ЯК УТЕПЛИТИ ПЛАСТИКОВІ ВІКНА?

Заскління пластиковими вікнами дозволяє досягти максимальної теплоізоляції. Але в деяких випадках уникнути втрат тепла неможливо. Експерти компанії Віконт розкажуть, як провести утеплення пластикових вікон та правильно вибрати його методику. Також ви дізнаєтеся про основні причини, по яким з будинків може витікати тепло через віконний отвір.

металопластикові вікна та які бувають

Основні причини теплопотерь

Перед утепленням вікон важливо обов'язково знайти причину. Це дозволить діяти точково і не робити непотрібних дій. Умовно причини можна поділити на 2 групи: порушення технології монтажу, а також погану якість конструктивних елементів.

З'єднання вікна

У кожному вікні встановлено фурнітуру, яка пов'язана між собою. Містки холоду можуть з'явитися через порушення технологій у монтажі віконної конструкції або її неправильної експлуатації.

Прилеглі конструкції

Неправильне встановлення підвіконь та укосів, їх пошкодження при експлуатації або низька якість прилеглих конструкцій зумовлює необхідність утеплення пластикових вікон.

Зношування ущільнювальної стрічки

Передчасний вихід із ладу ущільнювачів обумовлений відсутністю зміни положення фурнітури. Зі зміною пір року важливо переводити її в літній чи зимовий режим. Через високий тиск ущільнювач швидко зношується. При негативній температурі повітря взимку на вулиці холод проникає у приміщення практично безперешкодно.

Фурнітура

Низька якість комплектуючих провокує нещільне прилягання стулки вікна до рами. Через це виникають протяги, а також містки холоду. Проблема може бути обумовлена несправністю власників, фурнітури, що стопорить, відкривають механізмів. Також з ладу можуть вийти прокладки.

фурнітура на вікна

Брак на виробництві

Виникає найрідше. Стан вікна зсередини може бути проконтрольований лише при виготовленні або технічному огляді фахівцями. Визначити несправність самотужки практично неможливо. Якщо проблеми з вікном обумовлені шлюбом, проводиться експертиза з наступною заміною конструкції протягом гарантійного періоду.

Як визначити необхідність утеплення пластикових вікон?

Уважно огляньте ущільнювач. Важливо, щоб у ньому були відсутні механічні ушкодження. Ущільнювач має бути еластичним. Для цього важливо протирати його від конденсату та пилу.Щоб виявити тепловтрати, потрібно піднести запальничку/сірник до склопакета. Коливання полум'я – індикатор містків холоду. Найчастіше вони виникають у місці з ущільнювачем та ділянки контакту профілю з підвіконням та укосами.Також виявити необхідність утеплення пластикових вікон можна перевіривши режим фурнітури. При труднощі ви можете проконсультуватися з фахівцем.Крім того, важливо уважно оглянути профіль. При виявленні перекосів найкраще замінитиме вікно. Інші способи утеплення виявляться неефективними. Віконний профіль має бути однорідним за фактурою, гладким, рівномірним кольором. Будь-які тріщини в ньому – це ризик тепловтрат.

Як утеплити пластикові вікна?

Важливо діяти відповідно до причини, через яку виникла втрата тепла. Потрібно не економити на матеріалах, а при необхідності скористатися послугами фахівців. Для комфортного перебування у приміщенні доведеться нести збільшені витрати на обігрів та щорічний ремонт віконних систем.

утеплення вікна майстром

Які роботи з утеплення пластикового вікна можна довірити лише майстру?

Заміна віконних конструкцій. Виконується бригадою спеціалістів.Утеплення конструкцій зовні. Це вимагає дотримання техніки безпеки, особливо якщо роботи ведуться на висоті. Обійтися самотужки не вийде, тому що утеплити зовні без застосування спецтехніки та майстрів з допуском до подібних маніпуляцій неможливо.Заміна фурнітури, ремонт укосів тощо. Такі завдання вимагають чіткого розуміння технологічних процесів.

Які роботи із утеплення пластикового вікна можна виконати своїми руками?

Регулювання притискного механізму. Якщо з вікна дме, то, швидше за все, потрібно виконати його. Через недостатню щільність притиску стулки погіршується герметизація стулок. Виконати це можна за допомогою ексцентриків. Вони розташовуються на внутрішній стороні стулки по всьому периметру. Налаштувати їх положення можна за допомогою шестигранників. Більш детальну інформацію можна дізнатись зі статті про зимовий режим на пластикових вікнах.Заміна утеплювача на пластикових вікнах. Герметизація система, коли прокладки виходять з ладу. Це неминуча проблема, яка зумовлена зносом матеріалу. Щоб змінити ущільнювач під склом, необхідно витягнути штапик, демонтувати склопакет і прокладку. Укласти в той самий паз новий ущільнювач. Щоб уникнути усунення матеріалу, ви можете використовувати суперклей. Після цього вікно встановлюється на місце у зворотному порядку. Важливо уникати перетягування ущільнювача, а також його перекрутки. При роботі відрізайте матеріал із запасом 5 см. Зручніше просто обрізати його надлишки після укладання.Утеплення простору під підвіконням. Якщо ви відчуваєте протяг, потрібно вирішувати проблему. Для цього видаліть утеплювач, зачистіть простір та стики від пилу, а також закрийте всі щілини за допомогою монтажної піни. До робіт з герметизацією потрібно виконати демонтаж покриття та оштукатурювання поверхні. За ціною таке утеплення пластикових вікон обійдеться дорожче, проте служитиме краще.

Заключення

Тепер ви знаєте основні причини тепловтрат через віконний отвір, а також способи їх усунення. Якщо у вас виникли труднощі при роботі або холод, як і раніше, відчуваються у вашому, зверніться за допомогою до фахівця. Він допоможе точніше визначити проблему, а також професійно усунути її.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
АК
Антон Коваленко@vikon.kr

157Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 4 березня

Більше від автора

  • Білі міжкімнатні двері: які ручки підібрати?

    Які ручки підійдуть до білих дверей? Необов'язково бути дизайнером, щоб зробити правильний вибір. Але також не варто старатися у бажанні екстравагантності. Все має бути в міру та зі смаком. Плюс фурнітура має бути якісна, практична, стійка до зносу та механічних пошкоджень.

    Теми цього довгочиту:

    Міжкіманатні Двері
  • Вхідні плавстикові двері для заміського будинку

    Вхідні пластикові двері для заміського будинку – це не тільки частина фасаду, що формує загальний стиль, але насамперед гарантія безпеки, без якої неможливо спокійно жити.

    Теми цього довгочиту:

    Пластикові Двері
  • Міжкімнатні двері в Екошпоні

    Добре, що зараз ми можемо спокійно вибирати двері, які задовольнятимуть наші естетичні потреби. У каталозі виробників є конструкції зі скляними вставками, вітражами, вкрапленнями інших матеріалів. Крім дизайну та кольору, можна вибрати і полотно.

    Теми цього довгочиту:

    Двері

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається