Що таке укр от'вірт та укр оі ?

Зміст

Вступ

Окрім вірту в інтернеті є ще багато середовищ, у яких збираються однодумці або люди зі спільними інтересами. В цій статті ми розповімо про деякі з них, та спробуємо трошки заглибитися, зрозуміти та відчути ці сфери.

зараз дізнаємося

Шо таке цей ваший от?

Ми вирішили звернутися до англомовних джерел, щоб дізнатися, що таке от у к-попі.

У двох словах: ОТ' означає Єдину Справжню (Любов), і зазвичай це використовують для посилання фанатської любові конкретному числу мемберів у гурті.
У к-поп фандомах, до От' зазвичай пишуть число учасників у гурті; в BTS 7 учасників, тобто використовується от7. Коли фанати кажуть "Я от7" це означає, що вони люблять всіх учасників і підтримують їх усіх.


Звідки пішов термін от'?

От використовують доволі довгий час у к-поп фандомах, але згадувався от' давніше, ніж можна собі уявити.
Найперша згадка от'у датується в 1984, більше 38 років тому!
Проте, оригінальна форма От' була Отп', що означає "Єдина Справжня Пара".
Термін Отп' посилається на улюблену медіа пару у фанатів – іншими словами, єдиний справжній "шип" з усіх інших.
Посилаючись на загальну фандомну історію, Отп' був уперше придуманий фанатами Стар Трека, щоб описати взаємини персонажів Кірк і Спок. Згодом, термін почали використовувати й інші фандоми і набувати схожих визначень, як от3 – найкраще тріо персонажів у творі.
З часом, от3 став от4, от4 став от5, і так далі.

ті самі Кірк та Спок.

Джерело; для зручності ми переклали статтю повність, можете прочитати її в телегафі.

Добре, а як щодо от у вірті ?

СЕЙШИРО

отʼвірт це вірт, в якому ви айдол або учасник якоїсь групи. саме отʼ бо ви берете за основу когось одного, але можете створити дуо/тріо або свій гурт з декількох учасників, тобто от1, от2, от3. приклад: ot1 by yuna, ot3 by blackpink. (отʼ позначає кількість учасників)

От'вірт - місце для творчих людей, які полюбляють вигадувати історії та писати цікаві сюжети.

Головний сенс от'вірту – взяти собі персонажа, вести канал (сам от') про свого персонажа, дотримуючись свого сюжету.

Сюжет от'у можна взяти будь-який. Найпопулярнішим є сюжет пов'язаний з айдолами, але все залежить від його подачі. Слідкувати за стандартними от'ами не так цікаво, як за тими в яких є сюжет з "родзинкою". Такою родзинкою може стати, наприклад : викрадення, смерть, зникнення та інше, що зможе привернути увагу читача.

зараз дізнаємося

Як потрапити в от' вірт, що для цього потрібно?

1. Для початку вам потрібно придумати сюжет та історію вашого от'у. Це не обов'язково повинно бути пов'язано з к-поп культурою/айдолами.

2. Зробити або замовити оформлення для каналу. При замовленні можна вказати, щоб додали деякі деталі, які були б характерні для сюжету от'у. ( наприклад: сюжет пов'язаний з перенесенням у часі, тому в оформлення можна додати годинник. ). Важливо, щоб оформлення вам подобалось аби ви в майбутньому не кинули свій от'.

3. Оформити перший пост. Пост може містити трохи інформацію про сюжет от'у ( без спойлерів), щоб заінтригувати читачів.

4. Визначитися з оформленнями наступних дописів. Зазвичай для фото беруть снс шаблон ( замовлений зарання ), а з текстом вже треба попрацювати. В цілому він повинен містити місце, де можна вставити посилання на компанію, основний текст сюжету про який йде мова та вступ (він може бути різний : містити назву / не містити назва от'у, мати спойлери / не мати, не мати / мати безліч декоративних символів. Все на ваш смак)

5. Знайти комфортну вам компанію. Компанія не грає великої ролі у вашому от'і, але завдяки їй ви зможете просуватися. Компанії репостять ваші пости, тим самим просуваючи їх у себе на каналі. Також у вас буде чат артистів, де будуть всі артисти та адміністратори компанії.

6. Заповнити анкету в бажану компанію. У кожної компанії є своя анкета, але зазвичай вона складається з назви та юзу от'у, вашого юзу, ваших навичок в сфері оформлень та основи (персонажа).

>> мова йде саме про от'и в телеграмі! от' є також в інстаграмі, проте погано розвинений, та ми майже нічого не знайшли.

Як знайти компанію?

На сьогодні є 3 от' компаній, а саме Bliss Entertainment (@BLISSENT), Rise Entertainment/Rise With Us (@LAR1ISSE), Your Story Entertainment (@Y0URSENT).

Ви можете обрати ту, яку вважаєте комфортною для вас ! Також завдяки цим каналам ви можете детальніше розглянути от'канали та зрозуміти, що до чого краще.

Також на нашому тг каналі (@abtvirt) є добірка з шоу от'вірту!

Як просуватись?

Просуватися можна в компанії, а можна й без неї (дуже складно).

Викладаючи пост на свій канал, компанія репостити його до себе, тим самим ви просуваєте свій от'. Також можна робити м'ю, вз (не раджу цим зловживати) та кидати свої дописи в актив чати й шсд.

Без компанії можна робити все теж саме, але ви не будете просуватися за рахунок компаній, тобто єдине просування - шсд, актив чати, м'ю та вз (не раджу зловживати вз).

Також можна взаємодіяти з іншими артистами (звісно маючи дозвіл від артиста).

зараз дізнаємося

Шо таке укр оі ?

Оі розшифровується як онлайн індустрія. Тут збираються талановиті та творчі люди з усієї України. Вони співають, танцюють та діляться своєю творчістю з іншими.

Грубо кажучи, в оі можна стати артистом або ж айдолом. Ви можете опублікувати свої співи, танці, фотосесії; створити власний лайстік та вступити в компанію; взяти участь у преміях та шоу на виживання.

зараз дізнаємося

Як туди потрапити ?

1. Віднайдіть оі компанію(лейбл) у яку хочете вступити.

Деякі такі канали:

KISS LABEL | https://t.me/kissenmt

MELMUS label | https://t.me/MELMUS_label

Soundcheck label | https://t.me/soundcheckentertainment

Ngate Co. | https://t.me/ngateco

DAYMEX LABELS | https://t.me/Daymextlabels

Існує ще багато лейблів, це лише ті, які віднайшли ми.

  1. Надішліть свою заявку для вступу в компанію.

Ось так виглядає анкета в daymex. У всіх схожі, загалом.
  1. Тепер ви можете стати трейні, ви потрапите під опіку менеджера, який допоможе з удосконаленням навичок. Або ж одразу дебютуєте, якщо додаткових тренувань непотрібно.

  2. Ви також можете бути в оі не перебуваючи в компанії! Тоді ви просто створюєте канал та ведете його як забажаєте.

Оі достатньо розвинута сфера, тож тут є чимало розважальних каналів!

Online Awards Show | https://t.me/oas_uaoi

Передбачення | https://t.me/simpleoiua

Free birds show | https://t.me/freebirdshow

Light Li news | https://t.me/LightLi_news

Unpopular opinion | https://t.me/unpopularopinionuaoi

Журналістка Лійон | https://t.me/liyonnews

оп, шо там ?

Не все так прекрасно, як може здатися або ж шокуючі інтерв`ю щодо оі.

:: Що вам подобається і не подобається в оі?

— подобається те, що ти можеш поділитися своєю творчістю в інтернеті, можеш показати себе в відповідній спеціальності. Не подобається такий великий гейт на практики низького / середнього рівня, ну блін, людина вчиться…(@Лінда)

— Подобається те що люди можуть розвиватися в тиж сферах, в яких наприклад, бояться розвиватись в житті. А не подобаються люди. Якщо в тебе гарні навички в тебе будуть гейт і це як святе правило вже. Я ж насправді цього не розумію. А на рахунок змінити, то певно новинники, які відкриваються і дуже швидко закриваються. (@Лі)

— подобається: те, що це хороша можливість щоб показати себе та свої навички. в укроі є достатньо премій, та якщо порахувати всі мої номінації чи перемоги, вийде 6,(для оі це не мало, але і не прям багато) якщо враховувати 2 місця теж. до речі, я ще навіть не дебютувала)
не подобається: хейт, ненависть, та токсичність людей. одного разу мене навіть сексуалізували... я досі ненавиджу ту людину (@Альбіна)

— Я часто зустрічав в українській онлайн індустрії людей, які були справжніми, вони реально вміли підтримувати, але, на жаль, таких людей дуже замало в оі.
Мені не подобається в онлайн індустрії токсичність, хейт, а також те що люди можуть принижувати спеціально, заради забави.
Я вважаю, що в українській онлайн-індустрії перед деякими артистами всі мають вибачитись, тому що ці артисти насправді старались але їх загнобили настільки, що вони втратили все.(@Анонімний гість)

:: Чи радите ви вступати в оі ? Якщо так що побажали б новачкам у цій сфері ?

— Спробувати все ж таки потрібно кожному.
Головне що я раджу це не мати такого вміння приймати все до серця, як я, я сприймаю все занадто близько до серця, і часом не витримує
Треба не дивитися на перешкоди які є, хейт ви завжди здолаєте, але нервову систему ви вже не відновите(@Анонімний гість)

:: Що можете порадити новачкам в оі?

— не звертати увагу на хейт, та записувати якісні практики(@Альбіна)

— не бійтеся показувати свої навички! Ви вчитеся - це нормально(@Лінда)

— Не здаватись. Коли ти тільки починаєш шлях то більш відомі артисти мають кращі навички і в такі моменти починається самокопання з розряду "я не зможу". Я завжди кажу, що я той в кого могло не вийти, шансів майже не було, але щось виходить. Просто робіть, якщо ви любите цю справу то робіть і воно вийде. (@Лі)

:: Чи важко вам цим займатися?

— насправді це важко. в деякі моменти, коли тобі пишуть в анон “цензура“ та іншу ху№ню буває боляче. записувати практики та кавери це теж не легко. все, що ви бачите на каналах - це ідеальна картинка, коли насправді нічого не ідеально. багато артистів оі мене не долюблюють, та я про це знаю. деякі навіть у відкриту засирають мене. і найгірше, що це не все, що було.. одного разу мене назвали “цензура“ на каналі "анонім засирач оі", це щось типу кад в вірті, тільки в оі. але взагалі я бачу причину мене хейтити, це те - що я конфліктна людина, і іноді кажу лишнього. але в любому випадку, це не нормально, що люди “цензура“ 11 річній дитині, тобто мені. (@Альбіна)

— напевно більше так чим ні, записувати кавери / практики, монтувати, це займає доволі багато часу (@Лінда)

— Ну в принципі будь яка робота вона складна. Пощастить якщо в тебе вже є якісь навики, але якщо ні то треба починати все з нуля. Робота складна саме вокалом і репом. Деякі люди роблять де денс-практики, тому за відпрацьовують танці. Особисто я витрачаю на тиждень від години до трьох. Більше не можу через навчання, але можу сказати, що десь мої навики покращились, а десь лишились на тому ж рівні. (@Лі)

— Саме канал артиста дуже складно ввести тому що, потрібно текстове оформлення, оформлення та й інше
Для мене складніше всього це зробити оформлення,тому що я роблю сам оформлення.
На це треба більш всього уваги

Щодо каналу проекту, тут теж потрібне терпіння тому що писати кожен пост, складно(@Анонімний гість)

Продовження інтерв`ю без цензури можна прочитати на нашому каналі @abtvirt

підсумки.

Висновок.

Отже, наша стаття добігає кінця! Сподіваємося, вона вам сподобалася та ви дізналися щось цікаве та нове. Чи вступати в дані сфери ? Точно не можемо сказати, але точно знаємо, що все в житті потрібно спробувати! Без невдалого досвіду немає будь-якого досвіду. А що ви думаєте про це ?

Дякуємо, що прочитали нашу статтю!!

Над нею працювала команда тг каналу @abtvirt

Дякуємо за оформлення статті тг фоліо @eliesfolio

Залиште реакцію та коментар!!!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
шалена Бджілка
шалена Бджілка@crazybee

я мрію зробити щось грандіозне

1.4KПрочитань
2Автори
19Читачі
На Друкарні з 16 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається