Як фанати впиливають на долю к-поп айдолів

У цьому довгочиті ти дізнаєшся, як ти впиваєш на цю індустрію.

Як на мене, жодна індустрія не залежить так від фанатів, як корейська. Навіть посил, що між виконавцем та фанатом нікого немає та це лише причина дій, які спонукнули мене написати цей довгочит.

1) Першим впливом можна вважати позитивним, бо це спосується грошей, а саме те, що після повернення гурта, він випускає фізичичну версію альбому - кожен фанат мріє про такий примірник, який буде прикрашати їх полицю. Та купити альбом це добре (особливо, якщо ти його маєш), проте, окрім грошей, продажі входять у різні рейтинги (вони мають вагоме місце у к-поп), для яких один примірник для людини буде мало для перших місць і фанати купляють не один, а декілька, тому в інтернеті багато кадрів як на вулиці лежать коробки з альбомами (вони можуть бути без карт, бо карти ціняться як окремий елемент). Чи екологічно це? Можна задуматися, але те що це допомагає бути в першим у рейтингам, тут можна і не думати. Тому чим вище в рейтингаг, тим більше чують про цей гурт. Звісно оцінка альбомів є не тільки в Кореї, проте саме такий масштаб можна побачити в Кореї.

2) Далі невід’ємною частиною галузі є просування артистів це може здійснюватися багаторазовим переглядом кліпу, лайканням з різних аккаунтів, написання коментарів. Це значно впливає на перегяляди та мінімально просува музику (чим більше активностей на відео, тим більше ютуб пропонує цей кліп іншим - більше фанатів). Та, достатньо популярний приклад, проте на думу авторки, оце дійсно може вплинути на долю гурта, особливо якщо йдеть про маловідомий. Чесно, сама займалася стримінгом та те що я скидую друзям новий кліп і прошу написати коментар вже стала традицією. Також хоча це звучить доволі просто, але це дійсно показує рівень підтримки гурта та ставлення фантів до своєї групи (хоча останім часом багато фанатів не так часно важають це необхідністю, обираючи просто насолоджуватися музикою, на різних музичних платформ)

3) Прихильники цієї течії музики люблять показувати свою любов через різні створені ними заходами. Зараз поясню: різні білборди, вивіски, спеціальні заходи в тематичних кафе для привітання учасника та інше - є проявом любові (цьом). Це більше не вплив на айдомів, це більше показання та утвердження фандому, бо якщо фан база маленька ніяких вище сказаних дій не буде, а якщо більший, то там більше людей з грошимима (цей напрям музики доволі дорогий хех…)

4) Та не все так добре, фанатати можуть цілодовобо слухати музику, купляпи альбоми, тим самим робити гурт відомим, але якщо, щось не сподобається це все падає. Бо починається бойкот, він проявляється протилежним до просування. На початку було сказано, “що що між виконавцем та фанатом нікого немає”, тому айдоли “повинні” дотриматися певних правил та рамок встановлені кимось (хех…). Це є вагомим впливом на долю гурта, бо крок в ліво чи в право може коштувати не пару грувень, а можливо, як 2 альбома

Для кожного артиста важлива його фанбаза, бо це люди, які підтримують тебе та слухають твою музику. Вони рухають гурт вперед, роблячи тим його популярним.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ukanila
Ukanila@ukanila

2.1KПрочитань
5Автори
22Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Чому J. Y Park не кринж?

    J.Y. Park суперечлива фігура в корейській музичній індустрії. Його виступи та пісні, як-от часто називають "кринжовими" через ексцентричний стиль та прагнення виглядати молодшим, розглянемо та вияснемо, хто ж він?

    Теми цього довгочиту:

    Kpop

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається