Як стати майстром на всі руки: 6 простих кроків

Зміст

Майстер на всі руки - це позначення фахівців з технічного обслуговування. Вони працюють як у домогосподарствах, так і на підприємствах, допомагаючи їм з демонтажем, ремонтом, встановленням та заміною деталей.

Різноробочі - це фахівці з укладання підлоги, ремонту сантехніки та деяких інших дрібних і великих побутових послуг, що робить їх придатними для високооплачуваної роботи. Середня заробітна плата є оптимальною для того, щоб зробити цю професію своєю кар'єрою.

Тому, якщо ви хочете дізнатися, як стати майстром на всі руки, ось кілька кроків, які допоможуть вам у цьому прагненні.

Покроковий посібник, як стати професійним майстром на всі руки

Навчання, необхідне для того, щоб стати професійним майстром на всі руки, залежить від вашого досвіду, уподобань у сфері послуг та місцезнаходження. Ви самі вирішуєте, які навички майстра ви хочете розвивати в майбутньому.

Якщо у вас є практичний досвід роботи по дому з обслуговування, ремонту або будівництва, то ця пристрасть може приносити вам гроші на прожиття.

Більшість власників будинків і офісів не мають достатньо часу, щоб займатися дрібними роботами в житловому або робочому приміщенні. Вони наймають професіоналів, щоб виконати роботу за короткий проміжок часу. Тож, обравши цю професію, ви отримаєте постійний робочий процес, незалежно від вашого місцезнаходження.

Якщо ви хочете бути незалежним майстром на всі руки, ви зможете самостійно визначати ціни на свої послуги, перелік послуг і графік роботи. Початок бізнесу майстра на всі руки без попереднього досвіду може виявитися для вас не дуже вдалим.

Вам також знадобляться бізнес-навички, щоб мати змогу керувати власним бізнесом майстра на всі руки. Потреба в навчанні зростатиме, і це не повинно бути першим пунктом вашої турботи на старті. На початковому етапі побудови кар'єри майстра на всі руки вам потрібно навчитися практичним навичкам ремонту, технічного обслуговування, демонтажу та монтажу.

Ось наочні кроки, які допоможуть вам дізнатися, як стати майстром на всі руки. Дотримуйтесь їх і отримайте знання майстра, щоб почати приймати заявки на роботу від житлових будинків і офісів:

Крок 1: Отримайте навички майстра на виробництві в місцевому інституті або професійно-технічному училищі

Ви знайдете кілька онлайн-курсів, професійно-технічних училищ і програм, які можуть навчити вас конкретним навичкам, таким як електрика, ОВіК (опалення, вентиляція та охолодження), сантехніка, робота з підлогою, встановлення побутової техніки та інші.

Ефективним рішенням буде освоїти більше однієї професії, щоб стати майстром на всі руки. Але кожного разу, коли ви закінчуєте курс з однієї професії, переконайтеся, що ви отримали ліцензію на роботу з нею. Ви можете розширити свій досвід надання послуг, опанувавши інші курси та отримавши єдину або індивідуальну ліцензію.

Крім того, якщо ви проходите будь-яке навчання, щоб розвинути свої навички різноробочого, ви отримаєте сертифікат учня, який підтвердить вашу кваліфікацію в певній професії.

Ви також можете додати до свого портфоліо волонтерські роботи з благодійності або просто для того, щоб простягнути руку допомоги. Все це допоможе вам отримати належну підготовку для виконання будь-яких нестандартних завдань у межах вашої компетенції.

Деякі з базових навичок, які ви маєте здобути завдяки курсам, онлайн-програмам, польовим тренінгам та волонтерській роботі, є наступними:

  • Розуміння того, як будувати та конструювати речі

  • Декорування та фарбування

  • Підйом і переміщення громіздких предметів, таких як меблі або оббивка.

  • Заміна електричних світильників або встановлення декоративного освітлення

  • Догляд за садом, кімнатами та офісними приміщеннями та їх прибирання

  • Обробка, ремонт і обслуговування інструментів та обладнання, таких як садові газонокосарки, свердлильні машини і т.д.

  • Встановлення дверей та вікон

  • Полагодження кранів, усунення засмічень у каналізації та інші подібні сантехнічні роботи.

Спробуйте здобути навички для більшості з цих робіт, і ви завжди будете зайняті безліччю запитів на роботу.

Крок 2: Виберіть бажані послуги майстра

Як різноробочий, ви повинні бути готові виконати будь-який запит на роботу, який вам надійде. Але ви повинні відповідати перед клієнтами, коли вони запитують про ваш досвід у цій галузі. Ви повинні розповісти їм про свої найкращі послуги таким чином, щоб вони відповідали їхнім вимогам та очікуванням.

Тому краще зосередитися на кількох найпоширеніших послугах на старті та дізнатися про них більше протягом років роботи. Зверніться до навичок, яких ви набули, виконуючи перший крок, і зробіть їх своїми експертними пропозиціями.

Крок 3: Ознайомтеся з ліцензійними вимогами

Не всі вимагають, щоб ви були ліцензованим майстром на всі руки, але деякі вимагають спеціальну ліцензію з певними умовами, окрім портфоліо досвіду.

Більшість замовників дозволяють майстрам працювати і просувати себе, маючи лише досвід і не маючи обов'язкової ліцензії. Різноробочі часто зосереджуються лише на дрібних нестандартних роботах, а не на капітальному ремонті чи переобладнанні.

Але замовники, які вимагають ліцензування, вимагатимуть, щоб ви виконали кілька кроків у цьому процесі, а саме: надати їм докази того, що ви є майстром:

  • Ви повинні надати їм підтвердження страхування.

  • Вам доведеться скласти ліцензійний іспит.

  • Досвід роботи є обов'язковою умовою для отримання ліцензії.

  • Реєстрація буде здійснюватися в управлінні праці.

Щоб отримати певний досвід роботи, ви можете працювати або помічником якогось досвідченого майстра, або влаштуватися на початкову роботу будівельником чи на будівельному майданчику.

Ви можете працювати у себе вдома, навіть якщо це не дасть вам ніякого досвіду роботи, але ви будете вміло використовувати свою професійну підготовку. Це може стати першим місцем, де ви почнете практикувати навички того, як стати різноробочим.

Крок 4: Вирішіть, чи хочете ви обслуговувати домашні, комерційні або обидва типи клієнтів

Різниця між домашнім та комерційним майстром полягає в тому, що домашній майстер працює лише в житлових приміщеннях, тоді як комерційний майстер буде працювати на об'єкті.

Саме впевненість у своїх навичках допоможе вам вирішити, в якій сфері вам буде комфортно працювати. Крім впевненості, ви можете виміряти інтенсивність ваших навичок, щоб прийняти це рішення.

Домашня робота є менш інтенсивною і не потребує багато часу та зусиль для її виконання. Тому і оплата за таку роботу також низька, порівняно з комерційною роботою майстра на всі руки. Коли ви пропонуєте свої послуги на великому офісному об'єкті, навантаження буде більшим, а отже, і оплата буде вищою.

Але якщо ви хочете працювати на комерційному фронті, вам, очевидно, потрібно створити успішний бізнес майстра на всі руки і найняти команду. Це пов'язано з тим, що ви не можете виконати це завдання як незалежний майстер, і вам знадобиться команда, щоб прискорити роботу і взятися за інші проекти.

Зрештою, вам доведеться стати ліцензованим підрядником, щоб братися за комерційні проєкти. Коли у вас буде команда, ви зможете наймати людей, які мають навички в різних видах ремонтних робіт. Вам не обов'язково обмежуватися лише своїми особистими навичками.

Але це знову ж таки індивідуальний вибір, оскільки управління майстрами на всі руки сьогодні вимагає набагато більше, ніж просто навички роботи на місцях.

Крок 5: Купуйте необхідні інструменти та обладнання

Як самозайнятому майстру на всі руки вам знадобляться інструменти та обладнання для виконання проектів. Ви можете орендувати велике обладнання, коли це необхідно, але менші та звичайні інструменти повинні бути у вас під рукою для виконання невеликих проектів.

Кожен інструмент, який коштує цілий статок, повинен бути застрахований на випадок пошкодження або крадіжки. Ви можете класифікувати інструменти та обладнання залежно від послуг, які ви вирішили пропонувати. Але ось деякі з основних інструментів, які вам знадобляться майже для всіх домашніх робіт:

Окрім цих інструментів, ваша специфіка послуг може вимагати використання набагато більшої кількості обладнання та інструментів.

Крок 6: Визначте ціну на свої послуги

Ціна, яку ви вирішите встановити, буде залежати від вашого досвіду в цій галузі, ваших послуг і типу вашої зайнятості (самозайнятість або робота за наймом). У деяких випадках місце розташування також може бути вирішальним фактором для ваших розцінок.

Середня заробітна плата різноробочого початкового рівня має становити від 200 до 300 гривень на годину. Якщо ви маєте певний досвід, то з часом зможете підвищити свою оплату на погодинній основі.

У сфері послуг різноробочих самозайняті особи беруть більше за свої експертні послуги, оскільки знають, що вони найкращі. У вас має бути готовий прейскурант на всі послуги, включно з тими, які не є поширеними у ваших проектах.

Якщо ви володієте прибутковим бізнесом з надання послуг різноробочих, то саме ви будете платити зарплату найманій команді різноробочих. Ви визначатимете структуру оплати праці ваших працівників відповідно до їхнього досвіду, а також ціни для ваших клієнтів.

Отже, для цього потрібен інший набір бізнес-навичок, тільки якщо ви плануєте розпочати бізнес з надання послуг майстрів на всі руки. Ви все ще можете заробляти обмежено, але добре, просто будучи незалежним майстром на всі руки.

Крок 7: Початок власного бізнесу з надання послуг різноробочих (за бажанням)

Цей крок не є обов'язковим для всіх, але для людей, які мають намір збільшити прибуток, відкривши власний бізнес з надання різноробочих послуг. Як зазначалося раніше, вам потрібен достатній досвід роботи як приватного майстра, щоб стати власником бізнесу і братися за більші проекти для отримання більшого доходу.

Але, окрім професійної підготовки, вам також знадобляться бізнес-навички, щоб впоратися з адміністративною роботою. Ви можете найняти професіоналів або самостійно відвідати деякі сайти з працевлаштування, щоб прорекламувати свої послуги майстра на всі руки. Але без належних навичок управління бізнесом ваш стартап зазнає невдачі.

Ось кілька навичок, якими повинен володіти кожен власник бізнесу з надання послуг майстрів на всі руки, окрім навичок і знань, необхідних для роботи на місці:

  • Обслуговування клієнтів

  • Email-маркетинг

  • Бюджетування

  • Робота в команді

  • Наймання на роботу

  • Організація роботи

  • Технічні навички

  • Планування роботи

Крім того, деякі важливі моменти, які повинен знати ліцензований майстер і підприємець, є наступними:

  1. Подайте заявку на отримання офіційної ліцензії на ведення бізнесу

  2. Отримайте страхування бізнесу для вашого нового стартапу

  3. Отримайте програмне забезпечення для планування для управління адміністративними завданнями

  4. Попрацюйте над розділенням бізнесу та особистих фінансів

  5. Навчитися нетворкінгу для пошуку нових клієнтів

  6. Проведіть належне дослідження ринку, щоб знайти можливості для зростання

Якщо ви вже знаєте, які навички вам потрібні, або прагнете отримати найкращі інструменти для роботи, наш магазин пропонує все необхідне для майстрів на всі руки! Від дрилів до насосів, від генераторів до садової техніки — на Instr.com.ua ви знайдете інструменти для будь-якого завдання. Ознайомтеся з нашим асортиментом, обирайте якісні інструменти і зробіть перший крок до успішної кар'єри або підвищення вашого професіоналізму!

Пам'ятайте, правильний інструмент має велике значення.

🌐 Магазин: instr.com.ua
📞 Контакт: +38 067-272-21-57
📱 Соцмережі: Facebook | Instagram | YouTube | TikTok | Telegram

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Інструмент Центр
Інструмент Центр@instr

Тут все про інструменти

113Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 10 жовтня

Більше від автора

  • Найпопулярніші комбіновані дрилі Dewalt: Огляд

    Комбіновані дрилі Dewalt популярні завдяки своїй універсальності та довговічності. Ключовими факторами, які слід враховувати, є потужність, час роботи від акумулятора та ергономіка.

    Теми цього довгочиту:

    Дрилі Dewalt
  • Гайковерти: Гід з використання та вибору

    Гайковерти – це потужні інструменти, спеціально створені для завдань, що потребують високого крутного моменту. Вони поєднують обертальну силу з швидкими ударами, що дозволяє ефективно вкручувати гвинти й болти у тверді матеріали.

    Теми цього довгочиту:

    Вибір Гайковерта
  • Топ-5 неелектричних обігрівачів, які зігріють ваше робоче місце цієї зими

    Коли рахунки за електроенергію та газ стрімко зростають, ми всі запитуємо себе: «Чи є альтернатива?»: Чи існує альтернативний спосіб зігрітися цієї зими? Тому ми вирішили скласти посібник, в якому розглянемо різні типи обігрівачів, доступних на ринку.

    Теми цього довгочиту:

    Неелектричні Обігрівачі

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається