Ваш посібник із розуміння циклічних акцій

Що таке циклічні акції?

Циклічні акції – це акції, які, як очікується, коливатимуться залежно від відповідних економічних умов. Тобто циклічні ціни на акції , швидше за все, зростуть за наявності здорової економіки та навпаки впадуть під час спаду. Іншими словами, циклічні акції можуть залежати від доходів споживачів, завдяки чому задовольняються їхні «бажання», а не потреби – див. таблицю відмінностей нижче.

Інвестори часто можуть диверсифікувати свої перспективи та портфелі, включивши циклічні та нециклічні акції. Це відкриває двері для захисту від економічних підйомів і спадів. Існують інші типи акцій , які можна інтегрувати, але для цілей цієї статті ми зосередимося виключно на циклічних і нециклічних акціях.

Хоча трейдери можуть використовувати як циклічні, так і нециклічні типи акцій, важливо, щоб вони були обізнані про поточні бізнес-цикли та можливі майбутні клімати. Деякі інвестори, які не схильні до ризику, віддають перевагу вищим відсоткам нециклічних акцій, таких як захисні акції, щоб доповнити низький ризик. Тим часом інші інвестори, які більше прагнуть ризику, можуть торгувати більшою часткою циклічних акцій з обох сторін (довгі та короткі угоди).

Циклічні акції зазвичай супроводжуються більшим ризиком. Тобто можливі короткострокові вигоди від сплеску економічної активності можуть бути компенсовані поворотом у зростанні в майбутньому. Водночас нециклічні акції за аналогічний період часу, за інших рівних умов, можуть допомогти згладити віддачу ціною більшої прибутковості.

Що таке циклічні сектори?

Різні типи циклічних акцій можна згрупувати за окремими секторами. Офіційного списку секторів немає, але наведені нижче загальноприйняті приклади:

Будівельний сектор:

До цього сектору входять компанії, що займаються будівництвом та девелопментом нерухомості. Під час економічного спаду підприємства часто скорочують рівень запасів, відкладають покупки та затримують розширення. Зворотне, як правило, вірно для економічних підйомів, завдяки яким будівельний сектор розширюється.

Сектор нерухомості:

Цей сектор включає іпотечні компанії, компанії з управління майном та інвестиційні фонди нерухомості (REIT). Попит на землю зазвичай зростає в умовах здорової економіки, оскільки вартість оренди та вартість нерухомості змінюються залежно від загальної пропозиції житла.

Сектор основних матеріалів:

Є підприємства, які виробляють хімічні речовини, будівельні матеріали, вироби з паперу. Цей сектор також включає підприємства, які займаються розвідкою та переробкою сировини.

Сектор фінансових послуг:

Цей сегмент включає підприємства, які надають фінансові послуги. Часто це банки, компанії з управління активами, інвестиційні брокерські фірми та страхові агентства.

Споживчий циклічний сектор:

До цього сектору входять магазини роздрібної торгівлі, виробники автомобілів і автозапчастин, компанії, що займаються будівництвом житла, закладів розміщення, ресторанів і розваг.

Чи є банківська справа циклічною галуззю?

Банки вважаються циклічними через їхню залежність від кредитного ринку. Банки, як правило, надають більше кредитів у періоди доброго економічного здоров'я та менше, коли спостерігається спад.

Сектор страхування циклічний чи оборонний?

Сектор страхування в першу чергу розглядається як оборонний. Страхувальники не обов’язково мають тенденцію скасовувати своє покриття через економічний спад. Тоді це може зменшити негативний вплив рецесії на страхові агентства, допомагаючи пом’якшити удар по їхніх акціях. Медичне страхування, як правило, має важливе значення для загального добробуту, і в більшості випадків від нього нелегко відмовитися під час фінансових труднощів. Інша сторона аргументу полягає в тому, що нові транзакції можуть пропасти в суворі часи,

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається