Торгівля акціями vs інвестування: головні відмінності та рекомендації

Що в себе включає біржова торгівля?

Існує п’ять ключових моментів, на які варто звернути увагу, порівнюючи трейдинг та інвестування:

1) Мета

2) Часовий горизонт

3) Капітал

4) Аналіз

5) Ризик

1) Ціль (заробити на короткостроковій динаміці ціни)

Біржові трейдери зазвичай прагнуть отримати вигоду від спекулятивних позицій, зосереджуючись на коротко- та середньострокових змінах цін. Вони часто купують і виходять з акцій і прагнуть заробити на короткострокових змінах на ринку. Наприклад, тривалі торгові переговори можуть порушити виробництво та збут для експортних фірм, що призведе до падіння курсу акцій. Оскільки ця інформація «враховується» до акцій, може розвинутися низхідний тренд або розпродаж, на якому короткостроковий трейдер може спробувати отримати вигоду, зайнявши коротку позицію за відповідними акціями чи індексами.

2) Часовий горизонт (короткостроковий та середньостроковий)

Хоча інвестори зазвичай займаються довгостроковими операціями, біржові трейдери зазвичай зосереджуються на коротко- та середньострокових угодах. Підходи, які часто використовуються в біржовій торгівлі, включають скальпування та денну торгівлю, що дозволяє трейдерам прагнути до швидших результатів, оскільки вони можуть входити та виходити з кількох угод в один день.

3) Початкові капітальні витрати

Від фондових трейдерів вимагається фінансувати лише частину вартості своїх угод відповідно до вимог маржі. Наприклад, якщо акція коштує 10 доларів, а трейдер хоче торгувати 100 акціями, йому знадобиться лише 500 доларів, щоб відкрити угоду, коли вимога до маржі становить 50%. Слід зазначити, що трейдери завжди повинні переконатися, що торговий рахунок достатньо фінансований, щоб врахувати несприятливі зміни ціни після початку торгівлі, і завжди використовувати стоп- лосс .

Інвестори, з іншого боку, часто відмовляються від використання маржі або кредитного плеча, оскільки сплата відсотків на позиковий капітал може з’їсти довгострокову віддачу від володіння акціями.

4) Аналіз (технічний або фундаментальний)

Трейдери, як правило, або технічні, або фундаментальні, або поєднують обидва, тобто немає остаточної відповіді, який найкращий у дискусії технічний проти фундаментального .

Популярні інструменти, які використовуються технічними біржовими трейдерами, включають:

  • 200-денне ковзне середнє (фільтр трендів)

  • аналіз декількох часових рамок

  • MACD

  • Стохастичний осцилятор

  • Підтримка і опір

Біржові трейдери можуть використовувати фундаментальні дані, щоб сформувати думку про привабливість акцій для торгівлі (короткої чи довгострокової). Якщо компанія має міцні фундаментальні показники, трейдер може шукати лонг акції, а якщо у неї погані фундаментальні показники, трейдери можуть прагнути скоротити акції.

Фундаментальні фактори , які цікавлять біржових трейдерів:

  • Релізи прибутків

  • Коефіцієнти акцій (P/E, дивідендна прибутковість тощо)

  • Рівень боргу до власного капіталу

  • Можливе поглинання або придбання

5) Ризик

Загалом біржові трейдери можуть зіткнутися з вищими відносними рівнями ризику через більш широке використання левериджу. Хоча кредитне плече може допомогти отримати більший прибуток, це також може працювати проти трейдера, створюючи більші збитки. Використання кредитного плеча може швидше знищити рахунок і залишити трейдеру заборгованість, яка перевищує початкову суму депозиту. Завжди рекомендується використовувати зупинки, щоб обмежити втрати.

Що включає в себе інвестування в акції?

Нижче наведено огляд того, чим інвестиції в акції відрізняються від торгівлі акціями, використовуючи ті самі ключові елементи:

1) Мета

2) Часовий горизонт

3) Капітал

4) Аналіз

5) Ризик

1) Мета (капіталізація довгострокових цінових змін і дивідендів)

Інвестори фондового ринку прагнуть отримати вигоду від довгострокових коливань цін і виплат дивідендів. Замість того, щоб повністю покладатися на технічні показники для отримання ідеальних початкових рівнів, інвестори часто більше зосереджуються на купівлі акцій за привабливими (знижковими) ціновими рівнями, щоб утримувати їх протягом тривалого періоду, щоб уникнути рецесії та крахів ринку. Інвестиції в акції можуть бути активними (часта купівля та продаж) або пасивними, тобто фонди відстеження індексів.

Інвестори зазвичай витрачають багато часу на дослідження акцій перед тим, як інвестувати, шукаючи надійні баланси та надійний потенціал зростання. Однак критерії відбору можуть суттєво відрізнятися залежно від схильності інвестора до ризику, незалежно від того, купує він/вона одну акцію чи додає до портфеля з кількома акціями.

2) Часовий горизонт (довгостроковий)

На відміну від короткострокових цілей біржових трейдерів, інвестори зосереджуються на довгостроковій перспективі – зазвичай на п’ять років або більше. Будь-хто, хто дивиться на головний фондовий індекс , побачить, що з часом ринки зазвичай піднімаються. Можуть спостерігатися невеликі падіння або значні спади, але нещодавня історія показує, що довгострокові тенденції були вищими. Це може допомогти зробити акції потенційно привабливим місцем для довгострокового хеджування інфляції . Коли компанії стикаються з вищими вхідними витратами, вони зазвичай перекладають ці витрати на споживача у вигляді вищих цін на кінцевий товар/послугу. Вищі ціни можуть призвести до вищих цифр доходу, що часто відображається у вищій ціні акцій.

3) Необхідний початковий капітал (повна вартість інвестицій)

Довгострокові інвестори можуть відмовитися від використання маржі або кредитного плеча, оскільки відсотки, сплачені за позичені кошти, можуть знищити довгострокові результати. У цьому випадку, без використання кредитного плеча, інвестори просто повинні заплатити стільки, скільки коштує акція, тобто 100 акцій по 10 доларів США за акцію, або 1000 доларів США без урахування комісійних і спреду.

4) Аналіз (майже виключно фундаментальний)

Інвестори в акції зазвичай покладаються на основи свого аналізу. Інвестори уважно вивчають фінансові звіти компанії, дивлячись на грошові потоки від операцій, операційні витрати, зростання доходів, борг, капітальні інвестиції та будь-які інші фактори, що показують, як працює компанія. Крім того, інвестори оцінять, наскільки компанія/акція домінує у своєму фондовому секторі , і проведуть аналіз конкурентів. Зазвичай має сенс інвестувати в домінуючі компанії у відповідній галузі або в невеликі компанії з високими темпами зростання в галузі, що розвивається.

5) Ризик

Під час інвестування завжди існує ризик того, що акція працює погано, але без використання маржі, втрати інвестора зазвичай обмежуються початковою інвестицією плюс будь-які дивіденди, які могли накопичитися.

Управлінські рішення, ринки, що постійно змінюються, і технологічні інновації можуть стати перешкодою або створювати можливості для зростання, а інвестори практично не можуть контролювати це. Інвестори зазвичай дивляться на диверсифікацію своїх портфелів акцій замість того, щоб просто тримати одну або дві акції, щоб краще захиститися від різкого падіння цін на окремі акції.

Трейдинг vs інвестування: що краще?

У дискусії про торгівлю проти інвестування немає емпіричних доказів того, що будь-який підхід є кращим за інший. У певному сенсі це усвідомлення є обнадійливим, оскільки кожна людина може тяжіти до підходу, який, на її думку, найкраще відповідає її індивідуальним цілям і завданням. Усвідомте свою особистість і переконайтеся, що вона доповнює ваш підхід до фінансових ринків, будь то підхід до короткострокової торгівлі чи довгострокового інвестування.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається