Відбувся успішний політ ракети з двигуном, надрукованим на 3D-принтері

Шестиметрова ракета-носій Agnibaan SorTeD успішно пройшла випробування. Злетіла вона з космодрому на острові Шріхарікота в Південній Індії, піднялася на висоту восьми кілометрів і впала в море приблизно за сім кілометрів від місця запуску.

Індійський космічний стартап Agnikul, який розробив ракету, орієнтований на використання 3D-друку в космічній галузі. Тому й технологію виробництва двигуна розробив незвичайну - за допомогою того ж 3D-друку. Це дає можливість зібрати два двигуни за тиждень, тоді як звичайний двигун можуть робити 10-12 тижнів.

Друкують двигуни не з перероблених пластикових пляшок, а зі сплавів інконеля. 72 години йде на друк, а решта часу - на обробку і підключення до обладнання. На виході виходить монолітний двигун, надрукований одним шматком, без зварювання.

Спроєктована ракета так, щоб внести зміни в конструкцію можна було навіть в останній момент. Судячи з усього, пропонувати ракету будуть як рішення для запуску малих супутників, індивідуально підлаштовуючи проєкт під кожного замовника.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

17.6KПрочитань
17Автори
90Читачі
Підтримати
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається