Виробництво декоративних килимків для підлоги як бізнес

Завдяки різнокольоровій обробці та унікальним візерункам вироби зможуть підкреслити інтер'єр будь-якого приміщення. Процес виготовлення килимків не вимагає наявності спеціальної технології або складного обладнання. Тому організація даного бізнесу підійде для бізнесменів практично з будь-яким фінансовим капіталом.

Щоб облаштувати виробниче підприємство, достатньо невеликого приміщення зі складом і мінімальний набір інструментів. Також для бізнесу потрібен кваліфікований персонал, який дасть змогу збільшити ефективність виробництва і підтримувати роботу компанії в потрібних темпах. При правильній організації та хорошій рекламі всі вкладення на облаштування підприємства зможуть окупитися вже через 4-5 місяців.

Пошук приміщення або будівлі для бізнесу

Для організації бізнесу та розміщення технологічного обладнання знадобиться вільна будівля з площею не менше 300 квадратних метрів. За відсутності потрібної суми грошових коштів на придбання найкраще скористатися доступними послугами оренди нерухомості.

На внутрішньому ринку присутня велика кількість різних вигідних пропозицій, які підійдуть для кожного підприємця-початківця. Середня вартість варіюється в межах 700 гривень. При цьому розцінки змінюються залежно від територіального розташування.

Щоб заощадити більше грошей необхідно вибирати пропозиції в передмісті або на околиці міста. Таким чином можна знизити витрати на оренду приблизно на 100-200 гривень. Великою перевагою буде наявність у будівлі автономного опалення. Завдяки індивідуальній опалювальній установці можна скоротити загальні витрати на утримання будівлі в майбутньому.

Середні розтрати на оренду складуть: 700 х 300 (площа) = 210 000 гривень без урахування податкової ставки, яка може нараховуватися протягом року.

Інструменти для роботи підприємства

Інструменти та обладнання є головною складовою ефективного підприємства. Для купівлі технологічних агрегатів потрібно залучити обізнаних фахівців, які розбираються у виробничих системах.

За відсутності потрібної кількості коштів можна здійснювати закупівлю Б/У агрегатів. Зазвичай всі різновиди обладнання зустрічаються на внутрішньому ринку. Тому у підприємця немає необхідності звертатися до закордонних дилерів.

Залежно від бажаної ефективності виробництва слід виділити приблизний список робочих систем і середні розцінки для закупівлі:

1. Шнекова установка - 30 000 грн.

2. Камерна піч для підготовки сировини - 110 000 грн.

3. Обладнання для відливання - 24 000 грн.

4. Верстат для тонкої обробки - 45 000 грн.

5. Стелажі для зберігання продукції - 27 000 грн.

6. Дрібні інструменти (набором) для обслуговування - 7 000 грн.

При розрахунку загальної вартості інструментів важливо врахувати витрати на закупівлю сировини. Середня ціна сировинних товарів варіюється в межах 600 грн за тонну. Сумарні розтрати на закупівлю обладнання становлять: 250 000 гривень без урахування транспортних послуг на перевезення.

Кваліфіковані співробітники для бізнесу

Щоб налагодити ефективну підприємницьку діяльність і отримати максимальні темпи виробництва, потрібно прийняти на роботу кваліфікованих співробітників, які мають досвід управління верстатним обладнанням. Перед оформленням конкретного фахівця важливо провести тестовий період. Протягом певного часу можна визначити придатність співробітника і надалі уникнути труднощів з виробничою діяльністю.

Слід виділити приблизні зарплати для штату працівників:

1. Оператор на камерну піч - 20 000 грн.

2. Спеціаліст-ливарник - 19 000 грн.

3. Технік для обслуговування верстатів - 15 000 грн.

4. Різноробочий для виконання чорнової роботи - 15 000 грн.

5. Менеджер із продажу - 21 000 грн.

Загальні витрати на утримання робочого штату на виробництві: 90 000 гривень за місяць.

Рекламування і просування компанії

Рекламу виробництва слід проводити вже на початковому етапі підприємницької діяльності. Для рекламування найкраще відібрати кілька робочих способів, щоб виключити великі розтрати на початковому етапі розвитку бізнесу.

До найефективніших напрямків можна віднести пресу, створення власного сайту, подання оголошень до авторитетних видань, виготовлення листівок, а також рекламних банерів, які призначені для розклеювання на вулиці. Загальні витрати коштів капіталу можуть варіюватися в межах 50 - 100 тисяч гривень.

Реалізація килимків і окупність вкладень

Продавати готові килимки для приміщень можна через ринок, власний веб-магазин або приватних закупівельників, які будуть реалізовувати продукцію за допомогою роздрібних продажів. Середня ціна готового килима може варіюватися в межах 1 200 грн. за штуку. У середньому за місяць за хорошої реклами цілком реально продавати близько 350 килимків. Відповідно загальний дохід складе не менше 420 тисяч грн. За умови гарної реалізації за рік можна заробити близько 5 млн грн. За наявності такого прибутку терміни окупності настануть уже через 2-4 місяці.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

782.2KПрочитань
11Автори
600Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається