Укр вірт проєкти про одноманітність ?

Зміст
#Телеграм вірт.

Вітаю у нашій статті про вірт проєкти! Ми працювали над нею доволі довго, тож очікуємо на вашу підтримку. Приємного читання)

Вступ.

Укр вірт — місце, де ви можете відчути себе будь-ким. Ви можете взяти участь у цікавих проєктах, де до вас будуть ставитися наче до зірки реаліті-шоу. Ви можете створити власний проєкт та випробувати свої сили в подібній сфері.

Укр вірт розвивається надзвичайно швидко та активно. Впевнена, кожен хто читає цю статтю знає не менше 5 вірт проєктів або ж не раз бачив їх рекламу на шсд.

Виникає питання, як часто ви бачите справді цікаві проєкти, на які одразу підписуєтеся?
 
Думаю, для кожного це питання має різну відповідь, проте певний відсоток людей скаже, що таких мало.

Як часто ви бачите одноманітні проєкти?
Саме це питання наштовхнуло мене на створення цієї статті. Тож у ній ми поговоримо про укр вірт тґ проєкти та їх особливість!

Трошки про появу проєктів


Почну здалека, а саме з шсд. Адже це, по суті, і є найперші проєкти укр вірту. Звісно, віднайти найперший шсд доволі складно, адже їх є дуже багато, проте з тих, на які я підписана можна виділити два пошуковика, яким вже більше року.

29.03.2022 @ukrainianvirt та 20.07.2022 @shukaug 

Перше не здобуло такої популярності, як друге, проте відіграє не менш важливу роль у цій історії.

Ми взяли невеличке інтервю у власника, будемо вважати, найпершого укр вірт шсд.

Регулус —

мене звати Регулус, деякі можуть знати мене під іменем Ендрю

:: Якщо пам'ятаєте, то розкажіть про ідею створити укр шсд. Як вона вам прийшла ? Чи вагалися ви, коли створювали канал ? Що очікували від його створення?

Регулус —

ідея створити шсд була певно від першого дня як я покинув рос вірт. ще тоді я активно користувався такими каналами і потім намагався знайти такий, але українською. не знайшовши нічого подібного, можливо я просто погано шукав, я створив свій. я абсолютно не знав як його вести, розкручувати і тому подібне. я просто надіявся на якусь божу манну з неба, якщо це можна так назвати.
думки про закриття шсд були дуже часто. на початку, тому що не було людей, але я продовжував це. з часом прийшла нова адмінка і це дало сили продовжувати, адже люди цікавились все таки. на жаль, ми з нею не довго працювали разом. пару місяців назад пішли великі відписки які також зародили думки про закриття. але в це шсд було вкладено занадто багато сил.
а від створення я нічого певно і не очікував. я просто хотів розвивати укр вірт. адже на той час нам потрібні були будь-які канали, блоги, шсд і гелпи головне щоб українською. хоча можливо найбільшим очікуванням було те що побачивши що укр вірт має все те саме шо і рос вірт люди підуть звідти. адже багато хто аргументував те що він ще досі в рос вірті тим що в укр немає достатньої кількості різних каналів.

:: Вау, ви дуже сміливо вчинили, коли відкрили шсд та не зачиняли його, не дивлячись ні на що !!
Я так розумію, на початку ви приймали анкети на шсд ? Якщо так то розкажіть про враження від перших анкет, які були на каналі. Чи сильно вони відрізняються від анкет зараз? Що на вашу думку змінилося ?

 Регулус —

я приймав і приймаю анкети ще досі, часом брав довгі рести і в цей час на повну працювали наші адміни. я пам'ятаю свою реакцію на першу анкету яку кинули. я був дуже щасливий і зразу ж виставив її. раніше у нас ще не було правил про рос біо, мармизки в тому подібне тому я приймав усе. як розвивався вірт так і розвивались ми та наше шсд, вводячи нові правила чи обмеження.

я б не сказав що анкети сильно змінились. просто анкети по пошуку сс чи друзів майже такі самі як і на початку. зараз з'явилось багато гарних естетів та різних проєктів. і я просто в захваті як люди оформляють свої канали та анкети для реклами. я би сказав що головна різниця у збільшенні кількості різного контенту. також з'явилась велика конкуренція, яка змушує кожного викладатися на повну щоб привертати увагу людей.

:: Це так цікаво!!
Чи пам'ятаєте ви масштабні проєкти, які були відкриті до 2023 року ? Якщо так, то що це були за проєкти?

Регулус —

насправді проєктів було дуже багато. думаю не тільки у мене в голові один з найпопулярніших та найскандальніших проєктів це злидні також ще пам'ятаю let's talk. тобто те що було скандальним в деякі моменти і тому популярним. насправді я ще деякі знаю, але просто не згадаю бо це не та сфера насправді яка мені цікава.

———————————————————————————————————————————

Отже, завдяки цим каналам, ми можемо дослідити багато починань укр вірту. Розпочнімо говорити про проєкти, безпосередньо! Буде дууууже цікаво)

Коли ж почали з'являтися перші проєкти ? Що це були за проєкти ?

Є підстави вважати, що першим та дуже важливим проєктом в укр вірті є " вірт хата ". На жаль, реклами цього проєкту не збереглося, проте, мені повідомили багато цікавої інформації щодо цього каналу.

~03.07.2022 — вірт хата.
Основна ідея цього проєкту полягала в деросифікації скорочень у вірті, поширення українського. Якщо розглядати найперші анкети на шсд, то можна помітити ті самі " цв, сп, пж " і так далі. Саме цьому каналу ми завдячуємо скороченню " кл, сс " та решті. До речі, що цікаво, так це те, що відоме нам усім кл, колись було кв.

Коментарі про цей проєкт:

  1. Це була збірка каналів. Свого роду архів усіх кф, гелпів, блогів, естетів, тощо. Також там були різні пости по типу пояснювальних. Проєкт залетів тоді тому що люди не бачили інших і це був початок укрвірту, де набрати аудиторію було дуже легко. Було достатньо засуджувати війну.

  2. памʼятаю що там точно був допис зі скороченнями, які зараз всі юзаємо. там були представлені заміна на більшість рос скорочень. такі як оп, кл, гп і тд. також був список українських каналів, і він активно просував укр канали роблячи з ними вп. він швидко набрав аудиторію через відео в тт, яких зараз вже у мене немає. крутий був канал, шкода що не існує вже.

22.01.2023 – злидні українського вірту

Проєкт був створений за підтримки скандальної кф. Основна ідея проєкту полягала в тому, щоб на ньому жалілися(зливали) певну інформацію. Як вказано на самому каналі:

Тут ви зможете:

-          Пожалітися на колишнього

-          Випустити пар, якщо вас незаслужено(або заслужено) кікнули з конференції

-          Повідомити якщо певна особа обманула вас

-          Пожалітися на якусь неадекватну кф, людину або канал

-          Розповісти історію про роснявого вишкребка

-          І т.д.

Власне, на цьому каналі почали зливати певну особисту інформацію, викривати зросіщенних, після чого на цих людей виливалося купу бруду. На щастя, зараз цей проєкт не працює.

03.02.2023 – укр вірт газета

Основна ідея проєкту інтерв’ю, новини, передбачення, редіт. Він був доволі популярним свого часу, але зараз він зачинений.

20.03.2023 let`s talk

Усім відомий проєкт, основна ідея якого анонімно висловити свою думку.

8.04.2023 Update

Проєкт основна ідея якого анон зізнання.

———————————————————————————————————————————

Надалі починають зявлятися подібні проєкти й аж до створення «я», після якого було ще багато «я хочу», «я люблю» тощо.

Щось новеньке з’являється 31.05.2023 not on time

Late night show на якому щомісяця нова ера з інтерв’ю, квестами тощо.

10.06.2023 Kiss and Love

Kiss and Love – проєкт про кохання, де ви знайдете інтерв’ю з парочками, ігри, віртер та багато цікавого. На жаль, сьогодні цей проєкт зачинений.

13.06.2023 assoсiation

Проєкт на якому з вашим каналом зроблять асоціації.

05.07.2023 вибери мене

Захопливе шоу, на якому ви протягом 10 днів можете знайти свою людину. Адміни пропонують ігри, завдання, для кращого пізнання одне одного.

малюнок 1

Говорити про кожен відкритий проєкт буде довго, адже саме влітку 2023 року кількість проєктів — аж дим іде.

Роздивіться цю трошки криву діаграму.

Неочікувано: що таке проєкт?

Скільки разів за цю статтю ви прочитали слово "проєкт? Та чи задумувалися, що ця інтерпретація назви для каналів може бути неправильною?
Що ж таке цей "проєкт"?
З першого визначення в ґуґлі ми бачимо, що проєкт (від лат. projectus — кинутий уперед) — це обмежена в часі, ресурсах та вимогах якості унікальна сукупність процесів, направлена на створення нової цінності.

А тепер розберемось ще з декількома визначеннями, з яких складемо остаточне поняття проєкту.
Проєкт – це будь-що, що планується і включає завершальний етап.
Проєкт – це певне завдання зі встановленими цілями, досягнення яких визначає завершення проєкту.
Проєкт – це конкретна подія або процес з чітко визначеними
термінами, що спрямовані на створення унікального продукту чи досягнення інноваційних результатів.

Отже, проєкт – це тимчасові заходи, спрямовані на
досягнення унікального продукту, послуги чи відповідного
результату.

До чого ми ведемо? До того, що канал, який ми звемо "проєктом" не є ним.

Може виникнути питання: "Чому так?". Візьмемо в приклад будь-яке ШОУ у вірті. Проєктом буде план та виконання роботи, тобто, навіть зараз, пишучи статтю та плануюючи її, ми називаємо її проєктом, адже це певне виконання дій, з початком та кінцем, які мають свій результат. А сам канал, на який буде опублікована стаття проєктом назватися не буде.

Отже, ми прийшли до висновку чому саме ваш канал не може називатися проєктом.

Які ж альтернативи слову "проєкт"? Та чи потрібні вони?

На вашу думку слово “проєкт“ має право існувати у вірті під новим визначенням, чи варто від нього відмовитися?

Радимо вживати "шоу", проте канали з анонімною думкою входити сюди не будуть, тому що шоу — розважальний захід, який проводять, як правило, перед публікою або транслюють у теле-, радіо- або інтернететері. Тобто, це певний захід. Саме тому ми вигадали скорочення кад - канал анонімної думки.

Чи є гелпи, архіви, ігрові канали і т.п проєктами ?

Давайте розглянемо детально, що таке усі ці поняття.

Гелп — це канал на якому регулярно виходять різні матеріали, які допомагають людям. зазвичай це стікери/нарізки, але є й інші види матеріалів, залежно від того, який напрямок обрав власник

Архів — це канал де людина робить матеріал виключно для себе, та в своє задоволення. він не обовʼязково має виходити регулярно, чи мати гарне оформлення. але у наших реаліях, це просто більш гарна назва гелпу

Ігрові канали — канал, на якому вас розважають іграми. Можна зустріти вигадані адмінами ігри, але зазвичай вони одні й ті самі, просто мають різні назви.

Чому ж усі ці канали — не проєкти ?

Як ми вже розглядали вище, проєкт — це унікальна робота, виконується протягом певного періоду часу, тобто має початок та закінчення. Проєктом ми назвемо виготовлення матеріалу на гелп/архів та підготовку чи саму гру на ігрових каналах. Чи є кожен гелп, архів, ігровий канал унікальним ? Так, звісно! Але вони унікальні принципом своїх дописів, адмінами, авдиторією. А у визначенні проєкту, унікальність розглядається зі сторони 100% нового контенту. Таким чином, на гелпах, архівах, ігрових каналах ми наврядчи побачимо щоразу щось 100% нове. На гелпах як завжди публікують фанками, сповільнення, шрифти, наліпки. На архівах ми також віднаходимо мармизки, наліпки або інший матеріал. На ігрових канал ми завжди віднайдемо ігри, тож вважати усі ці канали проєктами — хибно.

Як ж їх називати ? Думати не доведеться, адже всі вони вже мають свої назви : " гелп ", " архів", " ігровий канал ".

Чи є проблемою велика кількість кад ?

малюнок 2
малюнок 3.

Дивлячись на діаграми, ми бачимо, що каналів з анон думкою станом на 30.11.2023 є найбільше — 63%, а з зачиненими — 42%.
Чи є це проблемою? Напевне, ні, проте одноманітність не дає поштовху до розвитку далі, майже не відкриваються канали, які будуть справді цікавими, часто такі навіть не помічають за величезною кількістю кад. В середньому за тиждень з'являється ≈4-5 таких каналів.
Але якщо ви хочете створювати - створюйте, проте не очікуйте на гігантську авдиторію та не вимагайте її, адже тут настільки велика конкуренція. Є канали гіганти анонімної думки: "я", "я люблю", "я ненавиджу" тощо, які вже зайняли свою позицію.
Тому, створюйте нове та просувайте укр. вірт.

Успішний стартап. Або як правильно вести канал з унікальною ідеєю.

Найголовніше в цій сфері це чітко розуміти, що ви робите. Якщо у вас є ідея створити проєкт, ви маєте передусім гарненько продумати найголовніші організаційні питання. Як, де, коли, з якою метою, і так далі. Створіть невеликий план на сезон/проєкт, щоб розуміти над чим ви працюєте. Наприклад, якщо це проєкт з пошуку кохання, то вам потрібно придумати, наприклад, завдання для пар, побачення, призи, інтерактиви. Після вже потрібно створювати канал.

Отже канал вже є, ідея є, де взяти оформлення ? Ви можете створити його самостійно або замовити на студіях оформлення, як платно так і безкоштовно!

Оформлення також маємо, що далі?

Багато хто зустрічає такі перешкоди, як просування проєкту. Дуже складно на початкових етапах набрати якусь базу підписників задля успішного просування надалі.

Є універсальні способи поширення свого контенту:

1. Шсд ( надсилаєте свою анкету на канал )

2. Актив чати ( надсилаєте свою анкету в чат )

3. М'ю ( шукаєте взаємні підписки та реакції в актив чатах )

4. Співпраця з іншими каналами. ( домовляєтеся про поширення на каналах одне одного важливих постів, наприклад у вас йде набір, канал з яким ви співпрацюєте має репоснути собі про набір, і так само маєте зробити ви )

5. Вп / реклама

Що я НЕ раджу робити для просування проєкту:

вз

вз — це найчастіше не жива авдиторія, а лише авдиторія для галочки. Данні підписники навряд чи будуть проглядати канал, тицяти щось на каналах, читати дописи на ньому. Тож просування проєкту від цього не буде зростати. Це хибне відчуття, якщо ви гадаєте, що чим більше вз тим легше стати популярним.

не робіть проєкти заради визнання, популярності.

Звісно, кожен має право робити те, що хоче, та як хоче. Проте шкода справді круті ідеї, які просто закидають, бо не вийшло " злетіти ".

робити багато проєктів та зрештою не вести жоден + ставити патенти.

Якщо ви знаєте, що легко вигораєте, не можете довго сидіти на місці, то напевно, не варто робити проєкт, на якому ви поставите патент і ніхто не зможе продовжити реалізації ідеї. Немає нічого поганого в тому, щоб прибрати патент якщо ви бачите, що не можете реалізувати щось. Немає нічого поганого в тому, щоб просто віддати охочим цю справу. Можливо, у них вийде краще ?

ставити нереальні цілі.

Не варто сподіватися, що за 1 день на вашому проєкті буде +500 підписників та щиро засмучуватися маленькому активу на каналі. Все це прийде згодом, а перед цим потрібні докласти багато зусиль!

Ну, і зрештою, будь-який проєкт це велика відповідальність. Це багато зусиль, часу, та нервів. Тож створюючи проєкту, майте це на увазі.

Проєкти та патенти.

Малюнок 4.

Патент (від лат. patens — відкритий, ясний, очевидний, від повного найменування — litterae patentes — відкритий лист) — документ, що засвідчує авторство на винахід та виключне право на використання його протягом певного строку.

Часто, а, можливо, навпаки ми думаємо про те чи потрібні нам патенти на проєкти? Для чого та чи є необхідність? Інколи можна подумати, що патенти повна нісенітниця, проте, якщо проєкт є справді авторською ідеєю людини то він важливий. Якщо ж проєкт "злизаний" з телевізійних шоу або ж таких купа - патент на нього ставити максимально безглуздо, тому що ідея не є вашою.

Не ставте патенти на проєкти, які вести ви не будете, дайте можливість реалізувати це тим, у кого справді буде бажання та мотивація займатись цією справою.

За діаграмою ми бачимо, що 86.1% людей з 175 опитуваних вважає важливим патент на унікальні канали. 7.4% - що не потрібні взагалі та 6.4% вважають, що патенти потрібно ставити на кожен проєкт. В останньому випадку з перечислених можна сказати, що через патенти укр вірт просто не буде розвиватись в плані проєктів(якщо патент буде на кожному), а також патентів на кад взагалі бути не має, адже кожен з них наслідує одну думку - висловитись анонімно та дуже часто такі канали однотипні.

Висновок.

Цією статтею ми хочемо звернути увагу на укр.вірт проєкти та їх становище. Підсумовуючи, ми хочемо сказати, що вірт — це неймовірна можливість спробувати себе у сфері розваг та індустрії. Хто зна, можливо через декілька років більшість з нас пов’яже з цим своє життя?
Не бійтеся робити спроби, вигадувати щось оригінальне та неординарне! Пам’ятайте, що наш канал створений для підтримки саме вас, тож давайте разом будувати це місце не на кістках, а на міцних цеглинах взаємопідтримки та розуміння!! Дякую, що прочитали цю статю повністю, сподіваюся вам було цікаво та пізнавально.

для тих хто дочитав до кінця мемчик.

Над статтею працювали:
Бджілка — @siaserm / Енрі — @callenr

Більше матеріалу на цю тему ви можете знайти у телеграм каналі @abtvirt

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
шалена Бджілка
шалена Бджілка@crazybee

я мрію зробити щось грандіозне

1.4KПрочитань
2Автори
19Читачі
На Друкарні з 16 серпня

Більше від автора

  • " Квіти зла " вірту.

    Чи можуть вирости квіти серед чбвіртовських? Про вірт та квіти зла в ньому.

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт
  • Що таке укр от'вірт та укр оі ?

    Окрім вірту в інтернеті є ще багато середовищ, у яких збираються однодумці або люди зі спільними інтересами. В цій статті ми розповімо про деякі з них, та спробуємо трошки заглибитися, зрозуміти та відчути ці сфери.

    Теми цього довгочиту:

    Вірт

Вам також сподобається

  • Персонаж

    Персонаж це одна із найбільших відмінностей вірту від звичайного спілкування в інеті. Тож тут я розібрав навіть найменші тонкості вибору персонажа

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт

Коментарі (2)

Дуже цікаво>!

Вам також сподобається

  • Персонаж

    Персонаж це одна із найбільших відмінностей вірту від звичайного спілкування в інеті. Тож тут я розібрав навіть найменші тонкості вибору персонажа

    Теми цього довгочиту:

    Укр Вірт