Володимир Носов: нова ера українського футболу. Як бізнесмен змінює "Металіст 1925"

Джерело: metalist1925

Володимир Носов, СЕО та засновник криптобіржі WhiteBIT, у вересні 2023 очолив ФК "Металіст 1925". Харків'янин презентував нову стратегію розвитку клубу, яка ґрунтується на орієнтації на бізнес-модель та впровадження високотехнологічних рішень у сфері футболу. Він підкреслив важливість поступового розвитку клубу в умовах нестабільності, з якою зіткнулася Україна в умовах війни. Варто зазначити, що перед приходом Носова "Металіст 1925" опинився на межі закриття через значні фінансові труднощі.

Відколи Володимир став президентом “Металіста 1925” футбольний клуб побудував стратегію розвитку. В основі стратегії виокремлено три ключові аспекти. Впровадження бізнес-моделі: передбачає чітку структуру управління, ефективне використання ресурсів та оптимізацію витрат. Використання високотехнологічних рішень: включає впровадження сучасних методів аналітики даних, штучного інтелекту та інших інновацій для покращення роботи клубу в усіх аспектах. Поступовий розвиток: зважаючи на складну економічну ситуацію в країні, стратегія передбачає послідовне та виважене зростання клубу без необґрунтованих ризиків. Володимир Носов підкреслив, що дана стратегія має на меті створити міцний фундамент для успішного майбутнього "Металіста 1925".

“WhiteBIT залишається соціально відповідальною компанією та продовжує допомагати українським військовим і підтримувати гуманітарні проєкти. За два роки повномасштабної війни компанія передала на допомогу українській армії та цивільним понад 415 000 000 гривень” - розповів CEO WhiteBIT Володимир Носов. 

У 2018 році Володимир Носов втілив у життя свою ідею - створив криптобіржу WhiteBIT. Сьогодні WhiteBIT - це одна з найбільших криптобірж Європи, яка обслуговує понад 4 мільйони користувачів з України та надає доступ до торгівлі більше ніж 350 торгових пар, як зазначено на офіційному сайті біржі. 

"Ми починали будувати WhiteBIT, коли інформацію про криптовалюту потрібно було збирати по крупицях, стикаючись зі скептицизмом з боку багатьох", - згадує Носов. Проте команді WhiteBIT вдалося подолати всі труднощі та створити дійсно надійний та зручний сервіс для криптотрейдерів. 34-річний мультимільйонер, партнер "ФК Барселона" та гуру діджитал технологій, поділився своїми планами щодо розвитку легендарного харківського клубу. У своєму новому інтервʼю український журналіст та колишній півзахисник футбольного клубу “Верес” Дмитро Поворознюк поспілкувався з Володимиром Носовим про нове майбутнє українського футболу. 

| ВОЛОДИМИР НОСОВ ПРО “МЕТАЛІСТ 1925”

Дмитро Поворознюк: Хто прийматиме рішення в клубі?

Володимир Носов: Внутрішні рішення в команді має приймати головний тренер і це Скрипник. У нього є експертиза європейського ринку, розуміння побудови європейського тренера, з точки зору того, як працюють клуби всередині. І при цьому всьому є розуміння української ментальності. 

Дмитро Поворознюк: У “Ворсклі” працює одна людина, коли ми говоримо про медійну складову, чи “Зоря”, яка не має власного навіть розкрученого сайту. Клуби не думають про медійку чи маркетинг.

Володимир Носов: Люди не думають як це може працювати. Хтось може сказати, що потрібно для футболу і буде багато відповідей, типу є команда і є гра. Проте, я думаю абсолютно по іншому. Насамперед, має бути успішний кейс. Коли буде успішний кейс за стратегією, тоді і почнеться рух. 

| “МЕТАЛІСТ 1925” - ЦЕ РОК-Н-РОЛ”

Із цим виразом у Володимира асоціюється футбольний клуб. Пізніше СЕО WhiteBIT пояснив, що саме через динаміку та швидкість він порівняв відомий американський танець з футболом. 

  • Тобто у нас немає даху. Ми молоді, амбіційні і знаємо як дійти до результатів. - Розповідає Володимир.

Сьогодні логотипи компанії можна побачити не лише на екранах комп'ютерів та смартфонів, але й на футболках збірної України з футболу. Декілька місяців тому WhiteBIT, під керівництвом Володимира Носова, стала офіційним криптопартнером національної команди. Для Носова це не черговий бізнес-проєкт, а й можливість щиро підтримати свою країну та улюблену команду. 

Зокрема, біржа WhiteBIT та Українська асоціація футболу об'єднали зусилля для допомоги українським військовим та спортсменам з інвалідністю. 5 мільйонів гривень – саме таку суму було спільно зібрано у рамках марафону. Благодійний марафон #GivingCharityPass тривав протягом декількох тижнів, і протягом цього часу кошти спрямовувалися на підтримку як цивільних, так і військових потреб. 

Технологія блокчейн значно посилила та розширила можливості благодійного руху WhiteBIT. Яскравим прикладом цього слугує платформа створена ініціативою Президента України. Завдяки блокчейну, United24 змогла зібрати понад $278 мільйонів на допомогу Україні. Криптобіржа долучилася до цієї справи, надавши United24 технічну підтримку для збору криптовалютних донатів за допомогою свого програмного забезпечення. Щотижня компанія надсилає близько 2000 продуктових наборів на гуманітарні потреби. Основна увага благодійної діяльності біржі зосереджена на прифронтових регіонах, які найбільше постраждали від російської агресії. 

"Так, ми найбільша біржа в Європі. Так, у нас понад 30 міжнародних партнерств, але найбільша гордість - грати на одному полі зі своїми", - написав він у своєму Instagram.

Це підкреслює не лише патріотичну позицію Носова, але й те, що це етнічна українська компанія, яка дійсно вірить у розвиток українського спорту та єднання людей і сприяє виходу нашої держави на новий рівень. 

Партнерство WhiteBIT та збірної України з футболу - це не просто угода, це символ єднання, підтримки та віри у спільне майбутнє. Ставши наймолодшим президентом в УПЛ, Носов прагне не лише вдихнути нове життя у "Металіст 1925", але й зробити його одним з лідерів українського футболу.

Дмитро Поворознюк: Чому ви вирішили підтримати “Металіст 1925”?

Володимир Носов: Я дізнався, що харківський футбольний клуб "Металіст 1925” опинився під загрозою закриття через фінансові труднощі. Історія клубу йде пліч-о-пліч із моїм рідним містом, спогадами з дитинства та любов'ю до футболу. "Металіст 1925" - це своє, рідне. І допустити закриття футбольного символу твого рідного міста - просто неможливо.

Дмитро Поворознюк: Ви маєте план розвитку “Металіста 1925”?

Володимир Носов: Так. Ми будемо впроваджувати інноваційні рішення, розвивати інфраструктуру, а також інвестувати в молодих талановитих гравців. Я впевнений, що "Металіст 1925" знову стане легендою українського футболу.

Відколи Володимир став президентом “Металіста 1925” футбольний клуб побудував стратегію розвитку. В основі стратегії виокремлено три ключові аспекти: 

  • Впровадження бізнес-моделі: передбачає чітку структуру управління, ефективне використання ресурсів та оптимізацію витрат.

  •  Використання високотехнологічних рішень: включає впровадження сучасних методів аналітики даних, штучного інтелекту та інших інновацій для покращення роботи клубу в усіх аспектах. 

  • Поступовий розвиток: зважаючи на складну економічну ситуацію в країні, для ефективних результатів передбачена певна послідовність у діях, яка не призведе до необгрунтованих ризиків. Володимир Носов підкреслив, що дана стратегія має на меті створити міцний фундамент для успішного майбутнього "Металіста 1925".

Новий інвестор "Металіста 1925" підкреслює, що допомагати своїм - це головний принцип кожного українця. Він вірить, що спільними зусиллями можна не лише врятувати клуб від закриття, але й зробити його одним з лідерів українського футболу. Будемо сподіватися, що легендарний клуб з новим керівництвом стане ковтком свіжого повітря для сучасної не тільки української, але й міжнародної футбольної індустрії.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Алекс Шевчук
Алекс Шевчук@Alex_Shevchuk

Пишу з гумором про ШІ та Web3

78Прочитань
4Автори
0Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • Web3 Airdrop: Від боротьби з шахраями до оптимізації за допомогою штучного інтелекту

    Стартапи Web3 технологій використовували й досі використовують Airdrop як простий спосіб залучити нових користувачів та потенційних інвесторів. На основі цієї ідеї з'явилося соціальне фермерство (також відоме як “розсилка баунті”), яке додає унікальні завдання та гейміфікацію.

    Теми цього довгочиту:

    Ші

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається