ТОП 39 популярних бізнес-ідей для власної справи з нуля

Зміст

Будь-яка бізнес ідея для відкриття власної справи у 2023 році великою мірою опирається на сьогоднішню ситуацію в Україні. Злам усталених укладів життя у 2022 році істотно вплинув і продовжує впливати на всі процеси і у сфері бізнесу. Багато успішних підприємств та бізнес проектів припинили своє існування. Ще більше змінили як своє місцезнаходження, так і тематичне спрямування. На сьогодні бізнес практично перенавиходить механізми і форми свого існування, підлаштовується під зовнішні та внутрішні умови, і, водночас, продукує нові формати та креативність.

Бізнес-ідея №1: Кулінарні курси

Кулінарні курси здобувають чималу популярність, оскільки світ став більш глобалізованим і познайомитися з кухнями різних народів світу тепер хоче набагато більше людей, ніж будь-коли раніше. Курси кулінарії – вид бізнесу, який можна вести в різних масштабах і форматах. Стартувати можна зі свого кулінарного блогу і дорости аж до кулінарних академій і шкіл.  Об’єм стартових вкладень залежать від формату бізнесу та стартових умов. Тут можна знайти приклади, і коли люди стартували з 2-3 тис. дол. докупивши відсутній інвентар і фірмові фартухи, і були вкладення у розмірі 3-5 тис дол. на онлайн-проєкти, і від 8-10 тис. дол. – на відкриття невеликих класичних студій. Дійте, виходячи з ваших можливостей.

Бізнес-ідея №2: Дитячі батути

Дитячі надувні батути – це одна з прибуткових ідей річного бізнесу. Батути встановлюються в парках, на території біля торгових центрів, на масових гуляннях. Надувні атракціони популярні всюди, навіть в невеликих населених пунктах. Тому якщо ви шукали прибутковий бізнес для маленького міста, то бізнес на батутах – це один з оптимальних варіантів. Батут під відкритим небом може працювати від 3 до 5 місяців (в залежності від регіону). Виходячи з цього, за один сезон підприємець може заробити 3-5 тис. дол.. чистого прибутку. Втім, після закінчення сезону можна знайти відповідне приміщення і бізнес на батутах приноситиме дохід круглий рік.

Бізнес-ідея №3: Безкаркасні меблі

Безкаркасні меблі зручні і легко вписується в інтер’єр будь-якої квартири, або приватного будинку. Модульні дивани та крісла-мішки подобаються підліткам, а за зручністю і простотою переміщення в рази перевершують своїх каркасних і масивних братів. При цьому модульну систему з задоволенням купують в будь-який час року. Тому велика різноманітність моделей зробить магазин безкаркасних меблів привабливим для людей різного віку. Початкові вкладення складуть 10-12 тис. дол. На виробництво безкаркасних меблів сезонність не має жодного впливу. Тому основні чинники, від яких залежить прибуток – це кількість замовлень і вплив реклами. Якщо в майстерні відсутні сильні конкуренти, то в місяць 1 майстер буде приносити не менше 300 тис. грн. А в рік виручка складе від 3,5 млн. грн.

Бізнес-ідея №4: Перукарня

Гарна зачіска та класна сучасна стрижка – це перша необхідність. Попит на перукарні завжди був і буде. А фінансовий поріг для входження в цей бізнес невеликий. В першу чергу, вам необхідно визначитися із сегментом та сформувати чіткий перелік послуг – наприклад, стрижка волосся, укладання волосся, мілірування волосся, фарбування волосся, хімічна завивка тощо. Стартові інвестиції в перукарський бізнес складуть орієнтовно 5 тис. дол. Основними статтями стартових витрат будуть ремонт, обладнання, меблі, техніка та сировина. Чистий прибуток в місяць орієнтовно 50 тис. грн. Бізнес окупиться приблизно через 7 місяців, як мінімум. Але перші 1-3 місяці буде період розкрутки і клієнтів може не бути багато. Тому в середньому можна брати 10 місяців окупності.

Бізнес-ідея №5: Перекладацьке бюро

Переклади наукових і технічних текстів, документів, довідок і іншого інформаційного матеріалу – це вигідна ніша бізнесу, яка характеризується невисоким порогом входу, і відмінно підійде для роботи в інтернеті. У зв’язку з невисоким стартовим капіталом, який потрібен для запуску бізнесу, конкуренція в сфері послуг перекладів дуже висока. Запускаючи перекладацький бізнес потрібно бути готовим інвестувати кошти в рекламу, розкручування бренду і напрацювання бази постійних клієнтів. Витрати на запуск бюро перекладів багато в чому будуть залежати від формату роботи бізнесу. Для роботи онлайн достатньо буде зареєструвати документи і виділити бюджет на рекламу (якщо ви перекладач, який планує працювати сам на себе). Для діяльності у форматі власного офісу витрати будуть на порядок вищими.

Бізнес-ідея №6: Вирощування грибів

Бізнес з вирощування грибів відрізняється високою рентабельністю – близько 40% і більше, а щорічний світовий приріст обсягів виробленої продукції становить 6-8%. Початкові капіталовкладення в бізнес на грибах кардинально різнитимуться від того, які види грибів ви збираєтеся вирощувати, в яких умовах та об’ємах. Тобто, звести все в якийсь конкретний прорахунок надзвичайно важко, якщо неможливо взагалі. Наприклад, для вирощування гливи обсягом 1 т/міс. для запуску бізнесу вам знадобиться від 2 тис. дол. Більше половини цих капіталовкладень піде на обладнання, решта – на створення самої плодородної грибниці.  Таким чином, як показує досвід бувалих грибників, чистий прибуток з вирощування гливи складе від 300 дол. в місяць з моменту старту продажу. Рентабельність продажу – орієнтовно 25%, а термін окупності складе приблизно 8-9 місяців.

Бізнес-ідея №7: Магазин автозапчастин

Реалізація автозапчастин є вигідним напрямком бізнесу. Цей ринок показує щорічне зростання на 20%. Відкриття магазину з великим асортиментом товару стане хорошою інвестицію у стабільний прибуток для підприємця-автолюбителя. Більше того, для ведення успішного бізнесу вам може і не знадобитися розгортати великий за площею магазин з великою кількістю автозапчастин. Достатньо буде налагодити хорошу комунікацію та співпрацю з постачальниками, а клієнтам надати можливість підбору та оформлення замовлення через інтернет-майданчик. Для відкриття торгової точки знадобляться інвестиції в розмірі від 30 тис. доларів. Ще додатково 5-7 тис. доларів вам прийдеться витратити на розробку багатофункціонального сайту інтернет-магазину автозапчастин.

Бізнес-ідея №8: Ветеринарна клініка

Дефіцит якісних лікарень для домашніх улюбленців явно дає про себе знати. Тому цільова аудиторія у спеціалізованих поліклінік для тварин вкрай велика. І сьогоднішня пропозиція на ринку явно не задовольняє попит. Первинні вкладення в організацію повноцінної роботи ветеринарної клініки середнього шибу складуть близько 3 мільйона гривень (100 тис. дол.). При щоденній роботі клініки за 1 календарний місяць прибутковість складе понад 1,8 млн. гривень. Чистий прибуток – орієнтовно 900 тис. гривень. Рентабельність складе 51%. Первинні вкладення окупляться менше ніж за рік. Термін окупності ветеринарної клініки – 22-25 місяців.

Бізнес-ідея №9: Крематорій для тварин

Відкриття повноцінного крематорію – дуже складна, хоча і прибуткова справа. Через необхідність мати великий стартовий капітал, або залучати інвесторів для його відкриття, підприємці намагаються знайти поки що порожні і менш затратні ніші. До таких належить, наприклад, крематорій для домашніх тварин. Це дуже перспективний напрямок, адже українське законодавство забороняє ховати тіла домашніх тварин в землі. Загалом, крематорій для тварин окупається протягом 1-2 років, в залежності від регіону, вартості послуг і попиту. Здавалося б, цей бізнес ніяк не залежить від фактора сезонності, оскільки тварини вмирають від старості, або хвороб протягом усього року. Однак власники таких компаній відзначають, що найбільшим попитом їхні послуги користуються в період з кінця осені до середини весни, а в теплу пору року спостерігається значний спад.

Бізнес-ідея №10: Більярдний клуб

Відкриття більярдного клубу – прибуткова бізнес-ідея у сфері розваг для дорослих. Відкривати більярдний клуб можна і як самостійний заклад, так і як складову більш широкого бізнес-проєкту: торговельно-розважальний центр, нічний клуб тощо. В будь-якому випадку ваш заклад мати успіх, якщо ви грамотно оберете місце розташування та, найосновніше, потрапите в запит серед населення на такий тип розваги та відпочинку. Для того, щоб відкрити конкурентний більярдний клуб, потрібно орієнтовно від 1 мільйона гривень. Цієї суми буде достатньо, щоб покрити усі необхідні витрати для купівлі устаткування, оренди приміщення, мінімального ремонту, власне самої реєстрації бізнесу та купівлі асортименту товару.

Бізнес-ідея №11: Баня на колесах

Баня на колесах – перспективна і прибуткова справа, на якій можна заробляти більше 50 000 гривень в місяць. Головне – правильно організувати бізнес і оповістити про послуги якомога більше людей. Попри хороші показники прибутковості баня на колесах ще залишається в дивину і тільки набирає популярність серед підприємців. Сама ідея не є новою і унікальною. Подібні проєкти вже реалізовувалися, але в силу різних причин не набули поширення. Саме тому ніша все ще вільна, а конкуренція в сфері низька. Первинні вкладення складуть близько 10 тис. дол. Крім того, необхідно спланувати експлуатаційні витрати, які будуть з’являтися щомісяця: ПММ, дрова, реклама, податки, запчастини в разі поломки. При нормальному завантаженні це приблизно 300 дол./міс.

Бізнес-ідея №12: Прокат весільних авто

Прокат весільних авто як бізнес – досить успішна модель, яка дозволяє при відносно невеликій завантаженості отримувати вагомий додатковий дохід. Початкові витрати на відкриття бізнесу з прокату авто на весілля складуть орієнтовно 15 тис. дол. Найвагоміша частина витрат – це покупка безпосередньо самого транспорту. Самі ходові моделі – Chrysler 300C. При підрахунку фінансових показників бізнесу на прокаті весільних авто необхідно враховувати фактор сезонності. Якщо з настанням весни замовлень буде дуже багато, то влітку піковий попит піде трохи на спад, а в осінньо-зимовий період говорити про завантаженість машин навіть 3 дні в тиждень нелогічно. Тому реальний період окупності проєкту – близько 2 сезонів (з квітня по жовтень).

Бізнес-ідея №13: Магазин кальянів

Кальянний бізнес – перспективна та прибуткова справа. Масова мода на кальяни прийшла до України відносно недавно, але за короткий час вони встигли сподобатися багатьом українцям. І якщо спочатку народна любов виражалася в регулярному відвідуванні кальянних, то з часом все більше людей почало замислюватися про те, що непогано було б мати власний кальян вдома. Є запит – буде і пропозиція. Тому на ринку стали активно з’являтися магазини кальянів. Кальянний бізнес у форматі магазину кальянів (з окремим входом площею близько 30 квадратів) на старті потребуватиме близько 20 тис. дол. При цьому основна частка коштів (близько 70%) піде на закупівлю самого товару.

Бізнес-ідея №14: Вирощування фундука

Про актуальність вирощування фундука багато говорити не варто. Не роздумуйте – запускайте! Висока врожайність, простота вирощування, поживність і користь плодів, тривалий термін зберігання роблять цей бізнес надзвичайно привабливим та прибутковим. Попит на фундук шалений, бо для українців це нова культура, як жимолость чи кизил. У людей ростуть фундукові дерева, але поки що з них бояться робити бізнес. Українці бачать перспективу цієї культури і теж потроху збільшують площі горіхових садів. Потенціал України у вирощуванні фундука надзвичайно великий та сильно недооцінений. Інвестиції в 1 га до першого врожаю – $7-10 тис. дол. Окупність інвестицій починається з п’ятого-шостого року, коли саджанець починає плодоносити. Загалом перші горіхи з’являються на другий-третій рік після посадки дерева.

Бізнес-ідея №15: Агентство нерухомості

Агентство нерухомості надає послуги з купівлі, продажу, здачі в оренду нерухомості. Основними клієнтами є фізичні особи, але також можна надавати послуги юридичним особам. Капіталовкладення в нерухомість є одними з найнадійніших видів вкладень. До того ж, з часом вона не знецінюється. Та й попит в цьому секторі завжди був високим. Людям завжди потрібно десь жити. Для вирішення цієї проблеми люди найчастіше звертаються якраз в агентства нерухомості. Загалом, для старту бізнесу на нерухомості вам знадобиться від 3 тис. дол. Цю суму складуть витрати на реєстрацію бізнесу, купівлю баз даних об’єктів нерухомості, проведення косметичного ремонту, придбання необхідних меблів та оргтехніки, проведення зв’язку та витрати на маркетинг.

Бізнес-ідея №16: Вирощування індиків

Вирощування індиків – популярний на сьогодні бізнес в сфері сільського господарства. Хоча ця птиця дуже вимоглива, примхлива у догляді і вибаглива в годуванні, це компенсується смачним, корисним і в той же час дієтичним м’ясом. Розведення поголів’я несучок дозволяє цілий рік отримувати великі, багаті мікроелементами і білковим компонентом яйця. Тому попри все – це дійсно хороший за прибутками бізнес. Вартість пташеня в залежності від породи коливається в районі 75-150 гривень. Ви можете купити маленьку пробну партію з 10-20 птахів, закупити корм – на це ви потратите не більше  5 000 гривень за умови, що у вас вже є облаштоване місце для утримання птахів. Для покупки поголів’я і запуску повноцінного бізнесу буде потрібно більша сума – від 1,5 тис. дол. і більше.

Бізнес-ідея №17: Рекламне агентство

Охочих заробити на рекламі сьогодні знайдеться чимало. Цей бізнес пропонує безліч форматів, що вимагають різної кількості інвестицій і зусиль, які окупаються в різні терміни. Тільки в столиці сегмент реклами представлений більш, ніж 400 гравцями. Однак ні висока насиченість ринку, ні пропрацьованість структур потенційних конкурентів не лякають підприємців, які бажають зайнятися цим бізнесом. І ринок продовжує рости. Щоб зробити своє агентство впізнаваним і отримувати пристойні доходи, не потрібен великий фінансовий капітал. Спочатку, щоб закупити необхідне обладнання, зняти офіс в оренду і найняти працівників, вистачить і 10 тис. дол. Важливу роль в цьому бізнесі грає комунікаційний капітал. Для успішної роботи фірми необхідно налагодити гарні зв’язки з телебаченням, познайомитися особисто з тими, кому належать рекламні носії та напрацювати контакти зі ЗМІ.

Бізнес-ідея №18: Кросфіт студія

Останнім часом величезної популярності набирають спортивні студії, які пропонують послуги з високоінтенсивних інтервальних тренувань (HIIT), TRX та кросфіту. Спеціалізовані майданчики з’являються в усьому світі ледь не щодня. Це бізнес з великими початковими вкладеннями і досить довгим терміном окупності. Тому бажано залучити інвестиції. Орієнтовні капіталовкладення – від 20 тис. дол. Для того, щоб зал окупився і приносив прибуток, потрібна певна динаміка: групові заняття з відвідуваністю 9-10 людей мають тривати 7-9 годин на день. У такому випадку слід чекати виходу на окупність за три роки. Більш оптимістичний прогноз із окупністю в один рік — з відвідуваністю однієї групи від 12 людей і від 10 тренувань на день.

Бізнес-ідея №19: Інтернет-магазин велосипедів

Інвестиції у відкриття стаціонарного магазину-складу велосипедів становлять мінімум 25 тис. дол. Це якщо йдеться про фізичну крамницю, яка потребує затрат на оренду приміщення, його облаштування, персонал, в тому числі на фахівця, відповідального за сервіс веломашин. Окрема стаття витрат – закупка велотовару (велосипедів та стійок для них, аксесуарів тощо). Але можна зробити ставку на інтернет-магазин. І тоді з’являється можливість дещо скоротити витрати. В такому випадку старт велосипедного бізнесу обійдеться вам приблизно у 5 тис. дол. Цю суму сформують витрати, куди увійдуть, зокрема, закупівля базового товару, витрати на приміщення, оплату праці кількох співробітників та створення сайту.

Бізнес-ідея №20: Виробництво антисептиків

Пандемія коронавірусної інфекції та пов’язані з нею обмежувальні заходи продиктували нові норми. За прогнозами експертів та футурологів, ера пандемій тільки починається. Дозатори з антисептиком стануть такими ж поширеними як кулери з водою в офісах. Бізнес на виробництві антисептиків в таких умовах як золота жила. Виробництво антисептиків не потребує високих витрат на запуск: процеси в ньому дуже прості, а саме виробництво безпечне. Якщо скрупульозно поставитися до бюджетних прорахунків, то можна вкластися в 6-7 тис. дол. Але врахуйте, що поточні витрати в цьому бізнесі високі: важливо, щоб ви укладали контракти на оптовий продаж вже з перших днів налагодженої роботи.

Бізнес-ідея №21: Соляна кімната

Соляна кімната – один з популярних видів оздоровчих spa процедур, які розраховані на велику цільову аудиторію. Невисокі фінансові вкладення, простота технології і можливість замовити проектування і монтаж соляних кімнат під ключ привертають в цей бізнес багатьох підприємців. Розібравшись в технології, ви зможете і самостійно укомплектувати і змонтувати таку кімнату при мінімальному бюджеті. Взявши на роботу адміністраторів, ви отримаєте майже пасивний варіант для заробітку грошей, а працювати можна як у великих, так і в невеликих містах. Орієнтовні капіталовкладення – близько 10 тис. дол. Термін служби соляної кімнати – орієнтовно 20 років при правильній експлуатації обладнання та інвентаря. Окупність бізнесу – від 4-6 місяців до року.

Бізнес-ідея №22: Розведення п’явок

Деякий час Україну захлеснула ностальгічна хвиля – повернулася вже порядком призабута мода на лікування медичними п’явками. Цікаво, що п’явки дозволені офіційною медициною, а лікарі, які займаються цим напрямком називаються гірудотерапевти. Взагалі медицина і не переставала займатися п’явками, ось тільки попит на них був невеликий і галузь п’явководства практично заглохла. Сьогодні ж розведення п’явок – надзвичайно прибутковий бізнес, а технології вирощування, якими готові поділитися бувалі на ринку фірми, вартують в районі 200 тисяч доларів.

Бізнес-ідея №23: Екомаркет

Сучасний бізнес орієнтується на екологічність. Високий попит, прибутковість, невисока конкуренція і перспективи розвитку – ось кілька причин, щоб відкрити екомаркет. «Зелений» бізнес для України не можна вважати новим напрямком. Проте ринок не заповнений і більшість споживачів відзначають вузький асортимент екотоварів. В таких умовах навіть у підприємців-початківців, які планують відкрити екомаркет, є шанс вийти на прибутковий рівень. Сума стартових вкладень може змінюватися в залежності від формату магазину. Чим більша торгова площа і асортимент, чим більше співробітників плануєте найняти, тим більше коштів доведеться вкласти. Щоб відкрити екомаркет з торговою площею 50-70 кв.м., потрібно близько 7 тис. дол. Основна сума піде на обладнання і первісну закупівлю товарів.

Бізнес-ідея №24: Бар

Останні роки в Україні культура громадського харчування активно розвивається. Як результат, стрімке зростання числа закладів і різноманітності пропозицій, які формують особливий інтерес українців до їжі поза домом. Навіть в період економічної кризи та пандемії коронавірусу населення не відмовляється від відвідувань закладів громадського харчування. Те саме і в нинішній ситуації війни, хоча населення і намагається економити на цьому виді витрат. Чому ж все-таки варто відкрити бар, або паб? По-перше, сама концепція бару передбачає більш неформальну обстановку: це місце, де можна зібратися з друзями, відпочити ввечері після роботи, смачно поїсти і випити алкогольні напої. По-друге, в барах досить високі націнки на алкоголь, що забезпечує значний прибуток. По-третє, бари можуть використовуватися як майданчики для проведення різних заходів. По-четверте, відкрити бар набагато простіше, ніж повноцінний ресторан з авторською кухнею.

Бізнес-ідея №25: Майстерня з ремонту взуття

Ремонт взуття – послуга, яка не втрачає своєї актуальності в усі часи. У будь-який час люди будуть ремонтувати взуття. Попит підвищується в період кризи, коли люди економлять і вважають за краще звернутися до майстра, щоб відремонтувати старе взуття, ніж купувати нове. Дрібні побутові послуги населенню користуються високим попитом. Якщо ви шукайте просту бізнес-ідею з мінімальними вкладеннями, то майстерня по ремонту взуття стане хорошим варіантом. Ідея не нова, але вже зарекомендувала себе як вигідна справа. Для якісного та оперативного обслуговування в майстерню потрібне спеціальне обладнання. Загальні витрати на обладнання складуть близько 2 тис. дол.

Бізнес-ідея №26: Розведення страусів

Розведення страусів вважається вигідним бізнесом. Досить часто цих екзотичних птахів називають машинкою для друкування грошей. Уже протягом двох років можна повністю окупити витрати і заробляти до 750 тис. гривень в рік з кожної страусиної сім’ї. Страуси не вимагають спеціальних умов проживання, все, що їм потрібно – простір. Живуть ці птахи в середньому 60-70 років і дають потомство протягом 25-30 років. Для двох страусиних сімей необхідно придбати ділянку площею від 10 соток, де розмістяться загони для дорослих птахів, невеличке приміщення, де вони можуть зимувати і де розмістяться інкубатори та годівниці. Ділянка землі необхідної площі з підведеними комунікаціями і звичайним сільським будинком обійдеться вам в середньому 7-10 тис. дол.

Бізнес-ідея №27: Салон електромобілів

Ще зовсім недавно електромобілі сприймалися як дорога примха, яка ніколи не стане повноцінною альтернативою звичним машинам з двигуном внутрішнього згоряння. Однак тенденція останніх років говорить про те, що в наступному десятилітті нас чекає великий стрибок в цьому напрямі. Вже зараз стає очевидним, що салон електромобілів може стати перспективним і досить рентабельним бізнес-проектом.  Найважливіші KPI для бізнесу: сервіс і ремонт електромобілів, а також продаж аксесуарів (пристрої для зарядки в домашніх умовах тощо) і тюнінг (збільшення ємності батареї, збільшення дальності пробігу від підзарядки, переробка американських і європейських збірок під українські умови тощо).

Бізнес-ідея №28: Соціальна аптека

Аптечний бізнес – справа клопітка і непроста, однак при вдалому збігу обставин і напрацюванні постійної клієнтської бази може стати непоганим джерелом доходу. Якщо у підприємця немає досвіду роботи в фармбізнесі, або він недостатньо великий для того, щоб успішно керувати подібним підприємством, можливо має сенс розглянути покупку франшизи відомого аптечного бренду. У такому випадку спочатку сума інвестицій буде вище, проте більшість рішень і бізнес-процесів вже будуть налагоджені. При роботі аптеки за франшизою не доведеться вирішувати питання з пошуком постачальників і грамотним формуванням асортименту – все вже буде зроблено до вас.

Бізнес-ідея №29: Виробництво вологих серветок

Виробництво вологих серветок – перспективна можливість інвестувати вільні кошти і отримувати стабільних дохід. Гігієнічні товари завжди користуються попитом, а в деяких регіонах країни відчувається дефіцит цих виробів. Гігієнічні вологі серветки – популярний товар, який складно замінити іншою продукцією. Вони швидко закінчуються, що пояснює постійний попит на товар. У найближчі роки намічена тенденція до зростання споживання вологих серветок, які для 80% громадян стали предметом першої необхідності. Щоб обладнати і запустити виробництво, потрібні інвестиції в розмірі від 1 млн. гривень.

Бізнес-ідея №30: Оренда дач на причепі

Караванінг як бізнес – ніша перспективна і досить вигідна з точки зору окупності інвестицій, але не завжди підйомна за обсягом вкладень. Прокат кемперів – ніша перспективна і досить вигідна. Однак обсяг первинних вкладень досить істотний – без стартових 200 тис. доларів до прокату кемперів не підступитися, як не крути. Тому, розглядаючи караванінг як бізнес, рекомендуємо звернути увагу на більш бюджетний напрямок – бізнес на оренді причепів-автодач. Цей напрямок потребує стартових інвестиції на суму орієнтовно 30 тис. дол. Бізнес, побудований на здачі в оренду так званих «будинків на колесах» – серед тих туристичних проектів, які отримали нове дихання і набирають масових оборотів в нових реаліях.

Бізнес-ідея №31: Каршерінг

В останні роки у великих містах як гриби після дощу почали з’являтися численні сервіси, що надають послуги короткострокової оренди автомобіля через мобільний додаток – каршерінг. Клієнт каршерінгової компанії фактично платить тільки за кількість часу, проведену за кермом машини. При цьому може взяти в користування транспорт в одному районі міста, а залишити його в іншому. Мийка, парковка, техобслуговування – все за рахунок провайдера. Після нормалізації ситуації в Україні відкриття каршерінга може стати відмінним бізнес-проектом при наявності істотних інвестицій на початковому етапі. Оптимальним варіантом бачиться каршерінг в місті-мільйоннику, де послуга ще не так поширена. 

Бізнес-ідея №32: Автомобіль асенізації

Бізнес, заснований на обслуговуванні приватних осіб і підприємств, може бути дуже вигідним. Якщо ж розглядати асенізаторський бізнес, то непривабливий на перший погляд вид підприємництва може приносити чималі гроші його організатору. Попит на подібні послуги є завжди: він слабо коливається, а значить, можна очікувати стабільності і не дуже високого рівня ризику. Як би там не було, віднести асенізаторський бізнес в категорію підприємництва з високими показниками рентабельності навряд чи вдасться (не більше 30%). Термін окупності такого проекту –  від 3 років за умови покупки гарного обладнання. Проте тут є гарні перспективи розвитку.

Бізнес-ідея №33: Газова заправка

Вартість бензину на заправних комплексах зараз пробиває верх свого максимуму за останні десять місяців. Поточний рівень прайс-листів на АЗС досить високий в порівнянні з розцінками на пропан і метан. Відкривати газову заправку має сенс в тому випадку, якщо ви готові до окупності в середньостроковій і довгостроковій перспективі, а також плануєте інвестиції в розмірі від 200 тис. дол. Так, на старті доведеться істотно вкластися в проект, однак при цьому ніша газових заправок хороша своєю стабільністю. Навіть кризовий період економіки країни грає бізнесу на руку, оскільки автовласники все більше замислюються над економією на паливі.

Бізнес-ідея №34: Хостел

Хостел – це відмінний варіант для старту в готельному бізнесі, увійти до якого можна з невеликими вкладеннями. Світовий ринок пропозиції послуг хостелів зростає на 7-8 відсотків в рік і приносить річний дохід понад 5 мільярдів доларів. Стартові інвестиції на великий хостел як самостійний бізнес-проект з нуля починаються приблизно від 400 тис. дол., а терміни окупності можуть тривати від 3–5 років. Відповідно, річний прибуток становить близько 100 тис. дол. Квартирний хостел відкрити значно простіше: достатньо підписати довгострокову орендну угоду і закупити весь інвентар. Стартові витрати оцінюються близько 2-5 тис. дол., а терміни окупності — від року до двох. Місячний прибуток від квартирного хостела може становити від 5 тис. дол.

Бізнес-ідея №35: Виробництво бізібордів

Бізіборд, або «дошка Монтессорі» – це популярна розважально-навчальна дошка для дітей, виробництво якої не вимагає високих вкладень і витрат на устаткування. Всі чудово знають, як діти люблять гратись «дорослими» речами, копіюючи дії дорослих родичів. Тому бізіборди стали справжнім порятунком для батьків. Виготовлення бізібордів з точки зору бізнесу може бути цілком привабливою ідеєю для малого підприємництва. Місце і регіон реалізації великого значення не мають, оскільки продавати товар можна по всій країні через Інтернет, а доставку покласти на Нову Пошту чи Укрпошту. Почати виготовлення бізібордів можна на 15-20 квадратах, маючи 80 тис. гривень в якості стартового капіталу.

Бізнес-ідея №36: Розведення акваріумних рибок

Одним з найпоширеніших видів улюбленців людини є акваріумні рибки. По суті, акваріум являє собою не тільки задоволення потреби тримати у себе якусь живу істоту, але і бажання прикрасити інтер’єр приміщення. Багато любителів тримають рибок через їх красу і відносну простоту. Тому попит на акваріумних рибок завжди стабільний і практично незмінний. При цьому особливої ​​конкуренції в бізнесі з розведення акваріумних рибок не спостерігається. Приклавши зусилля завжди можна реалізувати отримане потомство з вигодою для себе. Але для початку рибкам необхідно створити умови не тільки для розмноження, але і для виживання. Для старту бізнесу вам знадобиться від 2 тис. дол.

Бізнес-ідея №37: Виготовлення акваріумів

Акваріуми давно стали окрасою не тільки квартир, але і офісних будівель, торгово-розважальних центрів, ресторанів, бутиків. Відкриття фірми з виготовлення акваріумів можна почати з невеликих вкладень, а при широкій базі клієнтів бізнес розростеться до великих масштабів. В середньому замовлення на акваріум виконують за місяць. Якщо покупець хоче отримати його раніше, то ціна може збільшуватися до 40%. Впливає на ціну і репутація компанії. Стандартною нормою націнки є близько 50%. В даний момент на звичайні акваріуми встановилися приблизно такі ціни: до 200 літрів – від 12 гривень / літр, від 201 до 400 літрів – від 15 гривень / літр.

Бізнес-ідея №38: Школа ментальної арифметики

Тренд на якісну позасистемну освіту знову повертається. Разом з найрізноманітнішими курсами, магістерськими програмами та тренінгами для дорослих великої популярності набирають освітні програми для найменших – наших дітей. І якщо в парадигмі попит-пропозиція з додатковою освітою для дорослих все більш-менш прогнозовано, то з позашкільною освітою для дітей не все так однозначно. Школа ментальної арифметики – один з найпопулярніших закладів серед дітей та дорослих. Мінімальна сума для старту бізнес проекту «Школа ментальної арифметики» – 5 тис. дол. Ці гроші підуть на оренду, меблювання приміщення, закупівлю навчальних комплектів і запуск рекламної компанії.

Бізнес-ідея №39: Хендмейд

Хендмейд-індустрія продовжує розвиватись галопуючими кроками. Після виготовлення декоративних свічок та мила ручної роботи, вагому нішу займає виготовлення квітів в гліцерині. Продаж квітів в гліцерині – бізнес переважно для жінок. Квіти дуже складно законсервувати так, щоб вони зберегли свою первісну красу і свіжість. В процесі виготовлення розчину важливо дотриматись пропорції води і спирту. Процес виготовлення квітів в гліцерині простий – їх можна зробити навіть в домашніх умовах. Рецепт заснований на заміщенні води в клітинах квітів на гліцерин. Варто пам’ятати, що квіти в гліцерині – це один з варіантів заробітку на хобі. Звичайно, воно не принесе багатомільйонний прибуток, але ви точно отримаєте душевне задоволення і прибуток, яку можна порівняти із середньою зарплатою.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

608.5KПрочитань
11Автори
458Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається