Виробництво безкаркасних меблів

Зміст

Оригінальні та ефектні меблі є родзинкою будь-якого будинку. Останнім часом величезним попитом користуються меблі, зроблені безкаркасним способом - різні пуфики, крісла і навіть дивани.

Такі зручні та практичні меблеві вироби слугують чудовим доповненням уже наявного інтер'єру і дають змогу насолодитися приємними хвилинами розслаблення та відпочинку.

Цей вид меблів складається з наповнювача - пінополістиролу, і чохлів - внутрішнього і зовнішнього, які шиються з тканини, шкіри, штучного хутра тощо. Безкаркасні меблі ще не наповнили ринок, і попит на них досить високий. Тому у підприємців-початківців є можливість зайнятися цим перспективним бізнесом.

Покроковий план старту бізнесу з виробництва безкаркасних меблів

Щоб організувати бізнес із виготовлення безкаркасних меблів, потрібно взяти в оренду приміщення, щоб розмістити в ньому цех. Для підприємця-початківця можна орендувати невелике опалювальне приміщення з площею 25-30 кв. м., в якому може поміститися 4-5 швейних машин з пошиття чохлів. Потрібно закупити швейні машини і забезпечити в приміщенні хороше освітлення. Для зберігання сировини і готової продукції знадобиться також і невеликий склад. Оскільки продукція і сировина - пінополістирол об'ємні, бажано виділити під склад на перших порах близько 50-80 кв.м. Це приміщення має бути сухим і чистим.

Необхідне обладнання для цеху

Щоб виробляти безкаркасні меблі, потрібно придбати обладнання:

  • промислові швейні машини, 4-5 шт. - 50 000 грн;

  • оверлок - 10 000 грн;

  • стіл для розкрою чохлів, 2 шт. - 10 000 грн;

  • електроніж для вирізання деталей, 2 шт. - 5 000-6 000 грн.;

  • пилосос для наповнення чохлів пінополістиролом - 300-500 грн.

Загалом на обладнання потрібно витратити 75 500 грн.

Матеріали для пошиття безкаркасних меблів

Крім обладнання потрібно купити необхідні для пошиття матеріали:

  • нитки;

  • замки-блискавки;

  • тканини меблеві, шкіру для внутрішнього і зовнішнього чохла;

  • пінополістирол гранульований та інші витратні матеріали.

Витрати на матеріали можуть скласти близько 50 000-75 000 грн.

Штат співробітників

  • швачок-розкрійниць - 5 осіб;

  • менеджера зі збуту.

Заробітна плата складе близько 60 000 грн.

Скільки грошей потрібно для старту бізнесу?

Разом з орендою приміщення (в межах 30 000 грн/міс.) на запуск виробництва з пошиття безкаркасних меблів знадобиться близько 200 000-250 000 гривень.

Можна вкласти менше коштів, якщо створити виробництво вдома, і взагалі відмовитися на перших порах від залучення сторонніх працівників. У такому разі потрібно мати навички з розкрою та пошиття чохлів, придбати мінімальну кількість обладнання та матеріалів. Такий варіант виробництва дає змогу заощаджувати на оренді приміщення, оплаті праці, але продуктивність буде невисокою, а окупність бізнесу - тривалішою.

Що ще потрібно знати під час відкриття бізнесу з виробництва безкаркасних меблів

Найпопулярнішими безкаркасними меблями вважаються крісло-мішок і крісло у вигляді груші, м'яча. Одна швачка може розкроїти і пошити за зміну 3 таких вироби. На одне крісло витрачається від 5 до 7 кг пінополістирольного наповнювача. За місяць роботи (22 робочі дні) одна працівниця зможе пошити 66 крісел, 5 осіб зроблять 330 виробів. Щоб наповнити їх пінополістирольними ковтунами, знадобиться близько 1650 кг наповнювача і близько 4000 метрів різних видів тканини для зовнішнього і внутрішнього чохлів.

У кожен виріб вшивається замок-блискавка (2 шт.) у зовнішній і внутрішній чохол. Усього необхідно 660 замків.

Маркетингові особливості просування

Захист свого бренду від інших виробників полягає у створенні власного логотипу, товарного знака і зареєстрованої торгової марки. Потрібно знайти спосіб, як відрізнити ваші меблі від вироблених іншими виробниками.

Реклама потрібна для того, щоб підвищити продажі, і витрачати на це гроші доведеться. Потрібно створити свій сайт, через який можна приймати замовлення і рекламувати свою продукцію в соціальних мережах, і використовувати всі доступні засоби інтернет-реклами. Можна виготовити флаєри з фото й описом виробів, що випускаються, і роздавати їх у багатолюдних місцях.

Скільки можна заробити на виробництві безкаркасних крісел?

Безкаркасні меблі, як правило, коштують рази в два або навіть дорожче, ніж витрати на їх виготовлення. Це дає змогу говорити, що виробляти пуфики, крісла безкаркасним способом рентабельно. Сьогодні показник рентабельності, як заявляють експерти меблевого ринку, становить близько 30-40%. В окремо взятих регіонах цей показник може становити до 200%. Щомісяця розмір доходів може становити близько 50-70 тисяч гривень. Відповідно, добре організоване виробництво може окупити себе протягом півроку.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається