігровий роутер, який випустила компанія Asus. Лінійка Rapture GT-AX6000 має два порти 2.5G Ethernet та сучасні компоненти для з’єднання популярних каналів, включаючи WAN, VPN Fusion. До складу продукту входить кілька безкоштовних засобів інформаційної безпеки, реалізовано підтримку AiMesh. Прилад підтримує стандарт Wi-Fi 6 за максимальної швидкості передачі даних до 6000 Мбіт/секунду. Порти не заважають таким параметрам. За продуктивність відповідає потужний процесор на 4 ядрах із частотою до 2 ГГц. Завдяки фірмовій технології компанії вдалося розширити покриття – за це відповідає ASUS RangeBoost Plus. Крім збільшеного радіусу дії, також необхідно відзначити функцію потрійного прискорення при використанні ігрового трафіку.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 10 050 грн

MOYO

Купити за 10 049 грн

Плюси:

  • дуже швидка модель;

  • добрий процесор;

  • фірмові технології;

  • відмінний вибір для ігор.

Мінуси:

  • висока вартість.

Лучшие роутеры 2024 года

Кращий роутер Wi-Fi 6 в 2024 році – це лінійка TP-LINK Deco X20-4G з підтримкою гігабітного Ethernet (їх три штуки в конструкції). Це важливий аспект, адже багато бюджетних моделей мають непогані заявлені показники, але порти не пропускають зазначену швидкість. На окрему увагу при цьому заслуговує високий рівень захисту, в чому компанія досягла успіху за тривалий час існування на ринку. Зокрема, передбачено шифрування мережі, а також IoT пристроїв у режимі реального часу. Передбачено батьківський контроль та інші важливі звіти. Ви зможете просто вставити сім-карту в Deco X20‑4G, щоб скористатися високошвидкісним 4G без набридливих налаштувань у будь-якій точці будинку. Нарікати на радіус дії не доводиться.

Магазини

Посилання та ціни

ROZETKA

Купити за 9565 грн

TOMDOM

Купити за 8015 грн

Плюси:

  • максимальний захист;

  • максимальна зручність;

  • гігабітні порти;

  • якість виконання;

  • досвід виробника.

Мінуси:

  • не низька вартість.

Як вибрати хороший роутер?

Не виключено, що в нашому списку не виявиться відповідної моделі. Власне, з нашого рейтингу ви зможете отримати уявлення про те, який функціонал і параметри можна отримати в тому чи іншому ціновому діапазоні. Для тих, хто так і не вирішив, як вибрати Wi-Fi роутер, ми хочемо зупинити увагу на низці корисних опцій:

  1. USB-роз’єми – це необхідні елементи для кожного сучасного маршрутизатора. Розглядати всілякі сфери застосування інтерфейсів не будемо. Зупинимося лише на можливості підключення жорсткого диска, що вирішує кілька проблем. По-перше, можна буде використовувати обсяг пам’яті як мережеве сховище, відкриваючи доступ одразу з кількох пристроїв. По-друге, підключений жорсткий диск дозволяє налаштувати DLNC сервер, щоб комфортно переглядати контент із смарт-телевізора та ноутбука, наприклад.

  2. Підтримка різних режимів роботи – якщо купуєте маршрутизатор для великого будинку, бажано, щоб девайс можна було використовувати як ретранслятор, була можливість розширення зони покриття в парі з іншим роутером, наприклад.

  3. Підтримка кількох провайдерів – така опція передбачає можливість використання кожного порту як основного. Наприклад, якщо один згорить через перепад напруги, вам не доведеться купувати нову техніку. Такі моделі підтримують підключення до будь-якої мережі Wi-Fi з можливістю роздачі Інтернету відповідно.

  4. VPN – зручно, якщо доводиться заходити на сайти, доступ до яких заблокований провайдером або не хочеться світити своїм IP в мережі. Звичайно, є браузери та окремі ПЗ для цього завдання, але краще, коли реалізовано можливість налаштувати все відразу.

  5. Батьківський контроль – сьогодні є практично в кожному сучасному роутері.

  6. Інтернет фільтр за допомогою DNS – дозволяє блокувати рекламу, а також доступ до сумнівних сайтів.

  7. Гостьовий профіль – можна задавати обмеження для отримання доступу до того чи іншого гаджета. Наприклад, можна заборонити підключення до IP-камери для гостей.

Який Wi-Fi роутер краще купити у 2024 році?

Таким чином, ми розглянули роутери із підтримкою різної частоти і навіть точку доступу для комерційних установ. Намагалися звернути увагу на важливі параметри та функції. Для тих, кому не підійде наш асортимент, запропонували кілька рекомендацій. Якщо не знаєте, який Wi-Fi купити роутер, але довіряєте думці редакції «ЦК», хочемо поділитися думкою в результаті:

  1. Стабільний роутер для квартири – Xiaomi Mi WiFi Router 4A Gigabit Edition;

  2. Краща точка доступу Wi-Fi – Cisco WAP361;

  3. Гарний преміальний маршрутизатор та антена – SpaceX Starlink Internet Satellite Dish Kit V2;

  4. Кращий Wi-Fi роутер за ціною та якістю – Keenetic Ultra;

  5. Преміальний тридіапазонний роутер – NETGEAR Orbi Pro WiFi 6 Mini Router.

Робіть свої зауваження, пишіть коментарі, ділитесь думкою, друзі.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

143.1KПрочитань
2Автори
31Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Топ-10 зимових жіночих курток - Рейтинг 2024 року

    Вибір ідеальної куртки для жінок — це не просто питання стилю, а й комфорту та функціональності. У 2024 році модні тренди продовжують дивувати, пропонуючи безліч варіантів — від класичних моделей до новаторських рішень з використанням сучасних матеріалів.

    Теми цього довгочиту:

    Жіночі Куртки
  • Кращі зимові шини для автомобілів (ТОП-14) - Рейтинг 2024 року

    Через те, що в нашому рейтингу найкращих зимових шин 2024 року для автомобілів представлена гума для різних типів транспортних засобів, вважаємо, що спочатку потрібно поговорити про види типорозмірів.

    Теми цього довгочиту:

    Шини

Вам також сподобається

  • Інтеграція G-PLUS CRM з Viber | Підключення Viber до Діалогів в CRM | CRM для забудовника

    Сьогодні ми розглянемо процес інтеграції Instagram та Facebook Messenger в системі для забудовника G-PLUS CRM. Ця інтеграція дозволить отримувати всі комунікації, що надходять в соціальні мережі, безпосередньо в системі управління клієнтами (CRM).

    Теми цього довгочиту:

    Crm
  • Notcoin: Підсумки та висновки

    Моя головна ціль на наступні місяці - визначити, чи є сенс брати участь у подібних Play-To-Earn іграх та чи дійсно вони варто тих коштів, які ми можемо заробити в кінці, і затраченого часу, а інколи й коштів.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • Страх і огида біженства

    Останнім часом біженці - тема особливо болюча, як для українців, що лишилися всередині країни, так і тих, хто виїхав. З ушатів ллється про зйобиків, ТРО «Мюнхен», «лишилися найкращі» і звісно коронне «Чому ви не відпиздили далекобійників?».

    Теми цього довгочиту:

    Біженець

Коментарі (3)

14 місць і ні одного Мікротік веселий топ =)

Вам також сподобається

  • Інтеграція G-PLUS CRM з Viber | Підключення Viber до Діалогів в CRM | CRM для забудовника

    Сьогодні ми розглянемо процес інтеграції Instagram та Facebook Messenger в системі для забудовника G-PLUS CRM. Ця інтеграція дозволить отримувати всі комунікації, що надходять в соціальні мережі, безпосередньо в системі управління клієнтами (CRM).

    Теми цього довгочиту:

    Crm
  • Notcoin: Підсумки та висновки

    Моя головна ціль на наступні місяці - визначити, чи є сенс брати участь у подібних Play-To-Earn іграх та чи дійсно вони варто тих коштів, які ми можемо заробити в кінці, і затраченого часу, а інколи й коштів.

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • Страх і огида біженства

    Останнім часом біженці - тема особливо болюча, як для українців, що лишилися всередині країни, так і тих, хто виїхав. З ушатів ллється про зйобиків, ТРО «Мюнхен», «лишилися найкращі» і звісно коронне «Чому ви не відпиздили далекобійників?».

    Теми цього довгочиту:

    Біженець